Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goedies ✔️ Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00
Nu Shoppen en Achteraf Betalen

ALLES OVER HET MICRODOSEREN VAN WIET

ALLES OVER HET MICRODOSEREN VAN WIET

Op zijn tijd wiet roken is een heerlijk uitstapje naar hogere sferen. Maar het gebruik van cannabis kan ook bepaalde gezondheidsvoordelen hebben. Soms zou je wel van die voordelen willen profiteren, zonder dat je er high door werd. En dat is mogelijk, namelijk door te microdoseren.

Cannabis bevat vele gezonde stoffen, zoals cannabinoïde, terpenen en flavonoïden. Deze kunnen op zowel je lichaam als geest een positief effect hebben. Als je micro doseert, kun je op een subtiel niveau nog steeds die voordelen ervaren. Lees hier hoe dat werkt.

microdoseren cannabis

De voordelen van het microdoseren van wiet

Gebruik je cannabis, dan doe je dat waarschijnlijk vanwege verschillende redenen. High worden is natuurlijk geweldig, maar vaak geniet je ook van de andere voordelen van wiet, zoals dat je minder stress ervaart, beter kunt slapen, je socialer en vrolijker voelt en net wat makkelijker out-of-the-box kunt denken.

Veel mensen zouden wel elke dag willen genieten van deze voordelen. Wiet haalt het beste uit ons naar boven en dat voelt goed. Maar high worden is nu eenmaal niet erg handig als je moet werken of studeren. Dat is waar microdoseren om de hoek komt kijken. Microdosing maakt het mogelijk om een heel kleine dosis cannabis te gebruiken, waardoor de geestverruimende effecten achterwege blijven. Maar je kunt wel de andere effecten voelen.

Bij normaal gebruik van cannabis krijg je zo af en toe een grotere dosis binnen. Bij het microdoseren neem je elke dag (of om de dag) een heel kleine dosis (meestal een tiende van een normale). Dat heeft een positief effect op je emotionele, lichamelijke en mentale welzijn. En dat terwijl je wel gewoon kunt blijven functioneren.

Microdosing kan je creativiteit stimuleren, je helpen beter om te gaan met stress en je concentratie verbeteren. Gebruikers melden dat ze door microdosing minder heftige emoties ervaren en beter slapen. Ook kan het omgaan met andere mensen net wat makkelijker zijn.

microdoseren wiet

Vuistregels bij het microdoseren van cannabis

Het principe van microdoseren is dat je met regelmaat een kleine dosis wiet binnenkrijgt. Je kunt daarvoor een microdosing schema gebruiken. Zo passen veel mensen de routine toe om elke week twee keer een microdosis te nemen. of bijvoorbeeld om de dag. Met microdoseren is het goed om zelf uit te proberen wat voor jou het beste werkt. Het is de bedoeling dat je zoveel gebruikt, dat je wel effect voelt, maar niet high wordt.

Wat hoeveelheid betreft, hangt dat af van je eigen ervaring met cannabis en hoe gevoelig je lichaam is. Het is aan te raden met een lage dosis te beginnen en om dat niet door de week te doen. Als je teveel neemt, is het wel zo handig dat je niet daarna nog naar je werk moet en je baas high onder ogen moet komen. Probeer het in het weekend en luister goed naar je lichaam. Schrijf eventueel op wat het effect van de microdosis is. Een grove richtlijn is dat je een tiende of zelfs minder van een normale dosis neemt, wat neerkomt op zo’n 5 tot 10 mg THC. Heb je een joint gerold, neem daar dan een trek van en neem dan de tijd om te ervaren wat daar het effect van is.

microdoseren marihuana

Microdosis wiet: hoe doe je dat?

Bij het microdoseren van wiet is het handig om een manier van consumeren te kiezen die het makkelijk maakt om zo’n kleine dosis te nemen.

Roken

Het roken van wiet is een makkelijke en toegankelijke manier om te microdoseren. Van een joint kun je een enkele trek nemen en dan zul je ook snel het effect merken. Omdat je op die manier wel erg lang met je joint zult doen, kan het zijn dat deze minder goed gaat smaken. Je kunt dit oplossen door een joint te rollen die precies goed is voor een microdosis.

Vapen

Vapen is eveneens een goede manier om te microdoseren en je voorkomt daarmee de negatieve impact van het roken. Het is ook makkelijk te doseren en alle waardevolle stoffen blijven door de lagere temperaturen goed behouden.

Edibles

Ook edibles zijn geschikt, maar je moet hierbij goed letten op de dosering. Aan hapjes als snoepjes, chocola of cake kun je cannabis toevoegen, maar zorg dat je precies weet hoeveel wiet een snack bevat. Het is eventueel ook mogelijk om cannabisolie te gebruiken, wat het doseren gemakkelijker kan maken.