Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS KRATOM EN HOE WERKT HET?

WAT IS KRATOM EN HOE WERKT HET?

Kratom is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het is een drug met zeer uiteenlopende effecten en op zijn zachts gezegd een interessant blaadje. Deze bijzondere drug is toegankelijk voor iedereen en eenvoudig te bestellen bij ons in de smartshop. Maar voordat je deze drug gaat gebruiken - of gewoonweg meer wilt weten over deze drug - is het handig om te weten wat je nou eigenlijk gebruikt. Want wat is Kratom precies en hoe werkt het? Dat vertellen we je in dit artikel.

Wat is Kratom?

Kratom - ook wel Mitragyna Speciosa genoemd - is een bijzondere plant die groeit in de regenwouden van Zuidoost-Azië, voornamelijk in Thailand en Maleisië. Van oudsher werd de plant gebruikt als vervanger voor opium. Over het algemeen heeft het bij een lage dosis een stimulerend effect en bij een hogere dosis een verdovende werking. Het effect kan echter per soort verschillen.

Mitragyna speciosa wordt gewonnen uit verschillende ondersoorten van dezelfde soort boom. De hoogte van deze bomen variëren van 3 tot 30 meter en de grote bladeren die aan de bomen groeien worden gekauwd om de werkzame stoffen binnen te krijgen. De effecten per ondersoort zijn verschillend en daarnaast speelt de groeiplaats ook een grote rol, maar daarover later meer.

Hoe werkt Kratom?

Kratom bevat een aantal werkzame stoffen, zogenaamde alkaloïden. Mitragynine en 7-hydroxymitragynine en mitraphilline zijn daarvan de belangrijkste aanwezige stoffen. Deze stoffen uit planten hebben vaak een bepaalde psychoactief effect en worden ook om die reden gebruikt. Ze hebben een stimulerend effect op de opiaatreceptoren in je hersenen en werken vergelijkbaar als andere opiaten. Ook werken ze op je adrenaline-, noradrenaline- en serotonine receptoren.

Kratom effecten

De effecten van Mitragyna speciosa verschillen per ondersoort en daarom kan het effect zo verschillen per product. Ook de groeiplaats bepaald voor een groot deel de effecten: Mitragyna speciosa uit Zuidoost-Azië bevat over het algemeen meer werkzame bestanddelen dan Kratom uit andere gebieden of gekweekte Kratom. Wel is het zo dat je, welke soort je ook neemt, je bij een lage dosering een stimulerend en euforisch gevoel ervaart. Bij een hoge dosering werkt Kratom vaak verdovend.

De voorkomendste effecten van Kratom:

 • Euforisch en stimulerend effect
 • Dromerige en verdovend effect
 • Onderdrukken van pijn
 • De seksdrive neemt toe of juist af
 • Geeft je energie, maakt je vrolijk en minder angstig

De effecten van Mitragyna speciosa worden merkbaar na 20 tot 30 minuten na inname en houden ongeveer - afhankelijk van de dosis - 2 tot 4 uur aan.

Bijwerkingen Mitragyna speciosa

Kratom heeft een uitdrogende werking en daarom is het raadzaam om voldoende te drinken na het gebruik van Mitragyna speciosa. Hiermee voorkom je uitdroging en een ‘kater’ effect. Op lange termijn kan Kratom leiden tot een verminderde eetlust, gewichtsverlies en in extreme gevallen tot anorexia. Daarom raden we langdurig of dagelijks gebruik van Mitragyna speciosa ook niet aan.

De meest voorkomende bijwerkingen van Mitragyna speciosa:

 • Droge mond of uitdroging
 • Misselijkheid en hoofdpijn (kater effect)
 • Diarree of obstipatie (verstoppingen)
 • Zweten
 • Jeuk over het hele lichaam

Soorten Mitragyna speciosa

Er zijn verschillende soorten Mitragyna speciosa verkrijgbaar. Deze kun je herkennen aan de nerven in de bladeren. Elke variant heeft zijn eigen effecten en eigenschappen. We onderscheiden drie soorten Mitragyna speciosa:

 • Witte soort: geeft een euforisch gevoel en stimulerend effect. Het verbetert je humeur en algehele positieve stemming.
 • Rode soort: heeft een kalmerend effect en maakt je rustiger. Je hebt minder angsten en je gemoedstoestand wordt heel relaxed.
 • Groene soort: van deze soort krijg je voornamelijk meer energie. Je kunt deze soort ook mixen met de witte en rode soort.

Kratom kopen

Wil je graag eens Mitragyna speciosa proberen of ben je er al bekend mee en wil je graag eens wat anders proberen? In onze smartshop koop je allerlei soorten Kratom. In onze shop vind je onder andere Kratom poeder, Kratom extracten en Kratom capsules.