Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HELDER DROMEN: TOP 5 DROOMKRUIDEN

HELDER DROMEN: TOP 5 DROOMKRUIDEN

De wereld van de dromen is fascinerend en mysterieus. Sommige mensen worden wakker en kunnen precies vertellen wat ze gedroomd hebben. Zo hoor je over vreemde ontmoetingen, reizen door een griezelige omgeving of zelfs dat iemand kan vliegen. Word je wel eens jaloers van dit soort verhalen of zou je willen ontdekken wat er in jouw onderbewuste allemaal gebeurt? Droomkruiden maken het makkelijker om je dromen te onthouden en je maakt zelfs meer kans op lucide dromen. Met onze top 5 van droomkruiden kies je het kruid dat bij jouw doelen past en kun je je eigen droomwereld gaan ontdekken.

De kracht van droomkruiden

Dromen hebben een bepaalde aantrekkingskracht. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom: ze geven een inkijkje in onze persoonlijkheid en in wat ons bezighoudt. Aan de andere kant zijn ze ook geheimzinnig, want het is soms onduidelijk wat voor boodschappen ze doorgeven. Wat betekenen de symbolen die je ziet in je nachtelijke avonturen? En dan is er ook nog het feit dat veel mensen hun dromen, maar moeilijk of zelfs helemaal niet onthouden.

Droomkruiden, zoals Blauwe Lotus en Calea Zacatechichi, kunnen hierbij helpen. Ze stimuleren lucide dromen, veroorzaken levendige en rijke dromen en helpen je om je dromen beter te onthouden. Bij het wakker worden zul je hierdoor minder snel je droom vergeten. Droomkruiden helpen je om die reden om meer inzicht te krijgen in je droomwereld en daardoor in jezelf.

Deze kruiden maken de kans ook groter dat je een lucide droom krijgt. Lucide dromen betekent dat je je tijdens het dromen bewust wordt van het feit dat je droomt, zonder dat je wakker wordt. Dit is een bijzondere kans: je kunt direct contact maken met wat er in je onderbewuste speelt en je eigen droom onderzoeken. Je hebt de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op wat er gebeurt. Deze ervaring helpt je om bepaalde gebeurtenissen te verwerken, om om te gaan met zaken die je moeilijk vindt en zelfs om problemen op te lossen.

Droomkruiden zijn daardoor een manier om meer inzicht te krijgen in jezelf. Ze zijn een gereedschap om via de droomwereld jezelf te onderzoeken. Het voordeel is dat ze de slaap bevorderen, waardoor je ook nog eens kunt genieten van een goede nachtrust. Hieronder vind je onze top 5 droomkruiden.Top 5 Droomkruiden

1. Silene Capensis (African Dream Root)

Silene Capensis is samen met Calea zacatechichi een van de bekendste droomkruiden. De plant komt in het westen van Zuid-Afrika voor en is heilig voor de Xhosa stam. Ze gebruiken het kruid in rituelen om in contact te komen met hun voorouders en om voorspellende dromen te kunnen krijgen. Vaak namen ze de Droomwortel meerdere dagen achter elkaar. Het effect van de plant wordt dan steeds sterker, omdat je hoge waardes van de werkzame stoffen in je bloed krijgt. Silene Capensis veroorzaakt levendige, intense dromen en maakt het makkelijker om dromen te onthouden. Tevens kom je makkelijker in een lucide droom en kun je de staat van het lucide dromen beter vasthouden.2. Calea Zacatechichi

Calea Zacatechichi (ook wel Blad van de Goden genoemd) veroorzaakt duidelijke, kleurige en levendige dromen. Hij versterkt je vermogen om dromen te onthouden en zorgt ook nog eens voor een ongestoorde nachtrust. De plant komt uit Mexico, waar het Chontal Maya volk hem al lang voor onze jaartelling gebruikte om de boodschappen van de Goden te kunnen ontvangen tijdens hun slaap.

Calea Zacatechichi is een krachtig kruid en het is aan te raden hier voorzichtig mee om te gaan. Het geeft een stimulans aan je droomwereld en kan deuren openen naar een creativiteit waarvan je niet wist dat je die had. Gebruik je Calea, dan zul je merken dat je dromen duidelijk interessanter en veel levendiger worden. Bereid je voor op het ontdekken van buitenaardse planeten, het ontmoeten van onvergetelijke wezens en het ervaren van intense emoties. Ook dit kruid kan lucide dromen opwekken, waardoor je meer over jezelf kunt leren. Je kunt het als extract gebruiken of thee zetten van gedroogde bladeren. 

3. Passiebloem

Ook de Passiebloem is een plant die je droomleven kan verrijken. Neem je een normale dosis, dan zorgt hij voor meer ontspanning en helpt hij tegen angst. Je kunt hem dus ook gebruiken bij slaapproblemen. Sjamanen gebruiken de Passiebloem al duizenden jaren om in hun dromen boodschappen te kunnen ontvangen vanuit de andere wereld. De plant heeft in hogere doses echter tevens geestverruimende eigenschappen. Wees je daarvan dus wel bewust als je Passieflora wilt gebruiken.4. Blauwe Lotus

De rustgevende eigenschappen van Blauwe Lotus zijn al lang bekend. De plant brengt meer ontspanning, helpt bij angsten en kan daardoor als slaapmiddel worden gebruikt. Mensen die veel last van stress hebben, kunnen de plant zeker ook goed gebruiken. Het is de stof Nuciferan die een gevoel van kalme euforie kan veroorzaken. Blauwe Lotus (als thee of tinctuur) veroorzaakt niet zozeer lucide dromen, maar zijn verdovende eigenschappen vergroten de kans op intens dromen en lucide dromen.

5. Gingko Biloba

Gingko Biloba is een plant die al lang gebruikt wordt vanwege zijn vele medicinale krachten. Het heeft een positief effect op het geheugen en kan daardoor ook gebruikt worden om je dromen beter te onthouden. Gingko Biloba wekt dus niet zozeer levendige dromen op, maar geeft je geheugen een boost, waardoor je ze beter kunt onthouden. Het effect is niet direct. Aangeraden wordt om Gingko Biloba als een supplement langere tijd te gebruiken om te kunnen profiteren van een beter geheugen.Je dromen ontdekken met droomkruiden

Wil je dieper in je droomwereld duiken, dan zijn er dus verschillende droomkruiden die daarbij kunnen helpen. Enkele tips die het onthouden van je dromen makkelijker maken: blijf als je wakker wordt nog even rustig in dezelfde houding liggen. Denk nergens aan en laat beelden ontspannen in je opkomen. Vaak komt dan opeens je droom weer terug in je geheugen. Lukt dat, schrijf je droom dan meteen op in een droomdagboek. Op die manier kun je steeds makkelijker je dromen onthouden en meestal met steeds meer details. Je zult verbaasd staan van wat je met droomkruiden allemaal kunt meemaken in jouw fascinerende droomwereld. Wil je meer info over lucide dromen en hoe je deze tot je toe neemt? Klik aub hier!