Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HOE ONTKIEM IK CANNABIS ZADEN?

HOE ONTKIEM IK CANNABIS ZADEN?

Het is uiteraard wel handig dat als je zaden koopt dat je ook weet hoe je deze kunt ontkiemen/kweken. Het kan namelijk weleens voorkomen dat er een cannabis zaadje niet ontkiemt. Dit is wat geen enkele kweker wenst. Uiteraard heeft de manier van ontkiemen/kweken wel degelijk invloed op het uitkomen van de cannabis zaadjes

Verschillende manieren om je wiet zaadjes te ontkiemen:

Er zijn meerdere manieren om je zaadje te ontkiemen maar wat ons betreft, is er maar een manier toch het beste en dat is de cannabis zaden plaatsen tussen twee keukenrolpapiertje zoals hieronder als eerste optie is omschreven.

cannabis zaadjes

Ontkiemen van cannabis zaden op de efficiëntste manier:

Begin als eerste met de ideale kamer/omgevingstemperatuur van 20 graden voor het ontkiemen van de cannabis zaadjes. Was je handen en plaats de zaadjes tussen twee vochtig tot natte halve/hele keukenrol papier. Neem vervolgens een ziplock plastic zakje of grote grip/wietzak en plaats de vochtige keukenpapier met de zaadjes voorzichtig in het zakje. Hang het zakje ergens aan met de sluiting naar boven zodat het water (keukenrol papier/condens) naar de bodem van het zakje kan dalen (niet het water verwijderen gedurende het proces). Als de wortels zichtbaar zijn (24 tot 48 uur) is het tijd om ze te planten. Plant de cannabis zaden met de wortel gericht naar beneden in de aarde. Houd de aarde goed vochtig, wacht geduldig en zie de mooie plantjes opkomen.

wietstek

Ontkiemen van cannabis zaden op de meest makkelijkste manier:

Een andere manier is de cannabis zaadjes in een glaasje te plaatsen met plat bronwater met de ideale temperatuur van 20 graden. De zaadjes zullen ongeveer na 2 tot 5 dagen openspringen. Dit is het moment om de cannabis zaden met de wortel gericht naar beneden in de aarde te planten. Houd de aarde goed vochtig, wacht geduldig en zie de mooie cannabis plantjes opkomen.

plantjes wiet

Ontkiemen van cannabis zaden op de klassieke manier:

Neem een kleine pot en plant de cannabis zaadjes in de vochtige aarde tussen de 3- 5 mm diep. Dek het potje af met folie en plaats deze in de vensterbank of in de zon. Zorg ervoor dat de omgeving/ kamer temperatuur tussen de 20-25 graden is, dit is namelijk de ideale temperatuur voor het ontkiemen/kweken van cannabis zaden. Deze manier van ontkiemen duurt langer (3-10 dagen) en is minder efficiënt dan de bovenste twee opties. Laat ik het zo zeggen, de kans is groter aanwezig dat de zaadjes niet ontkiemen. Benodigdheden: zaden potje, plastic folie, aarde.

wiettop

Wij adviseren altijd om voor de eerste optie te kiezen "efficiënte manier". Na veel onderzoek blijkt dat dit de beste manier is om de wiet zaadjes te ontkiemen. Het zou immers zonde zijn dat er van de 5 gekochte cannabis zaadjes er maar 2 open springen. Als de cannabis zaden zijn opengesprongen plaats ze nog niet meteen buiten. Plaats deze in een klein potje totdat het plantje uitkomt en een centimeter of 10 hoog is voordat je deze buiten wilt gaan overpotten. Buiten waait het namelijk en als je dit te snel zou doen dan zou het steeltje van de plant kunnen kneuzen door de harde wind.