Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

OUTDOOR CANNABIS KWEEKVERSLAG: BLOEIFASE WIETPLANTEN

OUTDOOR CANNABIS KWEEKVERSLAG: BLOEIFASE WIETPLANTEN

Welkom bij mijn derde Outdoor Cannabis Kweekverslag van het jaar. In mijn vorige Outdoor Cannabis Kweekverslag heb ik het gehad over de groeifase van de fotoperiode cannabis planten en ook over de Purple Kush autoflowering planten in bloei. Het is uiteindelijk een heerlijk wietje geworden met een lekkere fruitige, zoete smaak en een behoorlijke punch. Het effect zit voornamelijk in het lichaam, maar is ook zeker geestelijk aanwezig. Helaas heb ik dit heerlijke wietje al bijna opgerookt!

Gelukkig komt het oogstmoment van de autoflowering cannabis planten (tweede kweekronde!) steeds dichter bij en zullen erna ook de fotoperiode cannabis planten één voor één spoedig gaan volgen. In dit derde deel van mijn kweekverslag zal ik het gaan hebben over het begin van de bloeifase van de fotoperiode cannabis planten. Ze staan inmiddels allemaal in bloei, alhoewel sommige planten in een wat verder stadium zijn dan de andere. Ook zal ik het gaan hebben over de Runtz Autoflowers. Deze zijn enorm gegroeid en staan inmiddels volop in bloei.

Bloeifase van de fotoperiode en autoflowering cannabis planten

Alle fotoperiode cannabis planten zijn mede door het "stretchen" (strekken) behoorlijk hoog en groot geworden. Dit is een natuurlijk proces dat bij de meeste cannabis planten de voorbloei voorkomt om zo groot mogelijk te worden. De cannabis planten zijn minimaal 1,85 tot 2,5 meter hoog geworden. Het stretchen is inmiddels gestopt en ze zijn begonnen met toppen aan te maken. De volgende cannabis planten staan momenteel in bloei:

Fotoperiode cannabis planten:

  • Hollands Hope (Dutch Passion) (38L Air-Pot)
  • BigBud (50L Air-rap)
  • Blue Forest Berry (Growerschoice) (#1 75L Smart-Bag #2 38L Air-Rap)
  • Mohammed (CNNBS x Seedstockers) (#1 50L Air-rap & #2 38L Air-Pot)

Tweede kweekronde autoflowering cannabis planten:

  • Runtz Automatic (20L Air-Potten) 

Ondanks de vele regenbuien en de lage temperaturen deze zomer, doen al mijn autoflowers het behoorlijk goed. Wel zie ik hier en daar wat verkleuringen en blad dood gaan, maar dit is redelijk normaal naarmate de bloeifase zich steeds verder vordert. Het vele regenen in de bloeifase is hier de voornaamste oorzaak van. Gelukkig is het de afgelopen dagen wel droog gebleven en hebben mijn cannabis planten zich een beetje kunnen herstellen.

"Lollipoppen" van de cannabis planten

Lollipoppen, ook wel dieven genoemd, is een kweektechniek waarbij je een behoorlijke hoeveelheid lager gelegen takken van de cannabis planten in hun bloeifase snoeit zodat de hoger gelegen toppen veel meer energie krijgen. Deze populaire kweektechniek kan, mits juist uitgevoerd, voor nog meer opbrengst zorgen. Ik heb het bij enkele van mijn cannabis planten gedaan waarvan ik denk dat het een positief effect zou kunnen hebben.

Plantenvoeding voor de cannabis planten

De plantenvoeding die ik mijn buiten wietplanten geef, is van de merken CANNA en Plagron en is uiteraard biologisch. De plantenvoeding die ik mijn cannabis planten in de bloeifase geef, bestaat uit Rhizotonic (wortelstimulator), Boost (booster) en Flores (bloeivoeding), allen van BIOCANNA. Sinds kort voeg ik hier ook Plagron Green Sensation 4-in-1 en Plagron Sugar Royal aan toe. Samen worden deze twee door Plafron het "Best Buds" pakket genoemd. Van dit uiterst effectieve Plagron duo wordt de Green Sensation 4-in-1 "The Hero" en de Sugar Royal "The Sidekick" genoemd. Over deze twee soorten plantenvoeding van Plagron zal ik even in het kort wat vertellen.

The Hero: Green Sensation is een krachtige 4-in-1 booster. Het verbetert de bloei, verhoogt de weerstand, verbetert de bodem en maximaliseert de opbrengst. Kortom het zorgt voor zwaardere en compactere toppen! Green Sensation veroorzaakt ook "zoutstress", waardoor de cannabis planten meer vocht kunnen opnemen. Daarnaast bevat het kalium en dat heeft de plant in de bloeifase echt nodig.

The Sidekick: Sugar Royal verbetert de smaak van het eindproduct enorm en versnelt de groei en bloei van de cannabis planten. Sugar Royal zorgt voor "droogtestress" waardoor de plant meer hars aanmaakt. Uiteraard zorgt dit voor een intensere smaak en geur. Ook bevat Sugar Royal aminozuren die noodzakelijke bouwstenen voor cannabis planten zijn.

De Runtz Automatic cannabis planten

Last but not least sluit ik af met een update van de Runtz Autoflowers. Dit zijn namelijk mijn snelst groeiende en best presterende autoflowering cannabis planten dusver! Vanaf het moment dat ik ze heb ontkiemd, zijn ze enorm gegroeid. De Runtz Autoflowers zijn nu ongeveer 80 cm hoog. De autoflowering cannabis planten zijn alle drie naar hun bloeifase overgegaan en zijn begonnen te stretchen. Hopelijk kan ik deze drie planten net voor de fotoperiode planten gaan oogsten.

De volgende en voorlopig laatste van mijn Outdoor Cannabis Kweekverslagen zal gaan over de laatste paar weken bloeiperiode van al mijn cannabis planten (fotoperiode én autoflowering planten), de oogst, het verwerken van de oogst en het "curen" van de wiettoppen om de smaak en kwaliteit voor een langere periode te behouden.