Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HOE KWEEK JE PADDO’S MET JE EIGEN KWEEKSET?

HOE KWEEK JE PADDO’S MET JE EIGEN KWEEKSET?

De verkoop van paddo’s is sinds 2008 verboden. Wil je toch graag trippen op het magische psilocybine stofje? Dan kan je truffels kopen of je eigen paddo’s gaan kweken! Het zelf kweken van paddo’s is namelijk volledig legaal. Het kweken van paddo’s klinkt misschien als een klus voor een echte tuinier, maar niks is minder waar. Je kan het je namelijk zo moeilijk maken als je zelf wilt. In dit artikel leggen we je uit wat een kweekset is en benadrukken we hoe simpel het is om je eigen paddo’s te kweken en te oogsten!

Wat is een kweekset?

Een kweekset wordt ook wel een growkit genoemd en bevat alle benodigdheden voor het succesvol kweken van je eigen paddo’s. Welke je koopt, hangt natuurlijk af van welk type paddo je wilt gaan kweken. Vandaar dat kweekset qua handeling en inhoud van elkaar verschillen, maar doorgaans bevat een paddo growkit in ieder geval:

  • Plastic kweekbak met kant-en-klaar substraat (voedingsbodem)
  • Geïnjecteerd met paddo sporen
  • HandleidingHygiëne is zeer belangrijk

Bij het kweken van paddo’s is het van essentieel belang dat je zeer hygiënisch werkt. Werk altijd met schone handen of zelfs met handschoenen, nies en hoest in je elleboog en draag een mondkapje. Doe je dit niet, dan kan je jouw paddo oogst in gevaar brengen.

De magische paddenstoelen zijn namelijk extreem vatbaar voor concurrentie in de kweekset. Wanneer je niest, hoest of zelfs uitademt kunnen er hele kleine schimmelsporen in de bak met zeer vruchtbaar substraat terecht komen. De schimmels voelen zich comfortabel onder deze perfecte omstandigheden en de kans is groot dat deze ongewilde schimmels eerder opkomen dan jouw magische paddenstoelen.

Een besmetting met een “verkeerde schimmel” is gelukkig makkelijk te herkennen. Het mycelium, de ondergrondse schimmeldraden zijn wit. Wanneer je een andere kleur in het substraat ontdekt weet je dat je kweekset besmet is. Voordat je begint met kweken raden we je aan om de Magic Mushroom Starterkit aan te schaffen. Zo heb je gegarandeerd alles in huis om hygiënisch te werken en een besmetting te voorkomen.Type kweekset kiezen

Alle growkits of kweeksets verschillen qua handleiding van elkaar. De ene vereist daarom meer handelingen dan de andere. Van iedere kweekset is er een zeer duidelijke handleiding beschikbaar online bij de omschrijving van het product zelf. Wij raden je dan ook aan om de paddosoort te kiezen waar jij je, qua effecten, het prettigste bij voelt.

De Fresh Mushroom Growkits zijn bijvoorbeeld zeer eenvoudig in gebruik, omdat je ze tot de eerste oogst geen water hoeft te geven. De effecten van deze soort zijn echter zeer sterk. Volgens de makers kan de hoeveelheid van het actieve stofje psilocybine tot wel twee keer hoger uitvallen dan bij reguliere paddo kweeksets. Lees je dus goed in over het type paddo wat je gaat kweken. Volg vervolgens de handleiding nauwkeurig en je bent gestart met kweken!Starten met kweken van paddo’s

Het kweken met een kweekset is zeer eenvoudig, maar voor een succesvolle oogst is het zeer belangrijk om de handleiding nauwkeurig te volgen. Het kweken zelf zal je zeker geen uren kosten, maar vooral geduld en een juist timing. De handleiding van de Magic Mushroom Golden Teacher ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

  • Haal de kweekset, de plastic zak en de paperclip uit de doos. Verwijder het deksel van de kweekset (deksel goed bewaren). Spoel de deksel af onder stromend water. Je hebt deze later weer nodig.
  • Plaats de kweekset zonder deksel in de meegeleverde plastic zak. Schuif de opening van de zak onder de bodem met de micro perforatie naar boven. De opening van de zak is nu grotendeels afgesloten. Je hoeft je geen zorgen te maken om de luchtcirculatie.

Nu is het afwachten totdat je kleine bolletjes ziet groeien. Is dat het geval? Dan moet je de zak rechtop zetten, dus geen water geven en een beetje openzetten. Op deze manier kan het water verdampen. De eerste paddo’s zullen zichtbaar zijn en uit het mycelium schieten na ongeveer 1 week. Voor een geslaagde oogst is het zeer belangrijk om te oogsten voordat de eerste sporen vallen.Meerdere keren oogsten

Heb je een succesvolle oogst behaald met behulp van je kweekset? Gooi deze dan niet weg! Je kunt nog een keer (of misschien zelfs nog twee tot vier keer) oogsten. Hoe dat precies werkt kan je lezen in het artikel; zo haal je meerdere oogsten uit een paddo kweekset.

Het kweken van je eigen paddo’s is dankzij de aanschaf van een kweekset of growkit zeer eenvoudig! Schaf dus nu een kweekset van je favoriete psilocybine paddenstoel aan in onze Mushroomshop en voordat je het weet ben je aan het trippen op je eigen paddo’s!