Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT ZIJN DE EFFECTEN VAN SYRISCHE WIJNRUIT?

WAT ZIJN DE EFFECTEN VAN SYRISCHE WIJNRUIT?

Wie zich wel eens verdiept heeft in plantaardige geestverruimende middelen, is zeker wel bekend met paddo’s, magische truffels en Hawaiian Baby Woodrose. Syrische wijnruit is nog niet zo bekend. Dit is een kruidachtige plant die in woestijnen op zoute gronden groeit. Het plantje heeft interessante geestverruimende effecten. In deze blog leggen we uit wat Syrische wijnruit eigenlijk is en wat de meest voorkomende effecten zijn.

Wat is Syrische wijnruit?

In het Midden-Oosten en in Noord-Afrika is Syrische wijnruit een bekende plant. Ook vandaag de dag nog worden de zaden gebruikt vanwege de geestverruimende effecten, die veroorzaakt worden door harmala alkaloïden. Vaak wordt Syrische wijnruit (ook bekend als Syrian Rue) samen met andere psychoactieve planten gebruikt, omdat het de effecten daarvan kan versterken.

Al in de oudheid werd het kruid al gebruikt als hallucinogeen medicijn. In verschillende oude Perzische teksten wordt een rituele drank genoemd, Soma. Hierin zou een heilige plant verwerkt worden, maar het is nog altijd niet bekend welke dat is. Dat zou best eens Syrische wijnruit kunnen zijn. Het plantje werd echter ook in rituelen gebruikt als een soort wierook, waarbij men geloofde dat de rook onheil kon afweren. In Turkije en Marokko drogen ze de plant, waarna deze wordt opgehangen met het doel om het boze oog af te weren.

Syrische wijnruit groeit op droge, arme grond, vooral in woestijngebieden en het droge Middellandse Zeegebied. De plant krijgt dunne stengels en blaadjes en vormt kleine, stervormige witte bloemen. Deze bescheiden plant is robuuster dan je denkt. Ze vormt ondergronds een lange, houtachtige wortelstok, die tot wel 6 meter diep kan groeien. Voor medicinale doeleinden gebruikte men de blaadjes en de stengels. Wat psychoactieve stoffen betreft, zijn het de zaden die je moet hebben. Deze bevatten harmine en harmaline, wat twee krachtige alkaloïden zijn.De kenmerken van een trip met Syrische wijnruit

Er zijn allerlei verschillende middelen waarmee je kunt trippen, zoals paddo’s, truffels, LSA en Yopo. Elk veroorzaken ze hun eigen unieke trip. Wat opvalt aan trippen met Syrische wijnruit is het droomachtige karakter. Je kunt het gevoel hebben dat je slaapt, terwijl je toch wakker bent. Je lichaam kan zwaar aanvoelen en het lijkt alsof je alleen met veel moeite kunt bewegen. Mogelijk ga je stemmen horen, die van buiten jezelf komen en die vertellen wat je hoort en ziet. Intense visuele hallucinaties komen eveneens voor.

Waar je ook rekening mee zou moeten houden zijn de lichamelijke effecten. Syrische wijnruit staat erom bekend dat het diarree, misselijkheid en overgeven kan veroorzaken. Deze bijkomende effecten staan bekend als “purging”, wat gezien wordt als een soort reiniging van lichaam en geest. Hoewel het dus geen pretje is om dit door te maken, kan het wel zijn dat je je daarna schoner, lichter en opgelucht voelt. De misselijkheid kan relatief kortdurend zijn (een half tot een heel uur), maar bij sommigen houdt deze langer aan.

Wat je kunt doen tegen misselijkheid

Staat het idee van misselijkheid, braken en diarree je tegen om Syrische wijnruit te gaan gebruiken? Gelukkig kun je wel proberen hier iets tegen te doen.

  • Combineer Syrische wijnruit met een kruiden of planten die misselijkheid tegengaan. Denk aan munt of gember. Ook cannabis kan helpen bij misselijkheid, maar bedenk wel dat deze plant eveneens psychoactieve eigenschappen heeft en daardoor invloed kan hebben op de trip.
  • Je kunt CBD olie of capsules gebruiken tegen de misselijkheid.
  • Eet voor je Syrian rue gebruikt slechts een lichte maaltijd en zorg dat je enkele uren voor je gaat trippen niets meer eet. Een lege maag kan goed helpen tegen misselijkheid.

De eigenschappen van Syrian rue: MAO remmer

Wat Syrische wijnruit zo bijzonder maakt is dat het een MAO remmer is. MAO staat voor monoamine-oxidase. Dit is een enzym dat een belangrijke rol speelt in het lichaam. Een van de taken van dit stofje is het afbreken van bepaalde lichaamseigen stoffen, zoals noradrenaline, serotonine en adrenaline. Verder zorgt het er ook voor dat bepaalde stoffen, zoals tyramine, onschadelijk gemaakt worden. Tyramine zit bijvoorbeeld in pure chocolade en gefermenteerde producten.

De andere kant van de MAO remmer is dat het de eigenschap heeft om de effecten van psychedelische stoffen te versterken. Als je Syrische wijnruit combineert met een ander geestverruimend middel, kan dit de trip veel intenser maken. Een goed voorbeeld waarmee van deze eigenschap geprofiteerd wordt, is het drankje Ayahuasca. Hierin wordt een MAO remmer (Banisteriopsis caapi) gecombineerd met een plant die DMT bevat. De MAO remmer zorgt ervoor dat DMT minder snel afgebroken kan worden door enzymen, waardoor de effecten heviger zijn en langer aanhouden.

Ook Syrische wijnruit werkt dus op die manier. De zaden van deze plant worden door psychonauten graag gecombineerd met bijvoorbeeld paddo’s en truffels. Ook dit zorgt ervoor dat een trip veel intenser is dan je normaal gesproken gewend bent, omdat psilocybine niet zo snel kan worden afgebroken.Bewust omgaan met entheogenen

Denk je erover om te gaan trippen met Syrian rue, houd dan zeker rekening met haar eigenschappen. Heb je nog geen ervaring met trippen, dan is Syrische wijnruit mogelijk geen handige eerste keuze. Kies iets wat makkelijker te gebruiken is en geen nare bijwerkingen heeft. Denk aan paddo’s of truffels. Wees erg voorzichtig als je middelen gaat combineren, een trip met meerdere middelen kan veel heviger zijn en langer duren.

Wees ook voorzichtig met wat je voor en na een trip eet. Vermijd producten met tyramine, zoals noten, kaas, wijn en chocolade. Dit zijn, maar enkele voorbeelden, er zijn nog veel meer producten die deze stof bevatten. Gebruik je medicijnen, zoals antidepressiva, gebruik dan geen Syrische wijnruit. Informeer je goed en houd je eigen veiligheid in de gaten.