Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

GINSENG: KRACHTIGE PLANT UIT DE OOSTERSE GENEESKUNDE

GINSENG: KRACHTIGE PLANT UIT DE OOSTERSE GENEESKUNDE

Ginseng is een plant die je veel terugziet in de traditionele Oosterse geneeskunde. Met name in het oosten van Azië, al duizenden jaren. Maar ook in Noord-Amerika is het een populair plantje dat door veel mensen wordt gebruikt. Waarvoor? Waarvoor niet, kun je beter vragen! Zo vind je het terug in potentieverhogende middelen en brein- en energieboosters. Ook remt het ontstekingen en krikt het je immuniteit iets op. Deze knol wordt dan ook de ‘King of Herbs’ genoemd. Lees hier waarom precies!

Wat is ginseng en waar komt het vandaan?

Qua uiterlijk lijkt het op gember, maar dan met heel veel dunne vertakkingen van de wortels. Er zijn verschillende soorten ginseng, met elk hun wortels in verschillende plekken van de wereld. Ginseng zelf is overigens ook een wortel, die wordt vermalen tot poeder of net als gember bijvoorbeeld puur wordt gebruikt. De meest voorkomende soorten zijn Koreaanse of Chinese ginseng en Amerikaanse ginseng. De oosterse ginseng heet ook wel Panax Ginseng. Panax is Latijns voor allesgenezer, ‘gin’ betekent ‘man’ en ‘seng’ kun je vertalen als ‘essentie’. Je kunt dus wel concluderen dat deze plant een goede reputatie heeft.

Je hebt misschien ook wel van Siberische ginseng gehoord. Dit is stiekem geen echte ginseng; het behoort tot een andere plantensoort en bevat niet dezelfde stofjes.Zo gezond is ginseng

Ginseng heeft dus al eeuwenlang de reputatie ontzettend gezond te zijn. Zo wordt hij beschouwd als een zogenaamde adaptogeen: een stof die het lichaam helpt zich op positieve wijze aan te passen aan stress. Andere adaptogenen zijn bijvoorbeeld rhodiola, maca, ashwagandha en medicinale paddenstoelen zoals Reishi. Maar deze wonderwortel heeft nog veel meer bewezen gezondheidsvoordelen… Hieronder een overzicht van wat de wetenschap erover zegt.

Dit zijn de verschillende gezondheidsvoordelen en effecten van ginseng:

Kan helpen bij vermoeidheid

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen meldt dat Amerikaanse ginseng goedgekeurd is als geneesmiddel bij ‘vermoeidheid en zwakte bij volwassenen'. Het geeft je een energieboost.

Verbeterde focus

Ginseng kan je tijdelijk wat extra breinpower geven. Handig als je concentratievermogen je even in de steek laat, of je een suf klusje te doen hebt. Je vindt ginsengpoeder dan ook terug tussen onze producten voor focus en concentratie.

Ontstekingsremmend en boost van je immuniteit

De ginsengknol kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en gaat celschade tegen. Ook lijkt het verkoudheidsklachten te verminderen. Een oprechte krachtpatser voor je immuunsysteem dus!

Sexy time

Wil het niet zo lukken met de erotiek in de slaapkamer? Klap dan eens ginseng! Studies onder diertjes én mensen hebben al veelbelovende resultaten laten zien. Zo verbetert het je libido en bedprestaties. Om die reden vind je het terug in Mr. Stiff Stay Hard Caps, die vooral de man ondersteunt op de momenten dat het soms even nodig is.

Risico’s bij het gebruik van ginseng

Net als alle stoffen en voedingsmiddelen die een effect hebben op je lichaam, is ginseng niet voor iedereen even geschikt. Het kan bijvoorbeeld geen lekkere combinatie zijn met medicijnen of aandoeningen. Kijk vooral uit wanneer je bloedverdunners gebruikt en vraag gerust je arts om advies.