Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WELKE KRUIDEN HELPEN TEGEN VERMOEIDHEID?

WELKE KRUIDEN HELPEN TEGEN VERMOEIDHEID?

Wanneer we moe zijn, zijn we vaak ook sneller geïrriteerd en chagrijnig. Dit willen we natuurlijk liever voorkomen. Gelukkig zijn er veel kruiden die we kunnen gebruiken om onze energie te verhogen, zodat we ons weer beter gaan voelen. Welke kruid geschikt voor jou is, is natuurlijk afhankelijk van de oorzaak waarom jij vermoeidheid ervaart. Dit kan bijvoorbeeld komen door stress of omdat je gewoon een moeilijke slaper bent. Er bestaan verschillende kruiden die kunnen helpen om onze vermoeidheid te verminderen. Hieronder bespreken we enkele, zodat je zelf een keuze kunt maken welke kruiden jou kunnen helpen.

1. Citroenmelisse

Lig je ‘s nachts lang wakker en kun je niet in slaap vallen? Of heb je last van onrust en zorgt dat ervoor dat je maar blijft piekeren en woelen? Er is weinig zo vervelend als slaapproblemen. Wanneer je geest overactief is en je moeilijk kunt slapen, kan citroenmelisse helpen om je weer tot rust te brengen. Het kalmeert je zenuwen waardoor je sneller in slaap valt. Citroenmelisse thee is relatief mild van smaak en kan je elke dag drinken.

De Landracer Sleepwell thee in onze webshop bevat een unieke combinatie van kruiden die je kunnen helpen te ontspannen. Hier zit onder andere Valeriaanwortel, kamille en citroenmelisse in. Samen zorgen deze kruiden voor een heerlijk smakende theemelange die je voor het slapengaan kunt drinken en je meer rust in je hoofd en lichaam geven.

2. Gember

Gember is een kruid wat vaak gebruikt wordt wanneer je last hebt van een verkoudheid of griep. Het helpt dan om je hoest en keelpijn te verminderen, maar het is ook een krachtig kruid tegen vermoeidheid. Het stimuleert de bloedcirculatie en helpt je zo weer wat meer energie te krijgen.

De geneeskrachtige kruid Galangae(Alpinia Galanga) uit Indonesië is verwant aan de gember. Het is een gemberachtige wortel die zowel oppeppende als een lustopwekkende werking heeft. De wortel werkt ontstekingsremmend en heeft een positief effect op het hart, zenuwstelsel en de bloedsomloop.


3. Passiebloem

De passiebloem is buiten om zijn schoonheid ook erg bijzonder dankzij zijn geneeskrachtige werking. Passiebloem wordt vaak als kruid gebruikt om te ontspannen. Het kan je helpen wanneer je last hebt van stress om je meer te ontspannen en bij het verminderen van slapeloosheid. De bloemen van deze plant bevatten veel stoffen die je helpen om rustiger te worden en wordt daarom vaak gebruikt als kalmeringsmiddel of slaapmiddel.

In onze webshop vind je passiebloem kruiden die je kunt gebruiken om er thee van te maken. Ook bieden we een passiebloem extract die je als supplement toe kan voegen aan je dagelijkse voedingsschema.

4. Groene thee

Groene thee is één van de gezondste soorten thee die er bestaat. Het helpt je bij een tekort aan bloedtoevoer naar de hersenen, het hart en de bloedvaten. Het kan je helpen om te relaxen en meer in balans te komen. Ook is het geschikt wanneer je last hebt van geheugenproblemen of vergeetachtigheid.

De Landracer Wake up thee is een groene thee gecombineerd met gember, zoethout en kurkuma. Een unieke mix die ervoor zorgt dat je elke dag fris en energiek de dag kunt beginnen. De 10% CBD in de thee helpt je jouw dag- en nachtritme te herstellen, waardoor je overdag minder moe bent.

5. Guarana

Guarana is een kruid wat vaak gebruikt wordt in energiedrankjes. Het bevat veel cafeïne en kan je zo helpen om je energie te verhogen. Cafeïne stimuleert het zenuwstelsel en vermindert tegelijkertijd de vermoeidheid. Guarana is iets sterker dan koffie en wordt daarom vaak gebruikt wanneer je een boost nodig hebt. Verder stimuleert het de bloedsomloop in het geheugen, verbetert het je concentratie en geeft het een toename in creativiteit en productiviteit.

In onze webshop kun je Guarana kruiden en Guarana capsules krijgen. Van de kruiden kun je thee maken of toevoegen aan je smoothie. De capsules kun je eenvoudig doorslikken met water. Denk er wel om dat je beide niet voor het slapen inneemt.

6. Indiaanse Ginseng of Ashwagandha

Ashwagandha is een Indiaanse wonderwortel die ook wel Indiaanse Ginseng wordt genoemd. Een wortel die wordt geprezen vanwege zijn geneeskrachtige werking. Het kruid helpt angst verminderen, stress tegen te gaan en heeft een ontstekingsremmende werking. Ook heeft het een positief effect op je geheugen, cognitie vermogen, gemoedstoestand en uithoudingsvermogen.

In onze webshop vind je Ashwaganda poeder waarvan je thee kunt maken of toe kunt voegen aan je smoothie. Ook bieden we een Ashwagandha extract die je als supplement toe kan voegen aan je dagelijkse voedingsschema.