Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS HET KRUID GUAYUSA EN HOE GEBRUIK JE HET?

WAT IS HET KRUID GUAYUSA EN HOE GEBRUIK JE HET?

Guayusa is - naast een behoorlijke tongbreker - een kruid uit het Amazone-regenwoud dat de inheemse bevolking al eeuwen gebruikt als gezonde oppepper. De bladeren van deze boom, die 30 meter hoog kan worden, worden gedroogd, waarna er thee van wordt gebrouwen. Recentelijk is het populair geworden in het Westen vanwege zijn stimulerende eigenschappen én de mogelijke gezondheidsvoordelen. Lees hier hoe je Guayusa gebruikt en waar dit kruid allemaal goed voor is.

Wat is Guayusa?

Guayusa (Ilex guayusa) is een plant die familie is van de hulst. Dit potente plantje is oorspronkelijk afkomstig uit het enorme Amazone-regenwoud in Zuid-Amerika. De bladeren van de Guayusaplant worden gedroogd en gebrouwen tot een thee-achtige drank. Terwijl Guayusa pas sinds kort te vinden is in de westerse wereld, wordt het al eeuwenlang door inheemse stammen geconsumeerd. Bij de traditionele bereiding van guayusa worden de bladeren boven een open vuur geroosterd en vervolgens een aantal minuten in heet water geweekt. Dit proces levert een groenige drank op die wat de smaak betreft lijkt op groene thee.

De effecten van Guayusa

Guayusa staat bekend om zijn opwekkende en stimulerende eigenschappen. Je kan het effect en de actieve bestanddelen vergelijken met die van Yerba Mate, waar je misschien al bekend mee bent. De bladeren zijn vooral rijk aan cafeïne, theobromine en theanine. Eén kopje Guayusa-thee bevat net zo veel cafeïne als een kop koffie. De cafeïne maakt dat het een mild stimulerend middel is.

Het tweede stofje, theobromine, kan net als cafeïne je concentratievermogen en stemming een opkikker geven. Theobromine is ook in chocola te vinden. Deze stof werkt tevens bloeddrukverlagend.

Een derde actief ingrediënt van Guayusa is L-theanine. Dit aminozuur heeft één geweldige onderscheidende eigenschap: het gaat dat opgefokte gevoel tegen dat cafeïne nog weleens kan geven. De combinatie van deze stoffen resulteert in door gebruikers omschreven ‘opwekkende effecten en een heldere focus’.Is Guayusa gezond?

Dat je je ergens lekker door gaat voelen, hoeft natuurlijk nog niet te betekenen dat het gezond is. Daarom werpen we een nadere blik op de effecten van Guayusa op je gezondheid. Welke stofjes bevat het nog meer, en wat zegt de wetenschap erover?

Ten eerste bevat het antioxidanten. Deze gaan vrije radicalen tegen in je lichaam; ze ruimen dus schadelijke stofjes op. De specifieke antioxidanten die je in Guayusa vindt, beschermen tegen onder andere diabetes type 2. Uit een studie komt bijvoorbeeld naar voren dat het kan helpen de bloedsuikerspiegels te stabiliseren. Ook werkt thee van deze bladeren ontstekingsremmend.

Guayusa zou ook de spijsvertering ondersteunen, het immuunsysteem stimuleren en verschillende chronische ziekten helpen voorkomen. Daarnaast levert ook een reeks vitaminen en mineralen die de algemene gezondheid kunnen ondersteunen, zoals vitamine C en magnesium. Klinkt gezond dus!

Hoe gebruik je het?

Guayusa kan worden geconsumeerd als thee, in losse vorm of als concentraat. Bijvoorbeeld met onze Guayusa-druppels. Om een kopje Guayusa-thee te zetten, voeg je een theelepel van de bladeren toe aan een kopje heet water en laat het 5 minuten trekken. Gebruik je een concentraat zoals de druppels van 24high.nl? Volg dan vooral de bijgeleverde instructies! Guayusa kan ook worden toegevoegd aan smoothies, sappen of andere dranken voor een extra energieboost.

Is het iets voor jou?

Guayusa is niet voor niets populair onder zowel de bewoners van het Amazonewoud als gebruikers die het recentelijk hebben ontdekt. Het grote voordeel van dit middel is dat het energie en focus geeft, zonder dat mensen er nerveus van worden. Dat laatste maakt het ideaal voor mensen die niet zo goed tegen cafeïne kunnen, maar die wel op zoek zijn naar een energieboost. Ook de verschillende gezondheidsvoordelen die gelinkt zijn aan Guayusa maken het een aanrader om je leefstijl mee aan te vullen. Heb jij het al geprobeerd?

Liever een andere oppepper? Bekijk hier al onze stimulerende producten!