Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar
 Nu Shoppen en Achteraf Betalen  Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd  Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00  Prijs = Altijd Goedkoop
Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00
Nu Shoppen en Achteraf Betalen

Autoflower Zaden

Met autoflowering wietzaden kweek je wietplanten die automatisch bloeien. Deze cannabis zaden worden ook wel autoflower zaden genoemd. Deze autoflowering zaden worden niet zo groot en bloeien ongeacht het aantal lichturen dat ze krijgen.

 

Meer artikelen laden

Meer artikelen laden

Wat zijn autoflowering zaden?

Autoflowering zaden zijn een combinatie van cannabis ruderalis genetica en andere traditionele cannabis zaden. De cannabis ruderalis genetica zijn cannabis zaden die zich goed hebben aangepast aan hun omgeving in het Noordelijke deel van de wereld. Hier zijn minder lichturen. Hierdoor kunnen ze bloeien doordat zij ouder worden en niet omdat de fotoperiode veranderd. Deze soorten noemen ze ook wel cannabis ruderalis. Door deze te combineren, of beter gezegd samen te laten gaan, met meer gewone soorten van cannabis zaden is er een nieuw hybride soort ontstaan. Dit zijn de autoflowering zaden die dus automatisch bloeien ongeacht het licht dat ze krijgen.


Merken autoflowering zaden

De autoflowering zaden zijn relatief nieuw in de cannabis wereld. Toch hebben ze al heel wat fanatieke fans en dat aantal groeit snel. De zelfbloeiende wietzaden maken het leven van een kweker dan ook een stuk makkelijker. Daarom hebben onder andere Green House, Sensi Seeds, Dutch Passion en Barney’s Farm in hun assortiment opgenomen. Deze kan je allemaal in onze webshop kopen.


Waarom niet cannabis ruderalis autoflower zaden kweken?

Wellicht denk je, waarom kweken we dan niet gewoon met cannabis ruderalis zaden? Het antwoord is simpel. De opbrengsten van de cannabis ruderalis planten is een stuk lager. Daarbij is het cannabinoïde ook een stuk lager. Door de cannabis ruderalis te vermengen met bijvoorbeeld sativa zaden of indica zaden krijg je het beste van twee werelden. Automatische bloeiende cannabis planten met wel een grotere kweek opbrengst en een hoger cannabinoïde gehalte.


Snelle oogst met autoflowering zaden

Het is niet verwonderlijk dat veel kwekers gebruik maken van autoflowering zaden. Deze cannabis zaden groeien namelijk snel. Soms is een kweek na 9 weken al mogelijk. Hiermee zijn ze over het algemeen dan ook sneller dan sativa en indica soorten. Fijn dus als je een snelle oogst wilt. 


Kleinere cannabis planten met autoflowering zaden

Door de combinatie van cannabis ruderalis genetica met indica of sativa zaden krijg je cannabisplanten die kleiner van stuk worden. Hierdoor vallen ze minder op en nemen ze minder ruimte in beslag. Zo kan je in kleinere ruimtes dus uitstekend kiezen voor deze wietplanten. Ook wanneer je buren wietplanten afkeuren zijn de autoflower zaden een uitstekende keuze. Ze zijn namelijk wat discreter doordat ze minder ruimte innemen. Door het kleinere formaat geven ze wel een kleinere oogst dan andere cannabis planten.


De kweek opbrengst van autoflower zaden

Een kleinere kweek opbrengst dus wanneer je autoflower zaden gebruikt ten opzichte van bijvoorbeeld standaard sativa zaden. Maar over welke aantal grammen hebben we het dan? Dat ligt er helemaal aan hoe jij met de kweek van de wietzaden omgaat. Denk aan een opbrengst tussen de 60 en 300 gram van een cannabis plant gekweekt uit autoflower cannabis zaden.


Autoflowering zaden hebben geen verandering in fotoperiode nodig

Waar bij gewone cannabis planten de fotoperiode erg belangrijk is om de bloei te stimuleren is dat bij autoflowering zaden niet nodig. Deze zaden zetten de plant in bloei vanwege hun leeftijd en niet vanwege een verandering in lichturen. Dit maakt het makkelijker om bijvoorbeeld buiten cannabisplanten te kweken. Als je het goed plant kan je zelfs 3 oogsten per jaar behalen.


Autoflower wietzaden voor binnenkweek

Hoewel de autoflower zaden automatisch gaan bloeien op een voorgeprogrammeerd moment hebben ze nog wel licht nodig om snel te groeien. Daarom worden autoflower wietzaden ook vaak binnen gekweekt. Zo kan je het licht veel beter sturen dan bij buitenkweek. Over het algemeen zien de meeste kwekers de beste resultaten bij 18 uren licht en 6 uren duisternis.


Waarom kiezen niet alle kwekers voor autoflowering zaden?

Hoewel autoflowering zaden veel voordelen bieden kiest toch niet elke kweker voor autoflowering zaden. Dit heeft voornamelijk te maken met de wens om hoge THC percentages te behalen. Autoflowering zaden geven hierin immers een lager THC percentage dan andere soorten cannabis zaden.


Welke autoflowering zaden zijn er?

In onze webshop vind je een breed scale aan autoflowering zaden. Zo kan je de juiste wietzaden kiezen voor jouw kweek. Zo kan je de volgende autoflowering zaden bij ons kopen:

 • Super Lemon Haze Autoflowering zaden

 • King’s Kush Autoflowering zaden

 • Exodus Autoflowering zaden

 • Super Bud Autoflowering zaden

 • White Widow Autoflowering zaden

 • Sweet Mango Autoflowering zaden

 • Super Critical Autoflowering zaden

 • Northern Lights Autoflowering zaden

 • Kalashnikova Autoflowering zaden

 • Jack Herer Autoflowering zaden

 • Green-O-Matic Autoflowering zaden

 • Big Bang Autoflowering zaden

 • Auto-Bomb Autoflowering zaden


Autoflowering zaden kopen

Het bestellen van wietzaden is eenvoudig. Dat doe je op het internet. Zo ook de autoflowering zaden. Kies de soort die jij graag wilt kweken uit in onze webshop en koop de autoflowering zaden met enkele klikken online. Wij leveren de autoflowering zaden na het kopen snel en discreet bij het door jou opgegeven adres.