Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

MOKSHA STAAT BEREIKEN MET PADDO’S

MOKSHA STAAT BEREIKEN MET PADDO’S

Een Moksha staat bereiken met paddo’s? Het is mogelijk! Dit is de bevrijding van de samsara, de cyclus van de dood en wedergeboorte die afhankelijk is van karma. Ben je benieuwd hoe je deze zogeheten Moksha staat kunt bereiken met paddo’s? Dat lees je in dit artikel.

Wat is Moksha?

Moksha is de bevrijding van de samsara. Dit is in het boeddhisme en hindoeïsme de cyclus van dood en wedergeboorte - zonder begin en zonder eind - onder invloed van begoocheling en karma. Samsara is de wereld zoals ‘gewone’ wezens die beleven, en waarbij mentale en emotionele staten van begeerte, irritatie en verwarring geregeld opkomen en de overhand halen. In de samara wereld leef je met een niet-verlichte geest, maar het is wel mogelijk om die te verlichten. Als dit lukt, leef je in het nirwana en in die wereld onderga je geen begeerte, irritatie en verwarring. De omgeving is hetzelfde, de mentale toestand is alleen anders.

De Moksha staat is te bereiken wanneer je onderscheid maakt tussen het denken en het doen. Binnen het boeddhisme en hindoeïsme kun je de Moksha bereiken door middel van vier yoga’s of paden:

 • Karma-yoga, het pad van onbaatzuchtige actie
 • Bhakti-yoga, het pad van liefdevolle toewijding en overgave aan God
 • Raja-yoga, het pad van zelfdiscipline en oefening
 • Jnana-yoga, het pad van het weten

Staat van bewustzijn Moksha

Psilocybine paddo’s

Paddo’s bevatten de stof psilocybine - een stof die zorgt voor geestverruimende of hallucinerende effecten die na inname intreden. Deze stof kan ervoor zorgen dat je bewustzijn verandert en je hierdoor in staat bent om transformaties te realiseren. Elke psilocybine paddo heeft weer eigen unieke eigenschappen en effecten, maar over het algemeen zorgt het voor de volgende effecten:

 • Veranderingen in zintuiglijke (sensorische) perceptie,
 • Verandering in stemming,
 • Verandering in tijdsperceptie,
 • Veranderingen in mentale processen,
 • Lichamelijke effecten.

Moksha staat bereiken met paddo’s

Met psilocybine paddo’s is het mogelijk om een spirituele reis te ondergaan vol magie en verwondering. Zo is het onder andere mogelijk om de zogeheten Moksha staat te bereiken met paddo’s. Een symbolische cyclus van dood en wedergeboorte zonder begin en eind. Dit wordt onder de psychonauten ook wel ego-dood genoemd.

Tijdens zo’n Moksha staat vernietig je als het ware je ego, maar versterk je het ook. Je ervaart een dood, waarna je je leven vervolgens verbetert. Je laat als het ware de samsara wereld met een niet-verlichte geest achter je en stapt in de nirwana wereld met een verlichte geest. Je laat alle begeerte, irritatie en verwarring achter je. Zo’n Moksha staat kan getriggerd worden door het gebruik van psychedelische paddo’s (of magische truffels) en meditatie.

magic mushroom

Ego-dood vs Moksha

De ego-dood is vergelijkbaar met de Moksha staat. De ego-dood is net als de Moksha een symbolische dood en wedergeboorte. Voor veel psychedelische ontdekkingsreizigers een soort heilige graal om te bereiken. Tijdens zo’n ego-dood ervaar je een loslating van je ego en zie je jouw geest vanaf een afstand.

Uit de boeddhistische leer is het ego verstrikt in gehechtheid, verlangen en angst. Dit voorkomt dat je het ware zelfbewustzijn bereikt. Bij het gebruik van psychedelica splitst een deel van jezelf zich van je ego af, waardoor je in staat bent dingen objectief te kunnen zien. En als je zo’n ego-dood eenmaal hebt ervaren, is het bijna onmogelijk om terug te keren naar je ego gehechtheden van vroeger. Op z’n Moksha’s: je stapt uit de samsara wereld en in de nirwana wereld.

moksha

Effecten van ego-dood of Moksha

Een ego-dood of Moksha staat brengen gemengde gevoelens met zich mee. Voor de een levert het prachtige en positieve ervaringen op, voor de ander is het confronterend en angstaanjagend.

Negatieve effecten

 • Het forceert de psyche op delen van zichzelf te zien waar deze nog niet aan toe is.
 • Het kan angstaanjagend, confronterend en verwarrend zijn.
 • Het jaagt je uit een wereld vol zekerheden in een misschien chaotisch en onvoorspelbare nieuwe wereld.
 • Het kan bij sommige een totale psychische ineenstorting veroorzaken.

Positieve effecten

 • Je verstopt de waarheid niet langer en aanschouwt de realiteit hoe pijnlijk dit ook is.
 • Het vergt veel moed om de confrontatie aan te gaan met het onbekende.
 • Het kan een wonderschone en euforische beleving opleveren.
 • Het kan je een beter mens maken en zwakheden in gedrag aanpakken.