Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

OUTDOOR CANNABIS KWEEKVERSLAG: DE GROEIFASE & AUTOFLOWERS IN BLOEI

OUTDOOR CANNABIS KWEEKVERSLAG: DE GROEIFASE & AUTOFLOWERS IN BLOEI

Welkom bij mijn tweede Outdoor Cannabis Kweekverslag van het jaar. In mijn vorige Outdoor Cannabis Kweekverslag heb ik je precies uitgelegd hoe je jouw cannabis (buiten)kweek het beste kunt opstarten om een succesvolle cannabis oogst te garanderen. In deze tweede blog ga ik het hebben over het verdere verloop van de groeifase van mijn ‘fotoperiode’ cannabisplanten, want die zijn enorm gegroeid! Verder zijn mijn Purple Kush Autoflowers ook gaan bloeien, en hoe! Ze zijn inmiddels geoogst en liggen te drogen! Genoeg zaken dus om in deze blog te bespreken.

Enorme Groei van de Fotoperiode Cannabisplanten!

De fotoperiode heeft de kleine cannabisplantjes, in de loop van de tijd, veranderd tot echte struiken, sommigen haast zelfs bomen te noemen. Een paar zijn al zo groot dat ze boven mij uit beginnen te groeien. Even ter herinnering welke cannabisplanten ik aan het kweken ben:

Fotoperiode Cannabisplanten:

  • Royal Gorilla (Royal Queen Seeds) (38L Air-Pot)
  • Big Bud (50L Air-Rap)
  • Monster Zkittlez (Zam. Seeds) (50L Air-Rap)
  • Blue Forest Berry (Growerschoice) (#1 75L Smart-Bag #2 38L Air-Rap)
  • Mohammed (CNNBS x Seedstockers) (#1 50L Air-rap & #2 38L Air-Pot)
  • Critical+ (Inseedious) (38L Air-Pot)

Autoflower Cannabisplanten:

  • Ronde 1: Purple Kush Auto (Inseedious) (20L Air-Potten) -> Al geoogst
  • Rinde 2: Runtz Automatic (Zam. Seeds) (20L Air-Potten) -> In Ontkiemingsfase

Van al deze unieke soorten kun je (bijna) een heus coffeeshopmenu van maken! Gelukkig heb ik de tijd en ruimte om deze dames optimaal te verzorgen en dat blijkt ook wel uit hun grote formaten. Stuk voor stuk groeien de cannabisplanten aan alle kanten hun ‘’kooien’’ uit.

Caging Techniek Cannabisplanten

Deze ‘’wietkooien’’ zorgen ervoor dat de cannabisplanten ietwat breder en hoger uitgroeien, maar voornamelijk dat de cannabisplanten in de groei en bloeifase genoeg ondersteuning hebben. Deze kweektechniek wordt ook wel de ‘’Caging’’ techniek genoemd en wordt wel vaker toegepast bij allerlei cannabis buitenplanten. De enige cannabisplanten waar ik geen kooi omheen gemaakt heb, zijn de Autoflowers en ook de Blue Forest Berry #1 van Growerschoice Seeds. Dit omdat de laatstgenoemde in een grote 75L Smart Bag staat. Alle andere fotoperiode cannabisplanten staan in 38L Air-Potten en 50L Air-Raps met wietkooien eromheen.

Aarde en Voeding

Bij het opstarten van mijn kweek begin ik meestal met Canna Terra Professional aarde, met wat extra perliet. Vervolgens pot ik de cannabisplanten enkele weken later over in rijkere aarde zoals Plagron Batmix of All-Mix. Tip: voeg extra perliet en/of kokosvezels toe aan je substraat voor een nog luchtigere mix!

De voeding die ik mijn cannabisplanten geef, is van CANNA en uiteraard ook 100% Biologisch. Mijn voeding-set bestaat uit Rhizotonic, Vega, Boost en Flores (allemaal van BIOCANNA) en CANNA PK13/14. Mijn cannabisplanten werden, nadat de aarde niet meer voor bemest was, heel even wat lichter van kleur, dus heb ik de voeding aangepast en wat opgeschroefd.

De Purple Kush en Runtz Autoflowers Cannabisplanten

De Purple Kush Autoflowers van Inseedious Seeds zijn eindelijk klaar om geoogst te worden en zogezegd zo gedaan. Ze deden er iets langer over dan dat eigenlijk gepland was, al komt dit echter wel vaker voor. Moeder Natuur doet namelijk toch wat ze zelf wil. Ik heb er dan ook voor gekozen ze iets vervroegd te oogsten, omdat het weer nogal vochtig is en dit alleen maar toprot oplevert, maar voornamelijk zodat ik nog een tweede kweekronde autoflowers dit jaar kan doen.

Na de Purple Kush Autoflower is het nu dan de beurt aan de Runtz Automatic cannabisplanten van Zam. Seeds in dezelfde 20L Air-Potten. De Runtz Auto’s bevinden zich op moment van schrijven In de ontkiemingsfase. Hier zullen jullie zeker in mijn volgende blog meer over horen. Het vervolg van mijn Outdoor Cannabis Kweekverslag zal ook gaan over de verdere bloeifase van de fotoperiode cannabisplanten en hopelijk ook over de groei (en bloeifase) van de net ontkiemde Autoflower cannabisplanten, de Runtz Autoflowers.

Deze blog is geschreven door @TheStonedGrower op Instagram.