Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAAROM EEN KWEEKBOEK GEBRUIKEN BIJ HET CULTIVEREN VAN MAGISCHE PADDO'S?

WAAROM EEN KWEEKBOEK GEBRUIKEN BIJ HET CULTIVEREN VAN MAGISCHE PADDO

Het kweken van paddo's kan een geweldige ervaring zijn, maar het vereist wel enige planning en voorbereiding. Aangezien je niet de eerste bent die deze leuke hobby oppakt, is het niet nodig dat je zelf het wiel gaat uitvinden wat kweken betreft. Dé handleiding voor een goede oogst is een zogenaamd kweekboek. Deze bijbel voor paddenstoelenkwekers legt je stap voor stap uit wat je moet doen. En dat heeft als voordeel dat je er meer plezier aan beleeft én de opbrengst wordt gemaximaliseerd. Meer paddo’s voor minder moeite dus.

Lees hier wat er zoal in zo’n kweekboek staat en hoe je hem het beste gebruikt om magische paddo’s mee te cultiveren.

Wat is een kweekboek?

Een kweekboek is een handleiding met gedetailleerde instructies voor het kweken of cultiveren van paddo's. Deze boeken geven informatie over onderwerpen als materialen, hoe steriel te werken en waarom, kweekmethoden en het groeiproces. Ze bevatten ook gedetailleerde beschrijvingen van de verschillende soorten paddo's, evenals informatie over hun groeiwijze en voorkeurs omstandigheden. Kweekboeken zijn dan ook ultiem voor beginners, maar kunnen ook zeker gebruikt worden door ervaren paddenstoelenkwekers. Het verkrijgen van een mooie oogst is een leerproces, en zo’n boek kan dat met sprongen versnellen. Kortom, een must-have voor elk type kweker!

Het belang van een kweekboek

Aangezien het bij het cultiveren van paddo’s van cruciaal belang is dat je steriel werkt, is dit een behoorlijk aandachtspunt. In het kweekproces wil je namelijk ongewenste bacteriën buiten de deur houden, aangezien die de oogst compleet kunnen verpesten. Een kweekhandleiding vertelt je uitgebreid hoe je steriel werkt en welke attributen je daarbij nodig hebt.  

Ook is de ene paddo de andere niet. Elke paddenstoelsoort vraagt om een andere tactiek. En laat een kweekboek hier nu precies op ingaan. Zo kun je verschillende soorten uitproberen om erachter te komen welke kweekmethode het beste bij je past. En welke paddo de fijnste effecten heeft natuurlijk, of je nu macro- of microdosen wilt.

Bekijk onze kweekboeken

We hebben verschillende kweekboeken in ons assortiment waar je zowel als beginner en pro kweker mee uit de voeten kunt. Het Psilocybin Mushroom Handboek is bijvoorbeeld een aanrader.

Welke kweekspullen heb ik nodig, naast dat boek?

In onze shop vind je een uitgebreid aanbod aan kweekspullen om magische mushrooms mee te kweken. Wil je daarmee beginnen en gelijk alles in huis halen, naast een kweekboek voor paddo’s? Hieronder lees je wat je allemaal nodig hebt.

Onmisbare materialen voor het kweken van paddenstoelen

Wil je steriel werken, dan is goede hygiëne met weinig kans op kruisbesmetting essentieel. Hieronder onze tips:

  • Koop steriele handschoenen, zodat je handen niet roet in het eten gooien in het kweekproces. Je wilt het misschien niet weten, maar ook na het wassen van je handen blijven hier bacteriën op aanwezig… Ook een mondkapje is nodig, want ook die zone is een bron van ongewenste indringers.
  • Met een filterbox, een soort steriele tupperware-doos, zorg je gemakkelijk voor een steriele omgeving. Sterker nog: dit is essentieel voor een oogst die beschermd wordt tegen invasies van bacteriën. Haal dit dus zeker in huis.
  • Zorg voor een optimale voedingsbodem, anders zal er niet veel gebeuren.
  • Wil je dat de temperatuur geen stoorzender is in het groeiproces, haal dan een thermomat in huis. Zeker in de winter is dit vrijwel een must, als je niet wil dat de temperatuur de paddo’s negatief beïnvloedt.
  • Onze Magic Mushroom Startkit bevat naast de steriele handschoenen, mondkapje en thermomat, ook een plantenspuit en scalpel. Hiermee heb je de basisonderdelen voor het kweken in huis. Koop zelf nog wel even de paddosporen, een kweekbak (filterbox), een kweekzak en zorg voor het juiste substraat dat je wilt gebruiken en uiteraard een goed kweekboek, en dan heb je een uitstekende basis voor je nieuwe liefhebberij.
  • Koop bij ons sporen van paddo’s in ampullen, spuiten of prints om hier jouw oogst mee te realiseren. We hebben vele soorten paddosporen in ons aanbod, van Golden Teacher tot McKennaii.
  • Geen zin om alle losse onderdelen voor het kweken in huis te halen? Dan biedt onze Growkit voor paddo’s uitkomst! Ideaal voor beginners of de kweker die minimale moeite wil doen.