Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WATERPIJP DIY: HOE MAAK JE ZELF EEN CANNABIS BONG?

WATERPIJP DIY: HOE MAAK JE ZELF EEN CANNABIS BONG?

Een bong, ook wel waterpijp genoemd, is een handige tool om cannabis mee te roken. Sommige smokers vinden dit een lekkerdere methode om high mee te worden dan met bijvoorbeeld een jonko met tabak. Bongs zijn te koop in allerlei uitvoeringen, van indrukwekkende glazen kunstwerken tot petite en praktische pijpjes. Maar je kunt ook zelf een bong maken. Lees hier hoe je stap voor stap een waterpijp maakt.

Waarom zou je een bong gebruiken?

Een groot voordeel van het maken en gebruiken van een waterpijp, is dat je hiermee alleen het pure product rookt. Zo vermijd je dus al die ongezonde en verslavende toevoegingen die ze in tabak stoppen. Een bong is ook handig wanneer je graag lekker grote teugen neemt. Hiermee kun je namelijk behoorlijk hoeveelheden rook inademen. En dat ziet er heel wat indrukwekkender uit dan de walmen van een jonko. Bovendien helpt het water in de waterpijp die rook te koelen, zodat deze minder heet is. En dus minder snel je luchtwegen beschadigen.

bong weed

Maak een cannabis bong in 5 stappen

Laten we beginnen met wat je allemaal nodig hebt om zelf een waterpijp te maken om cannabis (of iets anders lekkers) mee te roken. Het fijne is: de kans is groot dat je al deze benodigdheden al in huis hebt.

  • leeg plastic flesje van 0,5-2 liter, zoals een cola- of waterflesje
  • pen of buis
  • aansteker en sigaret of paperclip
  • tape
  • mes of schaar
  • aluminiumfolie
  • speld of naald
  • water
  • cannabis/wiet/hasj

Stap 1
Pak je PET-fles en maak een gat van een paar mm op een paar centimeter van de bodem. Dit gat moet precies groot genoeg zijn voor een buisje. Je kunt dit gat erin branden met een sigaret. Of gebruik een paperclip die je verhit om hier de opening mee te maken.

Stap 2
In het gat komt straks je buis. Als buisje kun je de huls van een pen gebruiken; die heeft de ideale doorsnede en lengte.

Stap 3
Voordat je de buis erin stopt, dien je deze te voorzien van een kuipje waar je je cannabis in stopt. Dit knutsel je vrij gemakkelijk van aluminiumfolie. Gebruik meerdere laagjes folie en prik met de speld of naald een aantal gaatjes in elk laagje. Het is zoals je vast begrijpt de bedoeling dat er genoeg gaatjes in zitten om de cannabisrook door te laten, zonder dat er stukjes wiet of hasj rondvliegen. Ook moet je de cannabis natuurlijk kunnen aansteken. Een tweede optie is het rollen van een joint, die je in de buis stopt en straks aansteekt.

Stap 4
Stop de buis dusdanig schuin in het gat dat hij in de fles onder water komt te staan. De andere kant steekt buiten de fles omhoog de lucht in. Maak het gat met de buis erin luchtdicht. Gebruik ducttape, lijm of een ander hulpmiddel om ervoor te zorgen dat de opening echt luchtdicht is.

Stap 5
Doe water in de fles. Niet te veel, niet te weinig. Ideaal is ongeveer een derde van de fles. Je kunt trouwens ook iets anders dan water gebruiken. Een lekker sapje of ranja voegt namelijk een geweldige extra smaakbeleving toe!

Stap 6
Maak een gaatje hoger in de fles waar lucht doorheen kan. Dit gaatje is idealiter net zo groot als het gat van het pijpje. Gebruik dus gerust ook hier een sigaret voor.

Stap 7
Je zelfgemaakte bong is klaar! Stop wat wiet in het kuipje van aluminiumfolie of steek er de joint in en steek de boel aan. Inhaleren doe je door de flesopening.


cannabis bong

Zelf een waterpijp maken of kopen?

Hoewel het mogelijk is om een bong zelf te maken, zitten er ook nadelen aan zo’n DIY waterpijp. Zo is het niet ultiem veilig. Plastic en vuur gaan natuurlijk niet altijd even goed samen. Bovendien: het oog wil ook wat. Het is de vraag hoeveel vrienden je op feestjes maakt als je aan komt zetten met een bong van plastic en ducttape…

Beschouw het zelf eens maken van een bong om je wiet uit te roken dus vooral als een leuk experimentje. Wil je vaker op deze manier cannabis nuttigen, dan raden we je aan om een paar euro te investeren in een kant-en-klare bong. Zulke bongs zijn gemaakt van hoogwaardige en bovenal geschikte materialen zoals glas, siliconen, keramiek of acryl. Dat maakt ze niet alleen veiliger, maar ook duurzamer. Ook kunnen ze beter koelen en filteren dan een homemade bong. Ga je naar een feestje en wil je die waterpijp experience? Ga dan voor een handzaam pijpje.