Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

Sporen Prints


 

Wat zijn paddenstoelen sporen?

Een paddenstoel spoor kan je vergelijken met een zaadje van een plant. De sporen zijn te vinden, afhankelijk van welke type paddenstoel, of tussen de lamellen of in de buisjes onder de hoed van de paddenstoel. Wanneer de sporen, zeg maar bevrucht zijn, vallen ze op de grond in de buurt van de paddenstoelen of worden ze meegenomen door de wind. Wanneer de schimmel sporen de grond raken zal het levenscyclus van de paddenstoel opnieuw beginnen met het vormen van een mycelium waar weer paddo's uit opkomen. De paddosporen zijn te verkrijgen in de vorm van een paddo sporenprint, spuit of flesje. 

Waarom psychedelische paddo's kweken met paddo sporenprint?

Het kweken van paddosporen met een sporenprint vergt aardig wat werk en een potje kennis. We adviseren dan ook altijd om jezelf goed te informeren en video's te bekijken zodat je een idee krijgt voordat je besluit over te gaan op een aankoop. Het voordeel van het werken met paddo sporen is dat je ontzettend veel paddo's kunt kweken voor een veel kleiner bedrag dan bijvoorbeeld met growkits. Wel komen uiteraard de kosten erbij van het maken van het substraat en ander kweekspullen.

sporenprint

Hoe bewaar ik psychedelische paddo's met sporenprint?

Het kweken van psychedelische paddo's met een sporenprint is niet erg makkelijk, maar het is ook geen Rocket-Science! De sporen zijn op een steriele folie opgevangen en worden bewaard onder gekoelde omstandigheden. Een sporenprint van een paddenstoel kan gekoeld bewaard worden tussen 2-8 °C. Een sporenprint kan jaren bewaard worden.

Kan ik ook truffels kweken met een paddo sporenprint?

Dit kan wel maar helaas bieden we deze psychedelische paddosoort niet aan in de vorm van een sporenprint. Wel verkopen we truffel sporen in een sporenflesje. Een sporenflesje bevat miljoenen sporen. Hier trek je de sporen uit het flesje met de meegeleverde injectienaald. Deze spuit je dan vervolgens in een vloeibaar medium, Liquid Culture genaamd. Een vloeibaar medium gebruik je om het ontkiemingsproces van de paddo spoor te bespoedigen. Als je geen LC gebruikt dan duurt het veel langer voordat je paddo's opkomen. Ook bieden we kant-en-klare we sporenspuiten aan. Met een sporenspuit kun je meteen beginnen met het inenten van sporen in een gesteriliseerd substraat. Gebruik altijd handschoenen en mondkapje als je met een paddo sporenprint, spuit of flesje werkt. 

vloeibaar paddo medium

Zijn deze paddo sporenprint ook geschikt voor microdosering met psilocybine?

Jazeker is het antwoord op de vraag hierboven. We bieden namelijk de soorten aan die juist geschikt zijn voor microdoseren en tevens ook voor een goede trip, als dat gewenst is. Beide sporenprints bevatten de juiste sporen voor het microdosering met psilocybine.

De Golden Teacher Sporenprint

Met deze sporenprint kun je schitterende goud kleurige paddo's kweken. De hoeden kleuren bruingoud en de stelen zijn lang dun en roomwit. De effecten van de paddo zijn net wat sterker dan de Mexicaanse. De filosoferende en inzichtgevende werking van deze bijzondere Golden Teacher maakt dat deze paddosoort een van de beste soort is om mee te microdoseren!

De Mexicaanse Sporenprint 

De Mexicaanse paddosoort is een sterke paddo en komt met niet al teveel moeite makkelijk op. Dit maakt deze soort uitermate geschikt voor een beginnende kweker. Het effect van deze paddo sporen, die de sporenprint bevatten, zijn mild waardoor ze geschikt zijn voor het microdoseren.growkit paddo

Wat is de snelste manier om paddo's te kweken?

Heb je geen ervaring met het kweken van magische paddo's? Dan raden we aan om voor een growkit te gaan. Deze zijn eenvoudig op te zetten en te onderhouden. Je kan uiteraard met een paddo sporenprint ontzettend veel paddo's kweken, maar kan ook snel mis gaan. Een growkit bevat een substraat met het mycelium wat gaat groeien vanaf het moment dat de eerste instructies worden uitgevoerd. De oogst van een paddo growkit is wel velen maler kleiner dan bij een sporenprint of flesje, maar het is wel veel eenvoudiger. Je hoeft geen substraat samen te stellen of al je gereedschap inclusief substraat te steriliseren. Je koopt 1 doosje en je bent klaar. Daarom adviseren wij altijd om eerst te leren omgaan met een growkit voordat je aan het kweken van paddo´s met sporen of sporenprints begint.

Waar koop je een paddo sporenprint?

Bij ons in de Mushroomshop verkopen we velen verschillen soorten methodes om psychedelische paddo's te kweken. Van growkits tot sporenprints, sporenspuiten en sporenflesjes. Van deze vier methodes is het kweken met van paddo met een growkit het eenvoudigst. Naast psychedelische paddo's of een sporenprint verkopen we ook medicinale paddenstoelen. Deze zijn niet psychedelische, maar hebben wel een positief effect op lichaam en geest.