Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

ZIJN NICOPODS HET NIEUWE ROKEN?

ZIJN NICOPODS HET NIEUWE ROKEN?

De populariteit van nicopods nemen sterk toe. De zogeheten nicotinezakjes kunnen rokers helpen om van hun verslaving af te komen. Het zakje is net zo groot als een stukje kauwgom en geeft smaak en nicotine af. Voor velen zijn nicopods het nieuwe roken. Maar wat is een nicopod precies, hoe werkt het en waarom is het zo populair? We vertellen je het in dit artikel.

Wat zijn Nicopods?

Een nicopod, oftewel een nicotinezakje, is een wit zakje gevuld met een soort poeder. Het bevat een bepaald nicotine gehalte en is op plantaardige basis gemaakt. De nicopod is een moderne opvolger van de Zweedse snus, maar dan geheel zonder tabak. Bij gebruik zie je het zakje niet zitten, je ruikt het niet en het is lang niet zo schadelijk als roken. Je bent er anderen dus niet tot last mee. En nog een bijkomend voordeel: je tanden verkleuren er ook niet van.

Handig om te weten: nicopods kennen verschillende benamingen. Zo worden ze nicotine zakjes genoemd, chew, tabaksvrije snus, witte snus of killa pods.

De samenstelling van een nicopod

Voordat je een nicopod gaat gebruiken is het handig om te weten waaruit de pod bestaat. Het is geheel op plantaardige basis gemaakt en bestaat uit een aantal ingrediënten:

  • Plantaardige vezels die worden gebruikt om de consistentie van het zakje te behouden.
  • Een zout gewonnen uit tabaksbladeren voor het nicotine gehalte.
  • Natuurlijke smaakversterkers om de smaak van elk zakje te verbeteren.
  • Stabilisatoren die worden gebruikt om de pH-waarde aan te passen.
  • Suikervervangers die worden gebruikt als smaakversterker.

Wat is snus?

Snus is een voorloper op de nicopod, maar deze twee benamingen worden nog vaak door elkaar of met elkaar gebruikt. Wanneer de een het heeft over snus kan het zijn dat diegene een nicopod bedoeld of juist andersom. Toch zit er wel degelijk verschil tussen: snus bevat tabak en een nicopod niet. Verder lijken ze erg veel op elkaar. Snus is namelijk net zoals een nicopod een soort poeder in een zakje. Maar omdat er tabak in zit verwerkt mag het niet verkocht worden in Nederland en in de rest van Europa. Behalve in Zweden, waar snus van origine ook vandaan komt.

Hoe gebruik je een nicopod?

Een nicopod is langwerpig van vorm, voelt zacht aan en is een beetje vochtig. Je plaatst ze eenvoudig onder je bovenlip tegen je tandvlees aan. Een nicopod is geen Snus of kauwtabak. Je laat het zakje daar een paar minuten zitten en het zakje geeft smaak en nicotine af. Hoe lang de pod blijft werken verschilt, maar over het algemeen houdt de smaak enkele minuten tot uren aan. De meeste mensen houden ze tussen de 15 minuten tot een uur in de mond.

Hoe werkt een nicopod?

De nicotine uit de nicopod komt via je speeksel en bloedvaatjes in je mond, direct in je bloedbaan terecht. Dit zorgt voor een ontspannen en opwekkend effect, sterk vergelijkbaar als bij het roken. Dit komt door de nicotine die vrij komt bij het gebruik. Een nicopod tast je luchtwegen alleen niet aan en is veel minder verslavend.

Nicopods als alternatief voor roken

Een nicopod kan je helpen bij het stoppen met roken. Een pod heeft namelijk bijna hetzelfde effect als roken, maar dan zonder gezondheidsrisico’s. Een goed alternatief voor het roken van cannabis met een sigaret kan ook een vaporizer zijn. De nicotine in de pod voorziet je in je behoefte aan nicotine en de toegevoegde aroma’s zorgen ook nog eens voor een lekker smaakje. En als je doel is om helemaal van je nicotineverslaving af te komen, kun je op den duur ook nicotinevrije zakjes gebruiken.Is een nicopod een veilig alternatief voor roken?

Bij nicopods komen er geen verbrandingsproducten vrij en is daarom veiliger dan roken. Daarnaast komt met het gebruik van nicopods de nicotine direct in je mond via speeksel en de kleine bloedvaatjes. Roken gaat over je longen, wat veel meer risico’s met zich meebrengt. Er is echter geen veilig alternatief voor roken, maar met het gebruik van nicopods behaal je wel een grote gezondheidswinst. Ook de kans op verslaving is veel kleiner dan bij roken.

Uiteraard bieden we ook vaporizers aan waar je ook cannabis mee kan roken zonder tabak/nicotine te mengen. Wil je hier meer over weten? Klik hier!

Per heden is er een verbod in Nederland op verkoop en gebruik van nicotinezakjes (snus) met 0,035 of meer milligram aan nicotine zonder tabak. Het product is schadelijk voor de gezondheid.