Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HEEFT GIFSLA EEN CANNABIS VERGELIJKBARE HIGH?

HEEFT GIFSLA EEN CANNABIS VERGELIJKBARE HIGH?

Gifsla is iets wat we steeds vaker voorbij horen komen. Je hoort weleens dat het dezelfde werking zou kunnen hebben als cannabis. Maar is dit ook zo? Wat is gifsla eigenlijk en wat heeft het voor werking? Wij zochten het voor je uit en schreven er een blog over.

Wat is Gifsla?

Gifsla wordt ook wel wild lettuce, (familielid van onze gewone sla), opium lettuce, poisonous lettuce, of lactuca virosa genoemd. Het komt oorspronkelijk uit Engeland, India en Pakistan (Punjab regio). Wild Lettuce is een plant van anderhalve meter hoog en heeft grote stengels met grote bladeren en gele bloemetjes. De plant kan wel tot 1,8 meter hoog groeien bij de juiste zon- en regelhoeveelheid. Onder invloed van een bepaalde aanraking en bepaald weer kan er een uit de plant een melkachtige, witte substantie ontstaan. Ook wel bekend als: lactucarium.

Lactucarium wordt tegenwoordig verwerkt in, poeders, oliën en pillen om heel veel verschillende redenen. Al heel lang geleden werd gifsla namelijk door de Romeinen geïntroduceerd in Europa en gebruikt voor zijn pijnstillende en slaapverwekkende effecten. Gifsla werd daarnaast erg populair bij de hippies in de jaren 60 en 70. Dit komt vanwege de licht euforische en relaxte werking van gifsla. Hier waren de hippies natuurlijk ontzettend fan van. En in deze tijd wordt gifsla nog steeds ontzettend veel gebruikt en is het erg populair. We zullen je hieronder vertellen waarom.

gifsla

Meer rust en beter slapen met gifsla

Wild Lettuce is een plant die gebruikt wordt vanwege de pijnstillende en rustgevende eigenschappen. Het wordt voornamelijk gebruikt door mensen die geïnteresseerd zijn in alternatieven voor hedendaagse medicijnen. De gifsla kan een hele ontspannende werking hebben waardoor je jouw rusteloosheid kwijt kan raken en eindelijk wat meer kan ontspannen.

Het kruid geeft zwakke zenuwen een fijne rust, wat je dus helpt ontspannen bij stressvolle momenten. Ook wordt gifsla soms gebruikt bij kinderen om beter te kunnen slapen. Zo raakt het kind ontspannen en kan het kind vaak rustiger slapen, belangrijk is wel om te letten op de juiste hoeveelheid. Ook kan gifsla gebruikt worden als onderdeel van een holistische kruidenbehandeling bij hoest en geïrriteerde luchtwegen. Het zou namelijk heel goed kunnen werken bij langdurige hoest. Traditioneel gebruikten artsen Wild Lettuce als pijnstiller en een behandeling voor aandoeningen zoals kinkhoest. Natuurlijke medicinale planten worden al sinds de oudheid gebruikt. Een hele fijne manier om op een natuurlijke wijze een heleboel symptomen en klachten te behandelen.

Gifsla bevat psychoactieve bestanddelen. Deze bestanddelen heten lactucopicrin & lactucin. Ze hebben kalmerende en verdovende eigenschappen en wordt daarom soms vergeleken met een opiaat. Echter is deze stof niet verslavend waardoor het gewoon gebruikt kan worden.

Kan ik high worden van gifsla?

Een grote dosis geeft een licht effect van een high waarbij een kleine dosis de nachtrust/slaap bevorderd. Uiteraard is de Wild Lettuce niet verslavend zoals bij Opium wel het geval is! Het middel wordt weleens vergeleken met cannabis vanwege de relaxte werking ervan. Een echte high krijg je er niet van, dan zou je echt over moeten gaan op het roken van cannabis. Deze stof is vele malen sterker en hier krijg je wel echt een high van. Gifsla zou je kunnen gebruiken als je je iets relaxter wil voelen en iets rustiger. Natuurlijk is het – net als bij elk ander product – hoe meer je er van inneemt hoe sneller high je wordt. Bij een grote dosis gifsla zou je dus een lichte high kunnen voelen. Sommige mensen gebruiken het ook tijdens de seks, het gevoel zou intenser worden ervaren en je zou er meer lust van krijgen. Dit resulteert natuurlijk ook weer in een lichte high. Wellicht leuk om eens te proberen met je partner.

gifsla ontspannen

Hoe gebruik ik gifsla?

Gifsla wordt vaak gedronken als een kruidenthee. Een heel lekker theetje waar je heel rustig van wordt. Lekker om ’s avonds op de bank te drinken voordat je gaat slapen bijvoorbeeld. Of wellicht voordat je met je partner de liefde gaat bedrijven. Goed om te weten is dat gifsla niet verslavend werkt en je dit dus op langer termijn gewoon kan gebruiken.

Conclusie

Van gifsla kan je niet heel erg high worden, maar sommige mensen associëren het wel met een licht vergelijkbare cannabis high. Wil je echt high worden, dan zou je het kruid in grote hoeveelheden moeten innemen. Voor een echte high kan je beter de stof THC innemen. Dit zit in wiet en hasj. Gifsla heeft een rustgevende werking en kan je helpen te ontspannen en beter te slapen. Door het relaxte gevoel wat je ervan krijgt, wordt het dus weleens geassocieerd met cannabis.