Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WELKE KRUIDEN BEVORDEREN DE NACHTRUST?

WELKE KRUIDEN BEVORDEREN DE NACHTRUST?

Ben jij een onrustige slaper, heb je problemen om in slaap te komen of slaap je gewoonweg slecht? Er bestaan verschillende soorten slaap kruiden die je nachtrust kunnen bevorderen. We bespreken een aantal rustgevende en ontspannende kruiden in dit artikel die je kunt gebruiken, zodat je straks weer heerlijk kunt slapen!

1. Valeriaan

Valeriaan is één van de bekendste slaapkruiden met een kalmerende werking. De valeriaanwortel bevat veel etherische oliën en wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn uiterst effectieve werking. Het kruid heeft ontspannende en krampstillende eigenschappen die het aantal uren ongestoorde slaap kunnen verhogen. Ook helpt de wortel tegen angsten en stress. Om deze reden wordt het vaak gebruikt om slaapstoornissen te behandelen die voortkomen uit angst en nervositeit.

De Valarian Indian Elements in onze smartshop helpt je zenuwstelsel tot rust te brengen in gevallen van overstimulatie. Dagelijks kun je één valeriaanwortel capsule nemen om je nachtrust te bevorderen en makkelijker in slaap te vallen. Een perfecte slaap kruid voor in gestreste tijden of wanneer je ongezonde spanningen ervaart. Tevens helpt het ook tegen hoofdpijn, angst, nervositeit en een hoge bloeddruk.2. Lavendel

Een zeer bekende plant dankzij zijn opvallende kleur en heerlijke geur, maar wist je dat lavendel één van de beste kruiden is om je slaap te bevorderen? Het is zelfs wetenschappelijk onderzocht! En wat blijkt: onderzoek laat zien dat mensen die het dagelijks gebruiken sneller in slaap vallen en ook langer doorslapen. Dit komt door de zoete geur van lavendel.

Lavendel kun je als geur gebruiken in de vorm van olie of wat in een zakje doen en onder je kussen leggen. Een andere goede methode is om de lavendelbloesem te verwerken in een heerlijke kruidenthee. In de Landracer Sleepwell thee zit niet alleen lavendel verwerkt, maar ook valeriaan, citroenmelisse en kamille. Allemaal ‘slaapverwekkende’ kruiden die ervoor zorgen dat je weer heerlijk kunt genieten van een goede nachtrust!3. Passiebloem

De passiebloem is een prachtige bloem die niet alleen om zijn schoonheid veel gebruikt wordt. Over heel de wereld is de bloem erg populair vanwege zijn milde rustgevende eigenschappen. Mensen zetten veelal een heerlijke kop kruidenthee van de passiebloem. Dit kun je maken van de Passion Flower Indian kruiden of de Passion Flower extract. Een andere manier is om gebruik te maken van een vloeibaar Passiebloem extract. Je kunt het kruid dan tot je nemen door 5 tot 10 druppels onder je tong te leggen en door te slikken.

Een perfect kalmeringsmiddel of slaapmiddel met een effectieve werking. Daarnaast kan het ook helpen bij angst, ontstekingen, ADHD en andere aandoeningen zoals bijvoorbeeld astma.
4. Kamille

Een wit gele bloem die bekend staat om haar fijne smaak. Maar kamillethee wordt niet alleen door velen gedronken vanwege de smaak, de kalmerende werking speelt hierbij ook een grote rol. Het heeft een zeer positief effect op ons zenuwstelsel en wordt al eeuwenlang gebruikt om de slaap te bevorderen. Verder kan het helpen bij koorts, ontstekingen en winderigheid. Ook schimmels en bacteriën krijgen bij het gebruik van kamille geen kans om zich verder te ontwikkelen, waardoor het goed ingezet kan worden bij maag- en darmproblemen.
5. Citroenmelisse

Citroenmelisse wordt voor diverse geneeswijzen gebruikt. Al van oudsher wordt het gebruikt tegen slapeloosheid, spijsverteringsproblemen, maagpijn, verkoudheid en koorts. Bij gebruik kalmeert het je ademhaling, waardoor andere lichaamsdelen en organen hier weer van kunnen profiteren en minder onder spanning staan. Dit maakt het een geliefd kruid om een betere nachtrust te verkrijgen en slapeloosheid te verminderen.

In onze smartshop bieden we een heerlijke kruidenthee aan met kamille, citroenmelisse en valeriaanwortel. Drink dagelijks een kopje van deze kruidenthee en voor je het weet kan je weer lekker slapen!6. Blauwe lotus

Als laatste misschien een iets onbekende slaap kruid: de blauwe lotus. Ook wel beter bekend als de Egyptische lotus. Deze bloem wordt al eeuwenlang gebruikt in het oude Egypte om een gezonde slaap te bevorderen. Het heeft een verzachtende werking en helpt over het algemeen je stemming te verbeteren. Van de Blauwe lotus kun je een heerlijke kruidenthee maken of enkele uren laten weken in je wijn. Lekker slapen!