Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS EEN WAX VAPORIZER EN HOE GEBRUIK JE HET?

WAT IS EEN WAX VAPORIZER EN HOE GEBRUIK JE HET?

We weten allemaal dat roken schadelijk is voor je longen en andere gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. En voor als we dit even vergeten zijn, worden we hier wel aan herinnert als we op het sigarettenpakje kijken. Eigenlijk geldt voor alles wat je verbrandt en in je longen krijgt, dat het risico’s met zich meebrengt. Maar gelukkig is er een manier om deze risico’s te verminderen door bijvoorbeeld wiet of hasj te eten, of een vaporizer te gebruiken. Een vaporizer wordt ook wel een verdamper genoemd, en hier zijn verschillende soorten van. Eén daarvan is de wax vaporizer. In dit artikel vertellen we je alles over wat een wax vaporizer precies is en hoe het werkt.

Wat is een vaporizer?

Allereerst wat meer uitleg over de vaporizers in het algemeen. Er bestaan namelijk heel veel vaporizers, ook wel verdampers genoemd. Een vaporizer is eigenlijk een kleine oven die plantmateriaal kan verdampen en dus geschikt is voor cannabis. Een vaporizer verbrandt het plantmateriaal als cannabis dus niet, maar verwarmt het. Vaak tussen de tussen de 157ºC en 226ºC. Hierdoor verdampen de actieve stoffen en verandert de vorm van het plantmateriaal in gas dat je kunt inademen. En dit is is veel onschadelijker voor je dan wanneer je rookt; met een vaporizer adem je namelijk geen verbrandingsproducten in.

vaporizer wax

Welke vaporizers zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten vaporizers op de markt. Zo zijn er draagbare vaporizers die meestal op een accu werken en je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Een nadeel hiervan is dat zo’n draagbare vaporizer een kleiner compartiment heeft die de verdamping regelt waardoor de vaporizer minder efficiënt is. Verder heb je nog de zogenaamde home vaporizers die zeer geschikt zijn om thuis te gebruiken. Bij zo’n vaporizer komt de damp meestal in een zak terecht, waardoor je de damp op je gemak kunt inademen.

De meest bekende vaporizers zijn:

  • De vlam vaporizer: een draagbare vlam verhitte vaporizer die werkt zonder batterijen. De vlam wordt gebruikt als warmtebron en maakt het vapen mogelijk.
  • Pen vaporizers: een kleine vaporizer die lijkt op een traditionele vulpen. Hij verdampt kruiden en oliën die je vervolgens kunt inademen.
  • Wax vaporizers: deze vaporizer verwarmt wax met een geleidings- of convectiesysteem. En dit is misschien wel de meest unieke vaporizer van ze allemaal, want deze werkt nét even wat anders dan de rest.

Wat is een wax vaporizer?

Een wax vaporizer wordt vaak ook een wax pen of een wax vaporizer pen genoemd. Niet elke pen vaporizer is geschikt voor wax. Dit komt omdat deze vaporizer vaak net zo groot is, of eigenlijk net zo klein, als een pen. De wax vaporizer is een vaporizer die wax of een was concentraat met een geleidings- of convectiesysteem verwarmd. De meest gebruikte wax of was concentraat hiervoor is cannabis, maar je kunt veel meer verschillende kruiden en cannabis concentraten gebruiken.

De wax of het concentraat dat je gebruikt plaats je op een zogeheten coil. Een coil is eigenlijk een stukje opgerold draad dat gaat gloeien wanneer er stroom op wordt gezet. Op de coil plaats je de wax of het concentraat. Als de coil warm wordt ontstaat er een damp uit het concentraat die je gemakkelijk kunt inademen.

Hoe werkt een wax vaporizer?

Met een wax vaporizer produceer je geen rook, maar krijg je een damp die je kunt inademen. Deze damp wordt geproduceerd door de coil die opwarmt. Op de coil leg je je wax of concentraat en daarna kun je de coil aansteken. Het concentraat wordt opgewarmd en vervolgens ontstaat er een damp. Deze damp kun je inademen via het mondstuk van de wax vaporizer.

Zo’n coil aansteken gaat heel eenvoudig. De meeste wax vaporizers worden aangedreven door een batterij. De batterij kun je op verschillende manieren instellen om de hoeveelheid damp te bepalen. Als je dit bepaald hebt kun je eenvoudig op de batterij knop drukken om de coil aan te steken.

Een wax vaporizer is veel minder schadelijk dan het roken van cannabis concentraten. Omdat je damp inademt en geen rook, zitten er minder gezondheidsrisico’s aan gebonden en is het minder schadelijk voor je longen. Ook stinkt de damp lang niet zo erg als rook en is de geur veel aangenamer. En je wordt er wel net zo stoned van als het roken van cannabis concentraten.

tsunami vaporizers wax

Het verschil tussen een wax vaporizer en normale vaporizers

De wax vaporizer is vergeleken met andere vaporizers als een pen of vlam vaporizer, een unieke vaporizer. De meeste vaporizers werken namelijk op basis van oliën, maar de wax vaporizer niet. De naam verklapt het eigenlijk al, maar deze vaporizer werkt met wax of wasachtige substanties. Dit resulteert ook in een iets ander gebruik van de wax vaporizer.

Bij vaporizers die werken op basis van oliën gebruik je namelijk kant-en-klare vullingen. Bij een wax vaporizer maak je gebruik van was of wasachtige substanties die niet kant-en-klaar verpakt zijn. Deze plaats je op de coil en daarbij kan het voorkomen dat je nog weleens knoeit. Daarom moet je om de zoveel tijd de coil ook vervangen bij een wax vaporizer.

Onderhouden van een wax vaporizer

Naast het vervangen van de coil om de zoveel tijd is het belangrijk dat je jouw wax vaporizer regelmatig grondig reinigt om hem in goede conditie te houden. Je maakt immers gebruik van niet kant-en-klare wax of wasachtige substanties, en de kans groot is dat je regelmatig knoeit. Maar ook als je heel voorzichtig bent is de kans groot dat de wax op verschillende plekken vastplakt aan jouw vaporizer, en dit wil je niet! Dit is zonde en zorgt ervoor dat je jouw wax vaporizer niet lang kunt gebruiken.

Het onderhouden van een wax vaporizer is vrij eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt, is een schoon doekje en een flesje alcohol van 95% of hoger. Ons advies is om je wax vaporizer na gebruik altijd even te reinigen, zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt!