Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

KAN KRATOM HELPEN OM VAN MIJN DRUGSVERSLAVING AF TE KOMEN?

KAN KRATOM HELPEN OM VAN MIJN DRUGSVERSLAVING AF TE KOMEN?

Kratom is een effectieve en natuurlijke medicatie die je pijn kan verzachten. Dat niet alleen, want de plant kan je ook nog eens helpen om van je drugsverslaving af te komen. Benieuwd hoe Kratom jou daarbij kan helpen? In dit artikel vertellen we jou meer over de werking van Kratom en de positieve invloeden van de plant.

Wat is Kratom?

De Kratom is een plant, ook wel Mitragyna speciosa genoemd. Van nature komt deze plant enkel voor in regenwouden van Zuidoost-Azië. Voornamelijk in Thailand en Maleisië. De bladeren van de plant worden traditioneel met de hand geplukt en geselecteerd. Vervolgens worden ze gedroogd in de zon en vermalen tot een fijne poeder.

De kratom bladeren bevatten meerdere soorten alkaloïden. Dit zijn werkzame stoffen die verschillende effecten hebben op het menselijk lichaam. Het kan een oppeppende of euforische werking hebben, en als je een hoge dosis neemt kan het ook verdovend werken. In Thailand wordt Kratom veelal gebruikt voor medicinale doeleinden. In Nederland is Kratom juist erg populair als recreatieve drug.  Tevens wordt Kratom ook gebruikt om van drugsverslavingen af te komen. Hier komen we later in het artikel op terug.

 

Hoe gebruik je Kratom?

Je kunt Kratom op diverse manieren gebruiken. Door op de bladeren te kauwen, ze te roken of er thee van te maken. De lekkerste en meest makkelijkste manier is om er thee van te maken.

In Nederland tref je meestal kratompoeder aan in plaats van bladeren. Deze kun je op dezelfde manier gebruiken als de bladeren (kauwen gaat alleen lastig). De dosering is altijd afhankelijk van de sterkte van de Kratom, je eigen lichaamsgewicht en gevoeligheid. Afhankelijk van de soort kun je meestal een dosis van 3 tot 5 gram aanhouden.

Welke soorten Kratom zijn er?

In principe zijn er drie soorten Kratom: de rode nerf, de witte nerf en de groene nerf. Deze soorten zijn onderverdeeld op basis van de kleur van de steel en nerven van het blad. Naast deze soorten zijn er nog meerdere soorten Kratom in omloop.

  • De rode nerf is de meest voorkomende soort. Bij een kleine dosering zijn de effecten vooral kalmerend op lichaam en geest.
  • De witte nerf zorgt voor een stimulerend en euforisch effect. Tevens wordt de witte Kratom vaak gebruikt ter vervanging van cafeïne.
  • De laatste soort is een mix tussen de rode en witte nerf. De groene nerf. Deze zorgt voor een milde energieboost. Eigenlijk een combinatie van de effecten van de rode en witte nerf.



De effecten van Kratom

Een lage dosis van Kratom zorgt voor euforie, energie en stimuleert je cognitieve vaardigheden. Je kunt je bijvoorbeeld makkelijker concentreren op taken. Ook verlicht het pijn als hoofdpijn, rugpijn, keelpijn of oorpijn. Een hogere dosis zorgt voor een verdovend, ontspannend en verzachtende werking. Dit kan je helpen bij bijvoorbeeld slapeloosheid, depressie en angst. Maar ook bij migraine, jicht, hypertensie of menopauzeklachten kan Kratom je een uitkomst bieden.

Hoe werkt Kratom?

Kratom bevat twee soorten alkaloïden: mitragynine en 7-hydroxymitragynine. Mitragynine is een opiaat-agonist. Dat betekent dat het een stimulerend effect heeft op de opiaatreceptoren in je hersenen. Het werkt eigenlijk vergelijkbaar als andere opiaten. Mitragynine geeft je net als opiaten een euforisch en ontspannen gevoel. Daarmee beïnvloeden ze onder andere je humeur en angst. De effecten van Kratom blijven ongeveer een half uur tot 3 à 4 uur aan.

De positieve invloed van Kratom op een drugsverslaving

Dat Kratom een positieve werking heeft op je stemming of om je pijn te verzachten is je waarschijnlijk nu wel duidelijk. In Nederland wordt Kratom vaak gebruikt om de stemming te veranderen, terwijl je het ook heel goed kunt gebruiken om van verslavingen af te komen. Dan kun je denken aan verslavingen aan medicijnen als morfine, fentanyl, oxycodon of pentazocine. Maar Kratom kan ook een positieve invloed hebben op je drugsverslaving. Het kan je namelijk helpen of van je verslaving aan opiaten of andere drugs af te komen. Denk aan een verslaving aan heroïne, coke, methadon, cannabis of opium.

Kratom helpt je afkicken

Kratom is een goed alternatief voor opiaten of andere drugs, omdat het een natuurlijke en onbewerkte heilzame plant is met geneeskrachtige eigenschappen. Daarnaast heeft het ook een positief effect op de opiaat receptoren in de hersenen, waardoor je op een minder heftige manier behoefte hebt aan medicijnen of opiaten. Wel zorgt het voor afkickverschijnselen wanneer je Kratom wilt gebruiken om van je drugsverslaving af te komen. Bij de een zijn deze verschijnselen wat milder dan bij de ander. Uiteindelijk zorgt het er wel voor dat je volledig herstelt van je verslaving. En zolang je het niet dagelijks gebruikt in grote hoeveelheden is het veilig om te gebruiken.

Meer weten over de geneeskrachtige werking van Kratom? Klik hier.