Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HIER MOET JE OP LETTEN ALS JE EEN BONG GAAT KOPEN

HIER MOET JE OP LETTEN ALS JE EEN BONG GAAT KOPEN

Wil jij een bong kopen en vraag je je af welke voor jou de beste is? Misschien heb je al rond gekeken en weet je echt niet wat je moet kiezen. Er zijn zoveel vormen, formaten en materialen. Wil jij overstappen van het roken van joints of het gebruiken van een vaporizer naar een bong? Wij maken het je gemakkelijk: hieronder vind je uitgelegd waar je precies op moet letten als je een bong gaat kopen.

Tips die helpen als je een bong gaat kopen

In een bong kun je wiet, hasj of andere geestverruimende middelen roken. Het voordeel is dat je hier geen tabak voor nodig hebt. Wanneer je voor het eerst een bong wilt kopen, zul je merken dat er een grote verscheidenheid aan vormen, maten en materialen is.

Hoe moet je daar uit kiezen?

Als eerste is het handig om even stil te staan bij de volgende vragen:

  • Wat wil je roken: kruiden of concentraten?
  • Waar wil je de bong gebruiken?
  • Ga je hem elke dag gebruiken of maar af en toe?

Als je de antwoorden op deze vragen weet, kun je op zoek gaan naar de juiste bong voor jou. Bij het kiezen kun je rekening houden met de volgende punten: het formaat, het gebruikte materiaal, de prijs en het benodigde onderhoud.

Het formaat van de bong

Als je een bong gaat kopen, vraag je je misschien af: hoe belangrijk is het formaat? Dat is van belang als je kijkt naar waar je de bong wilt gaan gebruiken, maar het heeft ook invloed op de rookervaring. Een kleine bong heeft een kleinere kamer, waardoor de rook wat scherper en warmer kan zijn. Dit is bij een grotere bong anders, daarmee wordt de rook beter gekoeld en kun je deze dieper inhaleren.

Een kleinere bong is natuurlijk wel wat discreter en handiger om mee te nemen. Ga je naar vrienden of een feestje, dan kun je een kleine bong gewoon meenemen. Wanneer je rookt, valt deze wat minder op. Een grotere bong is eigenlijk alleen geschikt om thuis te gebruiken. Maar je kunt er dan wel eentje kopen die je mooi vindt en die een ereplek krijgt in je huiskamer. Als je je eerste bong gaat kopen, raden wij een gemiddelde hoogte aan van 25 tot 35 cm.

Het materiaal van de bong

De meest gebruikte materialen voor bongs zijn plastic, glas, keramiek, siliconen en metaal. Dit materiaal brengt dan ook voordelen met zich mee. De bongs zijn makkelijk schoon te maken en het materiaal is flexibel en veelzijdig in gebruik. Daarbij komt dat ze zorgen voor een optimale rookervaring.

Echter, glazen en keramieken bongs zijn natuurlijk wel breekbaar en dat houdt sommige mensen tegen om een dergelijke bong aan te schaffen. Je zou natuurlijk ook voor een bong van scientific glass, oftewel borosilicaatglas, kunnen gaan. Dit is een stuk sterker dan normaal glas en breekt minder snel. Glazen en keramieken bongs geven wel de meest pure rookervaring.

Het voordeel van siliconen is dat het licht is en dat maakt het dus makkelijker om de bong mee te nemen. Het is daarnaast ook nog duurzaam en het kan tegen een stootje. Ga je voor een metalen bong, dan is deze zeer robuust en duurzaam. Een metalen bong kan de smaak van wat je rookt wel beïnvloeden.

Plastic of acryl is veelzijdig en deze bongs hebben vaak allerlei interessante kleuren en vormen. Ze zijn licht en breken niet snel. Daarbij zijn ze ook nog eens heel betaalbaar. Een plastic bong zou dus een goede keuze kunnen zijn voor een eerste bong. Houd er echter wel rekening mee dat de smaak niet zo best is vergeleken met een glazen of keramieken bong.

Om de keuze te maken voor de ideale bong voor jou, zou je dus rekening moeten houden met waar je hem wilt gebruiken (thuis of ook op andere plekken) en of je bong makkelijk te verplaatsen is. Dat hangt af van het gebruikte materiaal.

De prijs kwaliteit verhouding

Bongs zijn er in allerlei verschillende prijzen. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Je eerste bong hoeft niet heel kostbaar te zijn, er zijn ook kwalitatief goede bongs voor een schappelijke prijs. Beginners kiezen vaak voor een acryl bong, omdat deze het goedkoopste zijn. Maar dit is misschien niet de juiste keuze, omdat, zoals je eerder kon lezen, de smaak vaak te wensen over laat. Het kan zijn dat je vervolgens denkt dat een bong gebruiken niets voor jou is.

Om de juiste keuze te maken is het goed om van tevoren een budget vast te stellen. Ga je tot 25, 50 of misschien 100 euro? Een glazen bong kost niet zo heel veel meer dan acryl. Bepaal hoeveel geld je wilt uitgeven en ga dan op zoek naar die mooie bong voor jou.

Hoe onderhoud je je bong?

Natuurlijk wil je zonder zorgen van je bong kunnen genieten. Een beetje onderhoud is soms wel nodig en zorgt ervoor dat je bong langer meegaat. Glazen bongs zijn het eenvoudigste te onderhouden, keramieken en metalen hebben iets meer zorg nodig. Hierbij zul je soms een onderdeel moeten vervangen. Ga je voor siliconen, dan kun je deze zelfs in de afwasmachine schoonmaken.

Het onderhouden van een bong kost niet zoveel tijd. Je kunt hem schoonmaken met wattenstaafjes en alcoholdoekjes, waarmee je snel en eenvoudig viezigheid kunt verwijderen. Er zijn ook accessoires die je kunt kopen om schoonmaken makkelijker te maken. Door je bong schoon te houden, verzeker je jezelf van een pure rookervaring.

Door op deze punten te letten zul je de ideale bong kunnen kopen. Kijk rond in de 24High webshop voor een grote keuze aan bongs en waterpijpen in verschillende prijzen.

Om je cannabis goed te laten verbranden is het belangrijk deze goed te verkruimelen. Dit kan door gebruik te maken van een grinder. Lees hier: ALLES WAT JE MOET WETEN OVER GRINDERS