Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

DE GENEESKRACHTIGE WERKING VAN WILD DAGGA

DE GENEESKRACHTIGE WERKING VAN WILD DAGGA

De geschiedenis van de geneeskrachtige plant Wild Dagga, ook wel leeuwenstaart of wilde cannabis genoemd, gaat duizenden jaren terug. Deze plant groeit in de Zuidelijke regio’s van Afrika en is al eeuwen lang zeer geliefd onder de inheemse bevolking. Ze gebruiken de plant om verschillende insecten- en slangenbeten mee te behandelen. En dat niet alleen, de Wild Dagga werkt ook positief bij het bestrijden van hoofdpijn, diarree en koorts. Reden genoeg om de geneeskrachtige werking van Wild Dagga eens nader toe te lichten in dit artikel.

Wat is Wild Dagga?

Allereerst, wat is Wild Dagga precies? Wild Dagga valt onder de unieke categorie van plantensoorten die bewustzijnsveranderende effecten teweeg brengen. De plant heet officieel Leonotis Leonurus en wordt ook wel Wilde Cannabis genoemd. Het is een plant die super sierlijk is en vaak ook om deze reden in de tuin wordt geplant. In veel landen is dit ondanks de psychoactieve werking, volledig legaal.

De Leonotis Leonurus is fel, kleurrijk en is verwant aan de mintfamilie. De bloemen van de plant zijn extreem harsachtig en rijk aan nectar, waardoor de plant veel wilde dieren aantrekt. De struiken blijven grotendeels groen en ontwikkelen lansvormige bladeren tot ongeveer 12 cm lang. De bloemen kleuren fel rood/oranje en groeien aan de bovenkant van de plant. Vanwege de vorm en de imposante kleur trekt de plant veel dieren aan, waaronder honingzuigers en vlinders.

De Wild Dagga groeit voornamelijk in het zuiden en oosten van Afrika. De inheemse stammen uit dit land kwamen duizenden jaren geleden als eerste in aanraking met de wilde cannabis plant. Zij ontdekten destijds dat de geneeskrachtige werking van de plant en sindsdien wordt het gebruikt bij insecten- en slangenbeten, en om hoofdpijn en koorts te verlichten.

dagga

Geneeskrachtige werking Wild Dagga

In Nederland kennen wij de Wild Dagga dus voornamelijk als vervanger van cannabis, maar deze unieke plant is veel meer dan dat. De geschiedenis gaat duizenden jaren terug en werd in de traditionele geneeskunde in Afrika gebruikt voor zijn geneeskrachtige werking. Vaak om hoofdpijn, diarree en koorts mee te verlichten. Ook bij de behandelingen van beten van insecten en slangen werkt het middel goed. Verder kan het helpen bij het behandelen van huidziekten, ademhalingsstoornissen en artritispijn. De wilde cannabis plant bevat ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij heel veel verschillende ontstekingen.

wild dagga

Effecten van Wild Dagga

Wild Dagga, of Leonotis Leonurus, kennen we in Nederland voornamelijk als een licht euforisch en mild psychoactief middel. We gebruiken het veelal als vervanger van cannabis vanwege de vergelijkbare effecten. De bestanddelen van de plant komen overeen met de chemische structuur van THC. De wilde cannabis plant heeft hierdoor een vergelijkbaar effect, maar dit effect is wel veel milder vergeleken met echte cannabis.

Wil je als gebruiker van cannabis of andere THC producten de Wild Dagga eens proberen? Dan kun je deze effecten verwachten:

  • Je voelt je na gebruik ontspannen en je ervaart een bepaalde euforie
  • In sommige gevallen ervaar je warmtesensaties, wazigheid of juist een verbeterd zicht.

De Wild Dagga is erg geschikt voor als je eens thuis lekker wilt ontspannen, een goed boek wilt lezen of als je gezellig met je vrienden aan het chillen bent.

dagga bush

Gebruik Wild Dagga

Het blad en de wortels van de Leonotis Leonurus worden gedroogd en vervolgens gekookt om er een vloeibaar tonicum van te kunnen maken. Dit brouwsel wordt gebruikt om de verschillende aandoeningen zoals hierboven genoemd, te behandelen.

Wild Dagga thee

Van het Wild Dagga extract kun je een heerlijke thee maken. Voeg het extract toe aan je kopje met heet water en laat het ongeveer 5 minuten intrekken. Dit kan de symptomen van verkoudheid of griep verlichten. Denk aan het onderdrukken van het hoesten, het verlichten van spierpijn of het verminderen van koorts. Tevens kan de thee ook goed zijn voor Astmapatiënten om aanvallen te voorkomen en voor bronchitis patiënten om de luchtwegen te openen.

Wild Dagga roken

De bekendste methode in Nederland om Wild Dagga te gebruiken is het roken ervan. De Wild Dagga bladeren worden dan gedroogd en vervolgens gerookt. Dit is een zeer goede vervangen van cannabis; de effecten zijn bijna gelijk aan elkaar, alleen worden vaak wat lichter ervaren.

Het gebruik van Wild Dagga is in veel landen legaal, dus reden genoeg om het eens te proberen voor als je dit nog nooit hebt gedaan. Niet alleen voor de euforische effecten, maar ook zeker om de geneeskrachtige werking. Je zult versteld staan van de unieke krachten van het kruid Wild Dagga. Enjoy!