Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS CATMINT EN HOE GEBRUIK JE HET?

WAT IS CATMINT EN HOE GEBRUIK JE HET?

Catmint, ook wel kattenkruid voor mensen genoemd, vind je onder onze ontspannende producten en hallucinerende kruiden. Als je zelf een kat hebt, heb je vast al eens jaloers toegekeken hoe blij deze werd van een portie kattenkruid. Maar wist je dat ook jij als mens high kunt worden van het broertje van deze plant? Geen reden tot jaloezie dus; de volgende keer trip en chill je gezellig samen met je pluizige huisgenoot! Lees hier alles over catmint. Wat zijn nu eigenlijk de precieze effecten die je mag verwachten? En hoe gebruik je het precies?

Wat is dit kattenkruid voor mensen?

In verschillende oude beschavingen van over de hele wereld zien we het gebruik van kattenkruid (Nepeta Cataria) terug. Het groeit onder andere in Europa, Azië en Amerika. Omdat kattenkruid familie is van de muntplant, wordt het ook wel catmint genoemd. En natuurlijk omdat katten helemaal gek zijn op dit plantje! In de blaadjes en stengels van de plant vind je het stofje nepetalacton. Katten hebben een goede neus voor dit stofje en worden er door aangetrokken. En we weten allemaal wat er gebeurt zodra een kat even alleen gelaten wordt met een bosje kattenkruid.
Welke effecten heeft catmint bij mensen?

Catmint heeft verschillende effecten voor ons mensen. Zo zit het onder andere vol antioxidanten, en die hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Een greep uit de positieve effecten van dit kruid:

Rust, slaap en stemming

Ten eerste bevat kattenkruid een stof die nog het meeste lijkt op valeriaan. Als je hier bekend mee bent weet je dat deze plant kalmerend werkt en slaap kan bevorderen. Maar dat niet alleen: uit onderzoek blijkt dat catmint depressieve klachten kan verminderen, net als stress en angst. Zijn dit zaken waar jij last van hebt, dan is het zeker het proberen waard. Bij ernstige klachten raden we uiteraard aan om professionele hulp in te schakelen, bijvoorbeeld via je huisarts.

High en euforie

In hogere doseringen is catmint een mild tripmiddel te noemen, in lagere doseringen lijkt het effect nog het meeste op dat van cannabis. Helaas zul je niet zo in de wolken raken als een kat dat kan van dit kruid, maar je mag zeker op een prettig effect rekenen.

Minder buikklachten en gasvorming

Traditioneel wordt kattenkruid gebruikt bij buikklachten zoals winderigheid en kramp. Uit studies blijkt dat het inderdaad een verzachtend effect kan hebben op maag- en darmproblemen. Probeer het dus gerust eens uit als je buik vaak opspeelt! Ook voor wie last heeft van menstruatiekrampen, kan het volgens sommige onderzoeken een uitkomst zijn.

Minder last van verkoudheid, hoesten en ziekte

Ben je ziekig? Dan kan catmint de symptomen verzachten. Het wordt al honderden jaren gebruikt bij allerlei kwalen waar je je minnetjes door kunt voelen. Last van hoestbuien? Goed om te weten is dat kattenkruid ook hier bij lijkt te helpen. Het lijkt zelfs effectief te zijn bij astma.

Werkt bij koorts en vocht vasthouden

Houd je soms vocht vast, probeer dan eens dit kruid uit. Het heeft namelijk een vochtafdrijvend effect, dus je zult er meer van gaan plassen of zweten.
Hoe gebruik je catmint als mens?

Wil jij als mens catmint gebruiken? Dan kun je er het beste thee van zetten. Volg onderstaande richtlijnen.

  1. Voeg het kattenkruid eenvoudigweg toe aan water en kook het maximaal 10 minuten. Van onze Catmint thee voeg je zo’n 25 gram aan een liter water toe, wat je na het koken nog een kwartier laat trekken.
  2. Voeg eventueel nog een smaakmaker toe, zoals een lepel honing/agave of een theesoort met een ander smaakje.
  3. Vervolgens kun je zelf bepalen wat voor jou de juiste dosis is. Wil je sterkere effecten, dan kun je jouw dosis verhogen.
  4. Kijk uit met andere stoffen die effect hebben op je geest, zoals alcohol, slaappillen en MAO-remmers. Raadpleeg bij twijfel over interactie met jouw medicatie altijd een arts voordat je aan het
    experimenteren slaat.

Catmint roken: kan dat?

Als je geregeld een jointje opsteekt, zul je je vast afvragen of je het ook kunt roken. Het korte antwoord: ja. Zoals vrijwel elk kruid kun je ook dit plantje roken. Maar verwacht daar geen effect van. Daarom raden we het je aan om de bovenstaande stappen op te volgen, en er een lekkere pot thee van te zetten. Enjoy!