Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS DE MEDICINALE CORDYCEPS PADDENSTOEL?

WAT IS DE MEDICINALE CORDYCEPS PADDENSTOEL?

Cordyceps paddenstoelen zijn de nieuwste rage, afkomstig uit de traditionele Oosterse geneeskunde. Deze medicinale mushrooms zijn echter voor de verandering geen tripmiddel. Ook zijn het stiekem geen paddenstoelen, maar is het een schimmel. Misschien gebruik je ze zelf al, of ben je benieuwd dankzij advertenties of tips van anderen. Lees hier alles wat je moet weten over deze krachtige schimmel!

Waar komt Cordyceps vandaan?

Cordyceps ‘paddenstoelen’ zijn een soort in de natuur voorkomende parasiterende schimmels die al eeuwenlang in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) worden gebruikt. De hele familie bestaat zelfs uit honderden soorten. Ze groeien vooral in tropische bossen. Zo vond het gemakkelijk zijn weg naar China en haar rijke historie aan geneeskundige tradities. Cordyceps wordt ook wel paddenstoel genoemd vanwege de vorm die het aanneemt: die lijkt namelijk op een kleine paddo. De Cordyceps is dus een schimmel, die zich nestelt in een ander organisme en zo z’n gastheer infecteert Dit kan een larve zijn, een rups, een mot… Klinkt misschien creepy, maar je hoeft je geen zorgen te maken dat jij wordt overgenomen door dit schimmeltje. Daar ben je simpelweg ongeschikt voor.Hier worden Cordyceps paddenstoelen voor gebruikt

Cordyceps paddenstoelen worden traditiegetrouw gebruikt om allerlei kwalen te behandelen of het lichaam een boost te geven. Een greep uit de effecten die onderzoek heeft aangetoond:

  • ademhalings- en leveraandoeningen
  • vermoeidheid
  • veroudering
  • stress
  • libidoverlies
  • hart- en vaataandoeningen
  • diabetes
  • stemmingsproblemen

Goed voor je gezondheid

Cordyceps paddenstoelen zijn rijk aan bioactieve verbindingen zoals polysacchariden en polysaccharide-peptiden, waarvan is aangetoond dat ze ontstekingsremmende, antioxiderende en immuunmodulerende eigenschappen hebben. Een hele mond vol, maar wat dit inhoudt, is dat je algehele gezondheid en weerstand er een boost van krijgt.

Het lijkt een behoorlijk potent middel te zijn, dat effectief is bij ontzettend veel kwalen. Je ziet dan ook dat er steeds meer studies naar het medicinaal gebruik van Cordyceps wordt gedaan - met steeds weer verbluffende resultaten. Het komt niet vaak voor dat één middel in staat is om zowel veroudering, infecties als bloedsuikerschommelingen tegen te gaan. Ook blijkt het een positief effect te hebben op het uithoudingsvermogen, energie en sportieve prestaties. Zelfs je stemming kan ervan opknappen.

De wondere wereld van medicinale paddo’s

De traditionele Oosterse geneeskunde heeft ontzettend veel te bieden. Wil je graag kijken wat andere paddenstoelen voor je kunnen betekenen, naast de Cordyceps? Je vindt ons aanbod en meer informatie hierover op onze overzichtspagina met medicinale paddenstoelen. Van al die paddenstoelen ga je niet trippen, maar word je wel gezonder. Elk  van deze producten heeft zo z’n eigenschappen waar jij baat bij kunt hebben.

Welke Cordyceps moet ik kopen?

In onze webshop vind je verschillende producten waarin de Cordyceps-schimmel is verwerkt. Bekijk hier onze aanraders en bepaal welke optie het beste bij jou past.

Cordyceps extract

Deze handige pipetfles bevat Cordyceps extract van de Cordyceps Militaris schimmel, die een rups als gastheer gebruikt. Het goedje wordt dan ook rupsendoder genoemd. Helaas voor de rups in kwestie, maar wel goed voor jou. Dit flesje bevat 60 doseringen van dit krachtige middel.

5-in-1 medicinale paddestoelenmix

Naast de Cordyceps zijn er meer paddenstoelen die je medicinaal kunt gebruiken. Lion’s Mane en Reishi zijn bijvoorbeeld twee andere bekende gezondheidsbevorderende paddotjes. Met onze Power 5 Paddenstoelen Extract krijg je een perfecte blend binnen van het beste uit de wondere wereld van traditionele medicinale paddenstoelen. Ook deze blend bevat 60 porties.

McMyco Power 5 capsules

Liever al die powerful mushrooms in capsules dan een pipet? Ga dan voor onze Power 5 combinatie. Met de 120 capsules kun je wel even vooruit!

Cordyceps caps

Zoek je capsules met enkel en alleen deze schimmel? Bekijk hier de Cordyceps in capsulevorm. Ook in dit potje zitten 120 capsules, waarvan je er twee per dag kunt nemen.