Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WELKE GEESTVERRUIMENDE KRUIDEN KUN JE IN JE EIGEN TUIN ZETTEN?

WELKE GEESTVERRUIMENDE KRUIDEN KUN JE IN JE EIGEN TUIN ZETTEN?

Wil jij ook een wonderbaarlijke tuin vol geestverruimende kruiden? Als je een tuin (of balkon) hebt, kun je zelf kiezen wat je hier in plant. Ga je voor gewone geraniums en hosta of zet je krachtige, kleurige bloemen in je tuin, zoals Yopo of Morning Glory? Ben je nieuwsgierig? Lees dan hieronder meer over welke planten geschikt zijn om in je eigen tuin te zetten.

Psychedelica in tuin of balkon

Heb je er wel eens bij stil gestaan, dat veel geestverruimende middelen gewoon in de natuur te vinden zijn? Er zijn zaden, vruchten en bladeren die je op een kosmische trip kunnen sturen en deze zijn voor een groot deel in de vrije natuur te vinden. Veel mensen denken aan cannabis als bekende plant die je in je tuin kunt kweken, maar er zijn nog veel meer kruiden met psychedelische krachten die goed in jouw kruidentuintje kunnen groeien.

En daar heb je helemaal niet veel voor nodig. Met een beetje ruimte in de tuin of op je balkon kun je al een paar planten kwijt, waar ze veilig kunnen groeien en bloeien. Misschien ben je wel eens in een kruidentuin geweest, zoals bij een klooster of een kasteel. Hier vind je allerlei medicinale kruiden. Zelf kun je ook zo'n soort kruidentuin aanleggen, maar in plaats van lavendel plant je Yopo en in jouw tuintje vind je geen munt, maar Morning Glory.

Zie jij zo'n tuin met wonderbaarlijke geestverruimende kruiden ook wel zitten? Kijk wel goed wat goed kan groeien in het Nederlandse klimaat en of het kweken veel tijd en energie kost. Sommige planten hebben meer zorg nodig dan andere. En bijvoorbeeld een mescaline cactus zal in Nederland alleen binnenshuis of in een kas kunnen groeien. Hieronder geven we enkele voorbeelden van planten die het goed kunnen doen in een achtertuin.

Kanariegras

Een prachtig gras dat tot wel 2 meter hoog kan worden, is Kanariegras. Het groeit graag in vochtige gebieden, maar kan ook goed tegen droogte. In Nederland kun je het dus prima in de tuin zetten. Deze plant is makkelijk te kweken. Enkele maanden na het zaaien kun je al zaden oogsten. Waarom zou je Kanariegras in je tuin zetten? Dit gras bevat zeer hoge concentraties DMT, en DMT is een zeer psychoactieve stof.

Dat is ook de reden dat Kanariegras samen met Banisteriopsis Caapie gebruikt wordt om een versie van Ayahuasca te maken. Maar ook los kan Kanariegras voor een bijzondere trip zorgen. Het veroorzaakt krachtige hallucinaties en euforische gevoelens.

Yopo

Wil je Yopo in de tuin zetten, houd er dan rekening mee dat deze boom een opvallende verschijning is. Hij kan wel zo'n 20 meter hoog worden. Yopo wordt in Zuid-Amerika al eeuwenlang gebruikt. Traditioneel worden de zaden vermalen, waarna het gruis met een speciale snuifbuis (de Kuripe) wordt opgesnoven. Ook Yopo zaden bevatten DMT en 5-MeO-DMT.

Deze stoffen hebben erg krachtige effecten. Je kunt Yopo gebruiken voor een intensieve spirituele reis. Gebruikers geven aan dat ze heldere visioenen over het leven krijgen, en het is mogelijk om een fantastische droomwereld binnen te treden. De effecten houden niet lang aan, maximaal een uur. Vind je een enorme boom in je tuin niet zo'n goed idee, dan kun je natuurlijk ook gewoon de zaden zelf gebruiken in plaats van ze in je tuin te planten.

Morning Glory en Hawaiian Baby Woodrose

Zoek je nog andere geestverruimende kruiden voor in je tuin, dan kun je ook Morning Glory en Hawaiian Baby Woodrose zaden planten. Niet alleen krijgen deze plantjes schattige roze, witte en blauwe bloemen, de zaden bevatten LSA, een voorloperstof van LSD. Heel geschikt dus voor een fijne trip. Helaas zijn beide plantjes niet bestand tegen vorst. Als je ze in de tuin zet en het gaat vriezen, blijven ze, maar 1 jaar leven.

De effecten van Hawaiian Baby Woodrose en Morning Glory kunnen vergeleken worden met LSD, maar ze zijn minder intens. Je zult zeker visuele hallucinaties  ervaren en ook je gevoel voor tijd en ruimte kan vervormen. Vaak komen gevoelens van euforie voor en tegelijkertijd voel je ook een vredige rust. Een trip duurt ongeveer 6 tot 8 uur. Voor een krachtige trip heb je van Morning Glory wel veel zaadjes nodig, ongeveer 300. Van de Hawaiian Baby Woodrose zaden heb je gelukkig minder nodig, dan zijn 8 zaden genoeg.

Kanna

Een mooi vetplantje dat je in je tuin kunt zetten is Kanna. Kanna is feitelijk geen geestverruimende plant, maar we wilden hem toch noemen vanwege zijn positieve effecten. Uit Kanna zaden (ook wel kougoed genoemd) groeien laagblijvende vetplanten met mooie gele bloemen. Kanna kan helpen bij stress en angst, het heeft ontspannende en pijnstillende effecten. Hoewel het geen psychoactieve effecten heeft, kan het wel een positieve invloed hebben op je stemming en euforische gevoelens opwekken. Dus dit is zeker een waardevolle toevoeging aan je wonderbaarlijke kruidentuin. Ook dit plantje kan trouwens niet tegen vorst en blijft eenjarig als het 's winters vriest.

Aan de slag met je eigen kruidentuin

Geestverruimende kruiden in je tuin of op je balkon zetten is leuk om te doen en je hebt er ook nog wat aan. Maar het is niet altijd even makkelijk en kost ook wat tijd en energie. Kijk eerst goed of het plantje tegen het Nederlandse klimaat kan en of het speciale verzorging nodig heeft.

Maar als je besluit ervoor te gaan, krijg je wel een echte droomtuin met speciale krachten. En maak je geen zorgen over nieuwsgierige buren. De kans is wel heel klein dat een bezorgde buurman of -vrouw yopo of kanna zal herkennen!