Maitake Liquid Culture Spuit
€ 14,95 (Incl. BTW)
Beoordeling:
Voorraadstatus:
Op voorraad
Artikelnummer:
3208721
Aantal:
In de winkelwagen
De Maitake-paddenstoel heeft door de eeuwen heen een prominente plaats ingenomen in culturele en traditionele praktijken, vooral in Aziatische gemeenschappen. De opwinding en waardering die mensen voelden bij het ontdekken van deze paddenstoel, getuige zijn bijnaam, zijn indicatief voor zijn speciale status in de samenleving.de populariteit van de Maitake-paddenstoel is onverminderd groot, of het nu wordt geconsumeerd voor culinaire doeleinden, als supplement of voor zijn veronderstelde therapeutische eigenschappen. De Maitake Liquid Culture Spuit of vloeibaar mycelium is bereid uit pure paddenstoelencultuur. Culturen worden gemaakt met behulp van mout- en gistextracten van de beste kwaliteit. Vloeibaar mycelium gemaakt met pure paddenstoelenculturen is veel effectiever dan vloeibare culturen gemaakt met sporen. Kolonisatie is gelijkmatiger, sneller en veel betrouwbaarder. Het resulterende graanbroed is 20% bio-actiever dan graanbroed gemaakt met behulp van traditionele agar-wigtechnieken. De inhoud van spuit is uitsluitend bedoeld voor het koloniseren van substraten en niet voor directe consumptie.
Inhoud
Deze items zijn verder verpakt in een zak met ritssluiting om verder te beschermen tegen besmetting.
- 1x 10ml vloeibare cultuur in een spuit
- 1x alcoholdoekje
- 1x steriele naald
Gebruik
- Voeg 2–5ml toe aan elke liter of pot met gesteriliseerd graan.
- Schud de vloeibare cultuur goed voor gebruik
- Wees geduldig na inoculatie. Het Maitake-mycelium heeft een langzame en soms onregelmatige groei. Het kan lijken alsof er geen groei plaatsvindt, maar het proces is waarschijnlijk al gestart.
Na gebruik
- Bewaar het weer in de koelkast.
- Droog de naald grondig voordat je het beschermkapje terugplaatst om roest te voorkomen.
- Optioneel: gebruik een aansteker om de naald te verwarmen en verdamp eventueel resterend water. Laat het vervolgens afkoelen voordat je het kapje terugplaatst.
- Doe de vloeibare cultuur in een ziplock zak voor extra bescherming en plaats het terug in de koelkast.
Deze instructies zorgen ervoor dat de vloeibare cultuur zo lang mogelijk effectief en bruikbaar blijft.
Op welk substraat kweken we?
Voor het op grote schaal kweken van Maitake is een specifiek bulksubstraat nodig. Je kunt hiervoor verschillende hardhoutsoorten gebruiken, zoals hardhout (populier, eik, els, esp, esdoorn, berk, es, beuk, wilg, iep) die gemengd zijn met zemelen. Een andere populaire mix is de 'master's mix', wat een gelijke verhouding van hardhout zaagsel en sojahullen bevat. Mocht je een meer natuurlijke aanpak prefereren, dan is het ook mogelijk om Maitake buiten direct op hardhouten stammen te cultiveren.
Fase 1: Groeiomstandigheden
- Fase 1: Myceliumgroei
- Temperatuur: 21 - 24°C
- Vochtigheid: 95 - 100%
- Duur: 14 - 30 dagen, daarna rustperiode 30 dagen
- Licht: n.v.t.
Fase 2: Primordia-vorming
- Temperatuur: 10 - 15,6 °C
- Vochtigheid: 95 %
- Duur: 5 - 10 dagen
- Licht: 100 - 500 lux
Fase 3: Fond ontwikkeling
- Temperatuur: 10 - 15,6 °C
- Vochtigheid: 90 - 95%
- Duur: 10 - 14 dagen
- Licht: 100 - 500 lux
Fase 4: vruchtvorming en oogst
- Temperatuur: 13 - 16 (18)°C
- Vochtigheid: 75 -85 %
- Duur: 14 - 21 dagen
- Licht: 500 - 1.000 lux
- Cropping-cyclus: 2 spoelingen, elke 3-4 weken
Bewaaradvies
- Gebruik de vloeibare cultuur binnen 2 maanden.
- Bewaar het in de koelkast of een andere koele, donkere locatie.
- Voorkom blootstelling aan UV-licht.
Review toevoegen: