Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT ZIJN DE VERSCHILLEN TUSSEN MAGIC PADDO’S EN TRUFFELS?

WAT ZIJN DE VERSCHILLEN TUSSEN MAGIC PADDO’S EN TRUFFELS?

Weet je wat de verschillen tussen magic paddo’s en truffels zijn? Sommige gebruikers vinden dat de verschillen verwaarloosbaar zijn. Anderen beweren dat ze niet op elkaar lijken en dat ze een sterke voorkeur voor de een of ander hebben.

Hoewel zoiets altijd voor een deel een kwestie van smaak is (letterlijk en figuurlijk), kunnen we de verschillen en overeenkomsten eenvoudig voor je op een rijtje zetten. Dat is handig, want er zijn wel degelijk enkele verschillen. Op die manier kun je zelf beter een keuze maken als je paddo’s of truffels wilt gebruiken.

Verschillen tussen paddo’s en truffels

Paddo’s en truffels zijn populair. Je kunt er mee trippen of ze gebruiken om je fysieke en mentale welzijn mee te ondersteunen met microdosering. Hun grote kracht schuilt in het feit dat ze beiden psilocybine bevatten. Dit is een stof die het trippen veroorzaakt, het vervormen van wat je ziet, voelt, ruikt en hoort.

Als ze beiden deze stof bevatten, wat zijn dan de verschillen? Als eerste zit dat in wat ze zijn. Paddo’s zijn natuurlijk paddenstoelen, van de soort Psilocybe. Ze groeien bovengronds en vormen onder de grond een netwerk van draden, het mycelium netwerk. Elk onderdeel van de paddenstoel bevat de geestverruimende stof psilocybine. De paddo zelf is dus het bovengrondse vruchtlichaam.

Truffels hebben een naam die je op het verkeerde been kan zetten. Je kent vast wel de beroemde en dure truffels, die door zwijnen in het bos gezocht worden. Dit zijn de vruchtlichamen van ascomyceten, oftewel zakjeszwammen. Dat zijn dus gewoon paddenstoelen, die niet psychoactief zijn.

Magic truffels zijn iets heel anders. Het zijn sclerotia, wat betekent dat ze ondergronds gevormde vruchtlichamen van het mycelium zijn. Ze ontstaan als de paddenstoel een zware tijd doormaakt, zoals wanneer het te droog is of er een gebrek aan voedingsstoffen is. De schimmels vormen dan een soort ondergrondse verharding, zodat ze het makkelijker kunnen overleven. Dat worden de magic truffels. Hieruit komen enkele van de verschillen tussen paddo’s en truffels voort.

 

Verschil in kracht

Of je nu paddo’s of truffels gebruikt, hun werking is krachtig en je kunt bijzondere visioenen en inzichten krijgen. Het verschil zit hem in de concentratie van psychoactieve stoffen. Als je paddo’s kweekt, zal elke individuele paddenstoel met een verschillende snelheid groeien. De ene paddo is lang en dun, de andere is wat korter en dikker. Als je de paddo’s oogst, zal de concentratie van stoffen toch wat verschillen per paddenstoel.

De magic truffels zijn, wat dat betreft, veel gelijkmatiger. Ze bevatten allemaal dezelfde hoeveelheid psilocybine en dat maakt ze ook beter te doseren.

Smaken verschillen

Paddo’s en truffels smaken niet lekker. De meeste mensen zullen ze niet eten omdat ze zo ongelooflijk van de smaak genieten. Qua smaak lijken de beide tripmiddelen op elkaar, allebei hebben ze een wat nootachtige smaak. Veel mensen vinden truffels wat zuur, maar qua smaak meestal wel iets makkelijker te eten.

Maar truffels zijn dan weer behoorlijk taai. Het vochtgehalte is laag en als je ze eet voelen ze dus hard aan. Dat kan lastig zijn om weg te kauwen. Paddo’s daarentegen zijn vergeleken daarmee mals en sappig. Lekker zijn ze niet, maar je kunt ze gemakkelijker weg krijgen.

 

De overeenkomsten tussen paddo’s en truffels

Als het gaat om magische kracht, zijn paddo’s en truffels elkaars gelijken. Ze bevatten allebei psilocybine en dat zorgt voor krachtige geestverruimende effecten. Ook is de werking vergelijkbaar en duurt een trip met een van beiden ongeveer even lang. Er zijn alleen verschillen als je kiest voor een andere soort paddo of truffel.

Wat het bewaren betreft, hebben ze ook overeenkomsten. Ze kunnen allebei gedroogd worden, waarna ze jaren houdbaar zijn. Vers zijn truffels langer te bewaren dan paddo’s. Verpak je ze vacuüm, dan kun je ze 3 maanden goedhouden. Doe je dat met paddo’s, dan blijven ze hooguit 2 tot 3 weken goed. Dat komt doordat ze meer vocht bevatten.

Waarom kiezen voor paddo’s of juist truffels?

Als paddo’s en truffels praktisch hetzelfde zijn, hoe maak je dan een keuze tussen deze twee? Een van de grote verschillen tussen magic mushrooms en truffels is de beschikbaarheid. Magic mushrooms mogen niet verkocht worden in Nederland. Een oplossing daarvoor is de handige thuis kweekset. Daarmee kun je heel eenvoudig je eigen paddo’s kweken.

Truffels zijn wel overal te koop, zowel gedroogd als vers. Ze zijn dan ook direct te gebruiken. Dat maakt truffels de beste keuze voor de psychonaut die spontaan zin heeft gekregen in een trip. Vind je het leuk om zelf je eigen paddo’s te kweken? Kun je wel genieten van het groeiproces en vind je het niet erg om te wachten tot ze klaar zijn? Dan zijn paddo’s voor jou een goede keuze. De verschillen tussen paddo’s en truffels zijn dus niet zo heel groot. Als je niet zeker weet of de een je beter zal bevallen dan de andere, is er maar een oplossing: ze allebei een keer proberen!

Wil je meer informatie over wat nu precies het verschil is tussen psilocybine en psilocine? Klik hier!