Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

VERHELDERENDE INZICHTEN IN JEZELF: DE VISION QUEST

VERHELDERENDE INZICHTEN IN JEZELF: DE VISION QUEST

Bij westerse mensen is de vision quest niet zo bekend, maar bij natuurvolkeren speelt deze nog altijd een grote rol in de ontwikkeling van mensen. Een vision quest kan helpen inzicht te krijgen in een probleem of een overgang naar een andere levensfase markeren. Gedurende een dergelijke quest trek je je terug in jezelf en werp je een blik in je innerlijk. Hierbij kunnen ook psychedelische middelen gebruikt worden. In feite maak je een spirituele reis. Zoek je antwoorden, bevind je je in een crisis? Misschien is het tijd voor een vision quest!

Wat is een vision quest?

Een vision quest is een zoektocht naar antwoorden en inzicht. Volkeren die het ritme van de natuur volgen, markeren hiermee vaak de overgang naar een andere levensfase, bijvoorbeeld van kind naar volwassene. Maar ook sjamanen en andere mensen kunnen een dergelijke reis maken. En de laatste tijd worden vision quests ook steeds vaker gedaan in de westerse cultuur. Regelmatig worden er elementen gebruikt uit verschillende culturen, tradities en religies.

Mensen die inzicht willen krijgen in zichzelf, vastlopen in relaties, op zoek zijn naar antwoorden, iedereen kan op een spirituele reis maken. De essentie van de zoektocht is als volgt:

  • De vision quest vindt meestal plaats in een natuurlijke omgeving
  • Je bent alleen
  • Een aantal uren vasten en/of zonder slaap
  • De aandacht gaat naar binnen (meditatie)
  • Op jezelf terugvallen
  • Hierdoor ben je ontvankelijk voor visioenen

Hoewel er aangegeven wordt dat je de natuur in zou moeten trekken, is dit niet voor iedereen haalbaar. Het is ook niet overal toegestaan om te overnachten in het bos. Daarom is een vision quest thuis (of in je tuin) uitvoeren natuurlijk ook mogelijk, als er in ieder geval wel aan de andere voorwaarden wordt voldaan.

 

Wat zijn de redenen om zoiets te doen?

Als je je verdiept in de mogelijkheid om zo’n spirituele zoektocht te doen, ga je je misschien afvragen waarom je je aan zoiets zou blootstellen. Het is natuurlijk toch een mentaal en fysiek zware uitdaging. Maar dat is ook de reden dat het je veel kan opleveren. We leven beschermd en zijn ver van de natuur af komen te staan. Met een vision quest leer je jezelf op een unieke manier kennen.

En dat is een goede zaak. Hoeveel mensen weten niet goed wie ze zijn? Wie zoekt er niet naar een doel in het leven dat echt bij je past? We zijn het contact met onszelf verloren en de vision quest is de manier om dat contact te herstellen en je eigen innerlijke waarheid te vinden.

Maar moet dit echt zo moeilijk zijn? Ja, in principe wel. Juist doordat je de natuur intrekt, de ontbering van vasten, kou en slapeloosheid ervaart, kom je jezelf tegen. En in die uitdaging ontdek je waar je krachten liggen. Je wordt niet afgeleid door anderen en digitale media, kunt niet terugvallen op je vaste gewoonten en moet de controle loslaten. Op dat moment sta je meer open voor de waarheid in jezelf. Als je in stilte naar de boodschappen van je hart kunt luisteren, zul je veel leren van je vision quest.

Hoe pak je een vision quest aan?

Een vision quest is niet een kwestie van: loop het bos in en ga mediteren. Er is meer voorbereiding nodig. Maak vooral tijd vrij (enkele dagen) en neem het serieus. De intentie bepaalt al voor een groot deel hoeveel je uit deze ervaring zult halen.

1. Vasten en mediteren

Heb je nog geen ervaring met meditatie of vasten, zorg dan dat je dit voor je de vision quest start, al eens gedaan hebt. Begin met een halve dag vasten, zodat je weet wat je te wachten staan. Oefen ook met mediteren. Zoek op internet naar informatie wat het inhoudt en welke vormen er zijn. Begin met 10 minuten en breid dit uit naar een half tot een heel uur.

Meditatie en vasten zijn goede manieren om tot je kern te komen. Leer de signalen van je lichaam te herkennen voor wat ze zijn. Door te mediteren leer je stil te worden en minder aandacht te besteden aan de druk kletsende mind.

2. Praktisch: wat neem je mee?

Ga je overnachten in de natuur, denk dan aan alles wat je nodig hebt: een matje, slaapzak, warme kleding. Neem water mee voor alle dagen dat je weg zult zijn en een EHBO-setje. Ook handig zijn een notitieboekje en pen om je ervaringen in op te kunnen schrijven.

3. Voedsel en psychedelica

Het is aan jou om te bepalen of je voedsel meeneemt. Sommige mensen nemen graag toch iets mee om te eten, zoals noten of chocolade. Als de honger te erg wordt of je voelt je erg slap, dan kan het handig zijn om iets te eten te hebben. Maar voedsel kan ook voor enorm veel afleiding zorgen. Houd daar rekening mee.

Een psychedelisch middel kan veel bijdragen aan de inzichten die je krijgt tijdens een vision quest. Ze zijn echter niet noodzakelijk. Wil je wel een dergelijk middel nemen, doe dit dan alleen als je er al ervaring mee hebt. Kies een natuurlijk hallucinogeen, zoals paddo’s, Ayahuasca of mescaline cactussen

4. Ga op reis!

Zoek een plek waar je ongestoord je vision quest kunt doen. Je bent nu ver van de bewoonde wereld en kunt alles wat te maken heeft met het normale, dagelijkse leven loslaten. Hoe lang je gaat mediteren is aan jou. Het kan handig zijn voor jezelf van tevoren een tijd af te spreken hoe lang de quest duurt. Zet je gedurende deze tijd voor 100% in en laat je niet afleiden. De telefoon gaat uit, je kunt niet naar muziek luisteren of met anderen praten. Neem, als je dat wilt, nu je psychedelische middel.

Deze tijd is voor jou. Luister naar wat er uit je diepste ik naar boven komt. Het kunnen visioenen, dromen, beelden of woorden zijn. Deze unieke reis kan je veel opleveren. Als het tijd is om weer terug naar de normale wereld te gaan, ben je een ervaring rijker. Wees voorzichtig of je hierover iets aan anderen vertelt: dit is iets wat alleen jou aangaat. Laat alles wat je gezien, gevoeld en gehoord hebt tot je doordringen. Hopelijk heb je antwoorden op je vragen gekregen.

Meer info over mediteren? Klik hier: Heb jij de kracht van meditatie al ontdekt