Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HET VAPEN VAN KRUIDEN

HET VAPEN VAN KRUIDEN

Bij vapen denken de meeste mensen aan de e-sigaret, maar met een vaporizer kun je ook droge kruiden verdampen. Niet alleen kun je dan genieten van de effecten van bijvoorbeeld cannabis of passiebloem, het is ook nog eens gezonder, doordat er geen schadelijke gassen vrijkomen, zoals bij het roken. De planten worden namelijk niet verbrand, maar verdampt. Vapen heeft dan ook verschillende voordelen ten opzichte van roken.

Genieten van kruiden vapen

Het is wel bekend dat roken erg ongezond is. Veel mensen zoeken dan ook naar een alternatief. De vaporizer is zo’n alternatief. Dit apparaat lijkt eigenlijk meer op een klein oventje, waarin plantmateriaal verdampt wordt, in plaats van verbrand. De temperatuur binnenin ligt tussen de 155 en 225 graden. Het plantmateriaal geeft dan de actieve stoffen af (zoals THC bij cannabis). De gassen die vrijkomen kun je inademen en vervolgens kun je genieten van de effecten.

vaporizer

Door een vaporizer te gebruiken, ervaar je dezelfde plezierige effecten als wanneer je rookt. Maar de vaporizer brengt enkele belangrijke voordelen met zich mee.

1. Geen ongezonde bijproducten

Wanneer je rookt, of dat nu tabak is of wiet, komen er schadelijke stoffen vrij, zoals teer, koolmonoxide en kankerverwekkende stoffen. En daarbij komt dat wanneer je cannabis rookt, slechts iets meer dan 10% uit cannabinoïden bestaat. Bijna alle cannabinoïden verbranden door het roken.

Het plantenmateriaal in de vaporizer verbrandt niet, er komt enkel damp vrij. En deze damp bestaat voor 95% uit cannabinoïden. De overige 5% zijn stoffen die van nature in de hennepplant voorkomen, zoals niet-giftige essentiële oliën. Het voordeel van een vaporizer is dat wat je inademt puur is, zonder schadelijke stoffen.  Hierdoor is het gebruik van een vaporizer veel gezonder dan gewoon roken.

2. Eenvoudig doseren

Het doseren is met een vaporizer erg makkelijk en het geeft je veel controle over je dosis. Zeker als je het apparaat wat vaker gebruikt hebt, kun je precies die high krijgen die je wilt. Vaporizers kunnen de kruiden ook heel gelijkmatig verdampen, zodat je constant lekker kunt genieten van de effecten. De rook is bovendien minder dik omdat alleen de gewenste stof wordt verbrand en niet het kruit zelf!

3. Effectief en zuinig

Omdat je met een vaporizer veel meer uit de kruiden haalt, is het apparaat ook erg effectief. Je hebt minder kruiden nodig om hetzelfde effect te behalen, vergeleken met roken. Een vaporizer heeft dan wel aanschafkosten, maar doordat je veel bespaart op het gebruik van de kruiden, zal hij zichzelf snel terugbetalen.

vaporizershop

Vapen met kruiden

Je kunt een vaporizer in principe met alle gedroogde kruiden gebruiken. Natuurlijk met cannabis, maar ook met aromatische kruiden, zoals tijm, munt of lavendel. De hieronder genoemde kruiden hebben bijzondere effecten, maar zijn misschien wat minder bekend. Toch zijn ze zeker de moeite waard om eens te proberen.

Passiebloem

Deze klimplant uit Mexico en Zuid-Amerika heeft prachtige, grote paars-blauwe bloemen. De passiebloem kan goed gebruikt worden in een vaporizer en heeft dan een kalmerend en licht verdovend effect. Gebruik je hem ‘s avonds voor het slapen, dan helpt dat de nachtrust verbeteren. Grotere hoeveelheden hebben een hallucinogeen effect.

passiebloem

Damiana

De bladeren van deze struik (afkomstig uit Mexico) kunnen in de vaporizer gebruikt worden. Ze wekken een lichte roes op, maar deze is niet zo sterk als van cannabis. Damiana wordt ook gebruikt als spierontspanner. Maar het meest bekend is hij als afrodisiacum.

damiana

Kattenkruid

Niet alleen voor katten lekker, ook voor mensen! Kattenkruid heeft een rustgevend effect, maar als je wat meer gebruikt, kan het licht euforisch werken.

catnip

Gifsla

Ook gifsla is een goede optie voor de vaporizer. Deze sla is echt niet te vergelijken met de normale, huis-tuin-en-keuken sla, want hij bevat psychoactieve bestanddelen. Ben je gespannen, heb je last van stress of slaapproblemen, dan zou gifsla kunnen helpen. Je kunt het ook goed combineren met cannabis.

Hop

Hop ken je natuurlijk van bier, maar voeg je het toe aan je vaporizer, dan kun je profiteren van de kalmerende en rustgevende werking van deze plant. Het kan ook licht euforisch werken. Het geeft daarbij ook een unieke, kruidige smaak aan je vapemix. Gebruik het met cannabis, maar het gaat eveneens goed met andere kruiden samen.

hop

Absinth

Doe wat absinth in je vaporizer als je behoefte hebt aan rust. Ook kan het de creativiteit stimuleren. Het kan echter hallucinerend werken als je een grotere hoeveelheid neemt.

absinth

Blauwe Lotus

De oude Egyptenaren gebruikten de Blauwe Lotus al. Het effect is licht stimulerend, maar eveneens psychoactief. De meeste mensen voelen zich heerlijk ontspannen, maar ook dromerig en euforisch. Blauwe Lotus kan niet tegen hoge temperaturen. De vaporizer mag maximaal 120 graden worden, dus wil je dit kruid gebruiken, dan moet je eerst even nakijken of dit kan in jouw vaporizer.

blauwe lotus herbs of the gods