Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HALLUCINERENDE KRUIDEN EN DE EVOLUTIETHEORIE GRAHAM HANCOCK

HALLUCINERENDE KRUIDEN EN DE EVOLUTIETHEORIE GRAHAM HANCOCK

Het gebruik van hallucinerende kruiden en psychedelische middelen gaat eeuwen terug. Het wordt nog altijd gebruikt als leidraad in ceremonies en rituelen. Diepgaande ervaringen met behulp van psychedelica, waarbij het perspectief op de wereld verandert, is niks nieuws. Het helpt je lichaam en geest te bevrijden van negatieve invloeden en gedachtes. Behoorlijk krachtig effecten dus.

Misschien zelfs zo krachtig dat het gebruik van hallucinerende kruiden een direct verband kan hebben met het ontstaan en de ontwikkeling van het leven op aarde? De Britse schrijver en journalist Graham Hancock heeft hier een mooie en zeer interessante theorie over. In dit artikel vertellen we je graag wie Graham Hancock is, wat zijn werk inhoudt en waarom hij een verband ziet tussen de evolutietheorie en hallucinerende kruiden.

Wie is Graham Hancock?

Graham Hancock is geboren op 2 augustus 1950 in Edinburgh, Schotland. Hij ging naar de universiteit van Durham waar hij sociologie studeerde. Zijn carrière weet hij echter aan het schrijven van hoogwaardige, journalistieke stukken. Dat bleek zeer succesvol. Hij werkte onder andere voor The Times, The Independent en The Guardian.

Langzaam verschoof zijn focus van artikelen naar het schrijven van boeken. Zijn eerste bestseller en daarmee ook zijn ‘break-through’ is The Sign and The Seal. In dit boek beschrijft Graham een negen jaar durend onderzoek over de locatie van het iconische en religieuze Ark van het Verbond. Een heilige kist waarin de twee stenen platen met de tien geboden bewaard werd.

Met deze bestseller vestigde Hancock zichzelf in wereld van de pseudowetenschap. Een stelsel van opvattingen, uitspraken of handelingen dat de toets van de wetenschap niet doorstaat, maar met trouwe aanhangers die toch beweren of suggereren dat het om wetenschap gaat. De resultaten kunnen niet wetenschappelijk bevestigd worden, maar zijn dikwijls wel stof tot nadenken en een inspiratie om de wereld vanuit een mogelijk andere invalshoek te bekijken.De evolutietheorie

Hoe is het eerste leven op aarde ontstaan? Een allesomvattende vraag waar vele wetenschappers hun leven aan gewijd hebben. De evolutietheorie van Charles Darwin (1809-1882) wordt beschouwd als de verklaring hoe de mensheid is ontstaan en verklaard de snelle ontwikkeling door het constant evolueren. Het bekende principe “survival of the fittest” ligt hier ten grondslag aan.

De evolutietheorie en Graham Hancock

De evolutietheorie mag dan bevestigd zijn, toch blijft de mensheid zitten met grote raadsels. Vraagstukken die niet verklaard kunnen worden vanuit de natuurwetenschappelijke insteek. Minder dan 50.000 jaren geleden was de mensheid nog een groep apen, zonder kunst, geloof of innovatief denken. Ergens is er een gigantische switch geweest. Van een primitief brein, naar het begin van het menselijk brein dat we hedendaags kennen en zich nog steeds continu doorontwikkeld.

Hoe heeft het dit kunnen gebeuren? Alleen evolutie heeft deze grote switch niet teweeg kunnen brengen, althans niet zo snel. Het gaat echt om nieuwe verbindingen die het begin zijn geweest voor het moderne menselijke brein. Graham Hancock lijkt een verklaring te hebben gevonden tijdens een bezoek aan de diepe regenwouden van de Amazone. De gehele fysieke en spirituele reis legt hij vast in het spectaculaire boek “Supernatural: Meetings with the Ancient Teachers of Mankind”.Hallucinerende kruiden

In het majestueuste regenwoud de Amazone komt Graham Hancock in contact met Indiase Sjamanen die hem de krachtige thee met het kruid Ayahuasca geven. Het begin van een spirituele reis met een gigantische openbaring.

Dankzij deze trip ziet Hancock verbanden met hiëroglifische tekeningen in eeuwenoude grotten. Patronen en tekeningen die eeuwen geleden gemaakt zijn en terug te zien zijn in de hallucinaties afkomstig van hallucinerende kruiden. Is het mogelijk dat het bewustzijn van de mensheid een sprong heeft gemaakt dankzij de supernatuurlijke krachten van Ayahuasca en andere hallucinerende kruiden?

Het verband tussen de hiërogliefen en (hedendaagse) hallucinaties is bijna onmiskenbaar. Het onderzoek van Graham Hancock stopt niet bij historisch leven, maar richt zich dankzij deze inzichten ook op actuele, hedendaagse vraagstukken. Zoals buitenaards leven en de verklaring daarvan. Met het boek "Supernatural: Meetings with the ancient Teachers of Mankind" ga je samen met Hancock op een zeer interessante reis en brengt het gebruik van hallucinerende drugs in een compleet ander daglicht.

Drugs en de Westerse wereld

In de Westerse Wereld wordt het gebruik van drugs veelal gezien als achteruitgang van je brein. Het boek en de theorie van Graham Hancock suggereert het tegenovergestelde. Het gebruik van hallucinerende kruiden of andere psychedelica kan een directe relatie hebben met de snelle ontwikkeling van het moderne, menselijke brein.

Het taboe op drugs in de Westerse Wereld staat in schril contrast met de heilige en magische reputatie van hallucinerende kruiden bij oude beschavingen. Sta je open voor het onderzoeken van alternatieve werkelijk- en waarheden? Dan zijn de boeken van de briljanten Graham Hancock een absolute aanrader!

Wil je meer informatie over de ontdekking van psychedelica? Klik, hier!