Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

Kweek Spullen

Wanneer je wiet gaat kweken dan heb je naast wietzaadjes ook goede kweekspullen nodig. Dit om jouw oogst te maximaliseren. Alle kweekspullen voor het kweken van cannabis vind je dan ook hier.

 

Wat heb je nodig om wiet te kweken van hoge kwaliteit?

Voor het kweken van wiet heb je eigenlijk maar vier dingen echt nodig. Dat zijn natuurlijk wietzaadjes, maar ook een lichtbron, een rijke voedingsbodem en gezonde verse lucht. Met deze vier elementen kan je wiet kweken van absolute wereldklasse. Om dit voor elkaar te krijgen heb je naast wietzaden ook een aantal wiet kweekspullen nodig.

Wat voor soort kweekspullen heb je nodig voor het kweken van wiet?

Het kweken van normale of medicinale wiet vereist dus enkele kweekspullen. Deze kweekspullen zijn nodig om de drie elementen, naast de wietzaadjes, van zo’n hoog mogelijk niveau te maken. Zo is er speciale voeding voor wietplanten om jouw oogst te maximaliseren. Denk bijvoorbeeld aan kunstmest of kokosvezel om een rijke voedingsbodem te creëren. Maar ook het water dat je geeft aan jouw wietplanten moet van het juiste niveau zijn. Zo mag het water niet te hard zijn. Ga je binnen wiet kweken? Dan heb je ook een lichtbron nodig omdat je geen gebruik kan maken van het natuurlijke zonlicht. En voor frisse, verse en gezonde lucht heb je ook voorzieningen nodig om de boel te ventileren. Daarnaast heb je ook vaak een vochtonttrekking nodig.

Buiten of binnen cultiveren van cannabis?

Zoals gezegd heb je voor het binnen kweken van wiet een lichtbron nodig ter vervanging van de zon. Dit is niet het enige verschil tussen beide. Daarom is het een belangrijke keuze die je moet maken voordat je met het kweken van wiet begint; ga je buiten of binnen wiet kweken? Voor het buiten kweken van wiet heb je namelijk andere dingen nodig dan voor het binnen kweken van wiet. Dit bepaalt dan ook welke kweekspullen je nodig hebt.

Welke kweekspullen heb ik nodig voor het buiten kweken van cannabis?

Het buiten kweken van wiet kan met minder kweekspullen. Je hebt hier vooral kweekspullen nodig om jouw wietplanten te voorzien van de juiste voeding en deze te beschermen tegen schimmels en andere risico’s voor de buitenteelt van wiet. Het enige andere waar je bij de buitenkweek rekening mee dient te houden bij niet-autoflowering wietzaden is dat je het aantal buiten lichturen niet kan beperken.

Kweekspullen voor het binnenkweken van cannabis

Wanneer je binnen wiet gaat kweken dan heb je hele andere kweekspullen nodig. Zo moet je een lichtbron creëren, zorgen voor verse aanvoer van lucht, het water reguleren in hoeveelheid en kwaliteit en zorgen voor de juiste voedingsbodem. Wil je dit alles goed doen, dan moet je ook alles meten. Als je niet meet dan weet je immers niet hoe en wanneer je moet bijsturen voor een oogst van wereldklasse. Autoflower planten lenen zich prima uit voor de binnenteelt!Lichtbron voor het binnenkweken van marihuana

Laten we beginnen met het nabootsen van de zon. De lichtbron voor jouw wietplanten. Licht speelt een belangrijke rol bij het kweken van wiet. Dit is dan ook meteen de grootste investering die je moet doen voor het binnen kweken van wiet. Je hebt de keuze uit CFL, LED, plasma en high density discharge lampen. Welke lampen je ook kiest, je hebt in elk geval een timer nodig. Het lichtschema is namelijk erg belangrijk bij het nabootsen van de buitenwereld waarin de wietplanten het best gedijen.

Kweekspullen voor de juiste voedingsbodem

Het tweede element is de voedingsbodem. Deze is nodig om de gefeminiseerde wietzaden te voorzien van de juiste voeding om te kunnen groeien. Het zijn de bouwstenen van elke goede wietplant.  Ook dit valt onder de wiet kweekspullen. Hierin zijn twee kanten die je op kan. Telen van wiet zonder aarde en met aarde. Het telen van wiet zonder aarde noemt men hydrocultuur.

Wanneer je een voedingsbodem creëert van aarde dan moet je de PH-waarde goed in de gaten houden. Met een speciale PH-meter kan je deze waarde in de gaten houden. Zeker omdat je hier ook gaat werken met kunstmest. Gebruik hiervoor een elektroconductiviteit. Het gebruik van kunstmest kan leiden tot geweldige wiet oogsten, al moet je hier wel alles goed voor in de gaten houden.

Kweekspullen voor de watertoevoer aan jouw wietplanten

Je zou zeggen dat het water geven van wietplanten vrijwel gelijk is aan het water geven van een kamerplant. Dit is echter niet helemaal waar. De waterhardheid is bijvoorbeeld erg belangrijk. Afhankelijk van jouw gemeente kan de waterhardheid variëren. Zowel te zacht als te hard water heeft invloed op jouw oogst. Daarnaast is het water uit de kraan niet zonder risico. In sommige gemeenten zijn metaal, zout en andere ziekteverwekkers aanwezig. Om dit te reguleren kan je gebruik maken van een omgekeerd osmoseapparaat.Verse lucht voor jouw wietplanten

Ventilatie is en blijft belangrijk voor alle wietplanten, dus ook de CBD-planten. Planten hebben namelijk voldoende kooldioxide nodig om goed te kunnen groeien. Daarnaast is ventilatie van belang om de temperatuur en luchtvochtigheid goed te kunnen reguleren. Ook dit valt onder kweekspullen voor het telen van wiet. De lampen kunnen namelijk zorgen voor enorme hitte. De wegstromende lucht zal de warmte mee naar buiten afvoeren. Om het klimaat zo optimaal mogelijk te krijgen kan je ook investeren in vochtonttrekkers om de luchtvochtigheid te reguleren.

Zoals je ziet zijn er vele kweekspullen die je nodig hebt voor het kweken van wiet. In onze webshop vind je een interessante groep aan kweekspullen voor het kweken van wiet.

Koop jouw wiet kweekspullen online

Al onze kweekspullen zijn eenvoudig online te bestellen in onze webshop. Bestel de kweekspullen vandaag en wij zullen ze direct versturen. Zo heb jij al snel de juiste kweekspullen in huis voor een wiet oogst van wereldklasse. Alle kweekspullen worden snel en discreet verzonden.