Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN BONG EN EEN SHISHA?

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN BONG EN EEN SHISHA?

In dit blog bespreken we de verschillen tussen een bong en een shisha. In principe zijn ze redelijk gelijk aan elkaar, maar toch zijn er ook weer grote verschillen en worden ze voor hele andere doeleinden gebruikt. Lees in dit blog meer over de verschillen tussen een bong en een shisha en kijk welk product het beste bij jou past.

Wat is een bong?

cannabis bong

Laten we eerst eens eventjes kijken naar wat precies een bong is. Een waterpijn kennen we allemaal wel, je kan het op sommige terrassen bestellen en de smaakjes zijn eindeloos. Een bong heeft in principe dezelfde eigenschappen als een waterpijp. Zowel een bong als een waterpijp wordt gevuld met water. Het water heeft een hele belangrijke functie in de bong/waterpijp, want het water zorgt er namelijk voor dat de rook gekoeld wordt. Dit zorgt ervoor dat de rook wat zachter aanvoelt aan je keel en het inhaleren wat makkelijker gaat.

Maar wanneer spreek je dan over een bong? Een bong wordt specifiek gebruikt voor het roken van cannabis, hasj of andere geestverruimende stoffen. In een bong rook je de stof puur zonder dat je gebruik maakt van tabak. Dit is dus erg sterk, en de werking is optimaal. Knetterstoned kan je hier zeker wel van worden. Het is dus veel sterker dan het roken van een joint, want hier gebruik je wel tabak door.

Nu zal je wel denken, een pure joint is toch haast niet te doen en doet ontzettend pijn? Dat klopt. Maar de reden dat dit dus wel mogelijk is met een bong is doordat het verzacht/gekoeld wordt door het water wat er in de bong zit. Uit elke cannabis waterpijp steekt een buisje. Hieraan vast zit de bowl. Hierin doe je de hasj of wiet.

De geschiedenis van de Bong

De naam 'Bong' is in de jaren '60 door hippies overgenomen naar het westen. Ze waren er gek op en het was een enorme hype. De uitstraling en naam van de bong komt oorspronkelijk uit Thailand. De pijp waar de rook uitkomt waren namelijk gemaakt van bamboe. Ook wel “baung” genoemd. Als je dit letterlijk vertald staat er: “de waterpijp van bamboe”. Bong komt dus voort uit het woord baung. Uit historisch onderzoek is gebleken dat waterpijpen al rond het jaar 1100 voor Christus worden gebruikt. De eerste modellen zouden uit Ethiopië komen.

Een bong ziet er meestal uit als een rechte buis, met aan de onderkant plek voor water. In sommige gevallen zie je een beaker bong voorbij komen. Denk maar eens aan iemand die in het laboratorium werkt. Deze mensen hebben vaak een soort beker vast. Deze zijn er in allerlei verschillende soorten en maten.

Wat is een shisha?

shisha

De naam 'shisha' komt van het oude Perzische woord 'shishe' dat glas betekent. Als je er letterlijk over nadenkt, rook je natuurlijk ook uit iets van glas. Wanneer men spreekt over een shisha, wordt er vaak een waterpijp bedoeld. Waterpijpen die je vaak ziet in bepaalde soort cafés (shisha lounges). De naam zegt het al in een shisha/waterpijp zit, net als in een bong, water. Het principe is hetzelfde, alleen wordt er in een shisha (smaak)tabak gestopt. Bij een waterpijp inhaleer je via een slang wat aan de waterpijp vastzit. Ook zie je vaak dat er meerdere slangen aan vast zitten zodat je het met meerdere mensen tegelijk kan doen.

In tegenstelling tot een bong, kan je een shisha voor een langdurige sessie gebruiken. Je kan lekker tafelen met verschillende smaken en veel inhaleren. Het werkt relaxed en je kan het op je gemakje doen. De verbranding werkt op kooltjes, hier zit dan gelijk ook een smaakje aan. Deze smaakjes kan je kiezen in overvloed. Ook kan je een shisha vullen met wiet, alleen zal je niet de optimale effecten van de THC ervaren. Hiervoor kan je dan dus echt beter een bong gebruiken.

Wat zijn de grote verschillen?

waterpijp

Omdat een bong en een shisha dus best wel veel op elkaar lijken, hebben wij hieronder nog eens de grote verschillen op een rijtje gezet. Na het lezen van dit artikel weet jij dus voortaan alle verschillen tussen de bong en een shisha! Hieronder staan de belangrijkste verschillen opgesomd:

Bong:

  • Inhaleren via de buis
  • De meeste gebruikers roken het in één keer leeg
  • Verbranding vindt plaats door direct aansteken
  • Deze is bedoeld voor wiet of hasj. Doel is vaak heel snel stoned worden

Shisha:

  • Bedoeld voor tabak, te verkrijgen in vele smaken
  • Inademen doe je via een slang die aan de shisha zit (één of meerdere als je met vrienden bent)
  • Voor relaxte en langdurige sessies
  • Verbranding werkt via kooltjes