Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT ZIJN PADDO DRUPPELS EN ZIJN ZE VEILIG OM TE GEBRUIKEN?

WAT ZIJN PADDO DRUPPELS EN ZIJN ZE VEILIG OM TE GEBRUIKEN?

Recent zijn paddo druppels in opkomst gekomen, maar de vraag is of ze wel zo veilig zijn om te nemen in plaats van gewone paddo's, bier of een pilletje. Voordeel is dat ze makkelijk zijn te doseren, maar er is niet veel bekend over de veiligheid. Paddo druppels zijn een nieuwe designer drug. In deze blog leggen we uit wat het precies zijn, wat de effecten zijn en of het een goed idee is om voor deze druppels te gaan.

Een nieuwe drug: paddo druppels

Vloeibare paddo's, dat klinkt wel als een goed idee. Makkelijk in te nemen en een misschien beter alternatief voor LSD of echte paddo's. Sinds 2022 worden paddo druppels steeds populairder. Deze nieuwe drug wordt op straat verhandeld. Ze zouden het makkelijker maken om paddo's te gebruiken. Maar veel mensen vragen zich af of paddo druppels wel veilig zijn en hoe je van paddo's druppels kunt maken? Blijven de eigenschappen van magic mushrooms wel behouden?

De werkzame stof in paddo's en truffels is psilocybine. In vloeibare vorm wordt psilocybine wel gebruikt in de gezondheidszorg, voor onderzoeken naar de mogelijkheden van psychedelica bij mentale aandoeningen. Het is logisch om te denken dat in paddo druppels dan ook psilocybine wordt gebruikt. Maar dat klopt niet helemaal. In de meeste paddo druppels zit een psilocybine extract en  4-AcO-DMT. Dit een synthetische variatie van het geestverruimende stofje.

Een combinatie van deze twee stoffen zorgt ervoor dat een gebruiker minder in zichzelf gekeerd is, vergeleken met wanneer je natuurlijke paddo's gebruikt. De verhouding tussen psilocybine en 4-AcO-DMT is wel van groot belang voor de effecten en veiligheid van paddo druppels. Zijn deze druppels nu net zo natuurlijk als paddo's? Zoals gezegd wordt 4-AcO-DMT op chemische wijze bereid. Het stofje is al langer bekend. Omdat het afgeleid is van natuurlijke psilocybine vermoedt men dat het wel veilig is. De psilocybine in paddo druppels wordt gewoon verkregen door het te extraheren uit paddo's. In principe zou je dus zeggen dat zowel de effecten als de veiligheid vergelijkbaar zijn met paddo's. Maar toch brengen paddo druppels bepaalde risico's voor de gezondheid met zich mee. Daarover lees je later meer.De effecten van paddo druppels en zijn ze veilig?

Omdat paddo druppels niet legaal zijn, worden ze door dealers op straat verkocht. De kwaliteit en sterkte van de druppels varieert dan ook sterk, want niet iedere producent maakt hetzelfde product. De effecten verschillen wat van natuurlijke paddo's en truffels. De meningen over de effecten van 4-AcO-DMT (psilacetine) verschillen, sommigen zeggen dat de effecten minder lang aanhouden dan die van psilocybine, maar anderen zeggen juist het tegenovergestelde.

Paddo druppels zouden wat effecten betreft meer lijken op DMT. Ze veroorzaken minder misselijkheid dan paddo's en een minder zware body load (een minder zwaar lichamelijk gevoel). Wees je er altijd van bewust dat wanneer je drugs op straat koopt, je nooit precies weet wat er in zit. Daardoor weet je ook niet zeker hoe veilig die paddo druppels zijn.

Daarnaast zijn paddo druppels in Nederland niet legaal. Paddo's mogen hier niet verkocht worden, ook niet als ze bewerkt zijn, dus gedroogd, vermalen of tot poeder gemaakt. Paddo's vallen onder lijst 2 van de Opiumwet (het zijn dus softdrugs). Paddo kweeksets en kant en klare truffels mogen wel verkocht worden. Wanneer je paddo druppels koopt, koop je dus illegale drugs. Ook op die manier loop je een risico.

De nadelen van paddo druppels

Zijn paddo druppels nou een goed idee? Wat veiligheid betreft zijn de stoffen in deze druppels waarschijnlijk niet heel schadelijk, als er tenminste alleen psilocybine en 4-AcO-DMT in zit (en daar kun je niet 100% zeker van zijn). De effecten zijn dan niet heel anders dan van gewone paddo's. Het zou dus handig kunnen zijn om paddo druppels te nemen als je op een party wilt trippen. Toch kleven er veel nadelen aan paddo druppels:

  • Paddo druppels zijn illegaal en dat betekent dat er geen controle is op de inhoud. Wanneer je ze koopt, weet je niet zeker wat je in handen hebt. Ook weet je niet hoe puur ze zijn en wat er verder nog in is gestopt.
  • De handel in paddo druppels is strafbaar.
  • Deze druppels zijn onnatuurlijk, ze zijn voor een deel in een laboratorium gemaakt.
  • Ze zijn geen goed alternatief voor alcohol, de effecten zijn heel anders. Ook kunnen de effecten onvoorspelbaar zijn. Ze zijn niet geschikt om te gebruiken in de party of dance scene.
  • Paddo druppels zijn duur. Een flesje kost tussen de 120 en 150 euro. Vergelijk dat met de prijs van een paddo kweekset, dan heb je een grote opbrengst waarmee je meerdere keren kunt trippen voor tussen de 20 en 40 euro.Alternatief voor paddo druppels

Dacht je erover om paddo druppels te proberen? Kies liever voor veiligheid, puurheid en een natuurproduct. Wij hebben een grote keuze aan paddo kweeksets, van Fresh Mushrooms, All in One en Mondo. Deze kweek en oogst je helemaal zelf, waarna ze direct klaar voor gebruik zijn. Verser kun je het niet krijgen. Maar je kunt de paddo's ook drogen, waardoor je nog lange tijd van je paddo's kunt genieten. Je weet precies wat je krijgt en je weet ook welke effecten je kunt verwachten. Daarbij komt dat deze kweeksets helemaal legaal zijn. Dat is veel relaxter genieten dan wanneer je voor paddo druppels zou gaan.