Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HOE KUN JE EEN VAPORIZER SCHOONMAKEN?

HOE KUN JE EEN VAPORIZER SCHOONMAKEN?

Gebruik jij een vaporizer maar heb je die nog niet eerder schoongemaakt? Dat kan ervoor zorgen dat je rookervaring niet zo prettig meer is als in het begin. Of je nu een vaporizer hebt voor concentraten of droge kruiden, of een vape-pen, je zou deze apparaten regelmatig moeten schoonmaken. Niet alleen kun je dan blijven genieten van een optimale smaak en geur, maar ook gaat je apparaat een stuk langer mee. In deze blog lees je waarom je je vaporizer regelmatig zou moeten schoonmaken, en hoe je dat aanpakt.

Redenen om je vaporizer schoon te maken

Het gebruik van een vaporizer heeft vele voordelen. Doordat de wiet (of andere kruiden) niet verbrand wordt, levert dit een heel zuivere ervaring op. Maar ondanks dat er geen rook bij het vapen vrijkomt, betekent dit niet dat het apparaat zelf niet vies wordt. Na verloop van tijd zal er zich een kleverige aanslag in de vaporizer afzetten. Als je dit niet weghaalt, kan dit voor problemen zorgen. Hieronder vind je drie redenen waarom je regelmatig je vaporizer moet schoonmaken.

1. Je apparaat gaat langer mee

Door het verdampen van plantenmateriaal, zal zich aan de binnenkant van de vaporizer een laag kleverige hars en andere stoffen afzetten. De verschillende onderdelen van het apparaat zullen hierdoor minder goed kunnen werken. Als je je vaporizer echt nooit schoonmaakt, kan dit op den duur zelfs leiden tot beschadiging. Door af en toe de vaporizer te reinigen, zul je er dus voor kunnen zorgen dat je apparaat langer meegaat.

2. Behoud van je gezondheid

Het schoonmaken van je vaporizer doe je ook voor je eigen gezondheid. Als er in je vaporizer viezigheid aanwezig is, is dit een heerlijke voedingsbodem voor schadelijke bacteriën en schimmels. Die kunnen vervolgens door het vapen in je lichaam terechtkomen. Je kunt je voorstellen dat dat niet goed voor je gezondheid is.

3. Behoud van een goede werking

Gebruik jij je vaporizer lange tijd zonder hem tussendoor schoon te maken, dan blijft er allerlei kleverig materiaal aan de binnenkant van het apparaat plakken. Onderdelen zoals de ventilatoren, de hittekamer en de hittespoel kunnen daardoor minder goed werken. Dat kan een negatieve invloed hebben op de werking en daardoor ook op de smaak van wat je vapet.Schoonmaken van je vaporizer: hoe doe je dat?

Schoonmaken van je vaporizer kun je snel doen, elke keer nadat je gevapet hebt. Een grote schoonmaak zou je ongeveer om de twee weken moeten doen. Hieronder lees je hoe je dat aanpakt voor een vaporizer voor droog plantenmateriaal, voor concentraten en voor een vape pen. Voor alle vaporizers geldt dat je eerst de gebruiksaanwijzing goed moet lezen, zodat je weet uit welke onderdelen het apparaat bestaat en hoe je hem uit- en weer in elkaar zet.

Schoonmaken van een vaporizer voor droog plantenmateriaal

Haal de vaporizer uit elkaar om hem schoon te kunnen maken. De verschillende onderdelen, zoals het mondstuk en de verhittingskamer schud je goed uit om restjes plantenmateriaal eruit te krijgen. Gebruik een klein borsteltje of een pijpenrager om elk onderdeel schoon te borstelen. Zorg vooral dat de kruidenkamer en het mondstuk goed gereinigd worden, evenals een screen als die erin zit. Je kunt schoonmaakalcohol gebruiken om plakkerige resten te verwijderen, dat helpt om het beter los te maken.

Bij erg kleverig vuil kun je onderdelen in een kommetje alcohol leggen, waar ze een half uur in kunnen weken. Dit is vooral aan te raden voor screens die erg vies zijn. Na een dergelijk badje glanzen ze weer als vanouds. Als alles goed schoon en droog is zet je de vaporizer weer in elkaar en haal je nog even een doekje over de buitenkant.

Schoonmaken van een pen-vaporizer

Ook een pen vaporizer zal regelmatig moeten worden gereinigd. Bij je vape pen heb je als het goed is een schoonmaakborsteltje gekregen, anders kun je ook een pijpenragertje gebruiken. Klop eerst op de vape-pen om vast wat vuil los te maken. Let op dat kleine onderdelen er niet uit vallen. Open de vape-pen en maak de binnenkant van het apparaatje schoon met het borsteltje. Als de verhittingskamer los gemaakt kan worden, doe je dat. Vervolgens kun je deze ook schoonmaken.

Voor de draadspoel kun je een wattenstaafje gebruiken. Doop deze in alcohol en verwijder plantenmateriaal dat daar aan is blijven plakken. Neem nu de droge kant van het wattenstaafje om de spoel droog te maken. Als laatste stap van het schoonmaken van je vaporizer haal je de glazen of metalen screen eruit en leg die een half uur in een alcohol badje. Spoel hem af onder de kraan, laat hem drogen en je kunt je vape-pen weer in elkaar zetten.

Vaporizer voor concentraten

Concentraten zorgen voor hardnekkige, plakkerige aanslag. Het regelmatig schoonmaken van je vaporizer is dus erg belangrijk. Dat kun je het makkelijkste doen met alcohol en een wattenstaafje. Haal het apparaat uit elkaar. Neem een wattenstaafje en doop het in wat alcohol. Reinig de verhittingskamer met het wattenstaafje. Wees wel voorzichtig, het warmte-element is kwetsbaar en kan kapot gaan als je teveel kracht zet. Maak op deze manier ook het mondstuk, eventuele screens en andere onderdelen schoon. Als er sprake is van hardnekkig vuil kun je de onderdelen even laten weken in alcohol. Verwijder ook de batterij en veeg deze schoon. Als de onderdelen weer schoon en droog zijn, kun je de vaporizer weer in elkaar zetten.

Het schoonmaken van je vaporizer zorgt ervoor dat deze weer optimaal kan functioneren. En wil je lekker kunnen genieten van de rijke aroma’s van cannabis of andere kruiden, dan is een regelmatige schoonmaakbeurt echt belangrijk!