Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

PSILOCYDIA: DNA DATABANK VOOR PADDO’S IS ONLINE

PSILOCYDIA: DNA DATABANK VOOR PADDO’S IS ONLINE

Het internet is een ongelooflijk uitgebreide bron van informatie en hier wordt dagelijks meer aan toegevoegd. Zo is er nu ook Psilocydia, een DNA databank voor paddo’s. Dit is een genetische bibliotheek voor psilocybine paddenstoelen. Hier wordt de genetische samenstelling van unieke paddosoorten geregistreerd. In deze blog lees je meer over Psilocydia, de DNA databank voor paddo’s, wat het precies is en wat jij als gebruiker of kweker hieraan kunt hebben.

Een bibliotheek van informatie over paddo’s

Iedereen kent inmiddels Wikipedia wel, de immer uitdijende database vol informatie over alles dat je maar wilde weten over de wereld. Nu is er ook Psilocydia, een versie speciaal voor paddo’s. Hierin wordt de genetische samenstelling van elke paddosoort opgeslagen. Dit heeft voordelen voor zowel kwekers als gebruikers.

De database is opgezet door Medicinal Genomics Corp, een bedrijf dat veel ervaring heeft met dergelijke ondernemingen. De Chief Science Officer is Kevin McKernan, die ook meewerkte aan het Menselijkgenoomproject. Medicinal Genomics is eveneens als eerste begonnen met genomische catalogisering van cannabis en heeft vervolgens de genetische database voor deze plant opgezet: Kannapedia. Hier vind je  inmiddels 1615 verschillende cannabissoorten, waarbij je voor elke soort een waslijst aan informatie kunt vinden. Denk aan cultivarverslagen, tabellen waarin verschillende stammen met elkaar worden vergeleken, belangrijke genen en het geslacht.De voordelen van een DNA databank voor paddo’s

Ben jij kweker of enthousiast paddo gebruiker? Dan kan een DNA databank voor paddo’s ook voor jou interessant zijn. Een online genetische database brengt namelijk veel voordelen met zich mee.

Kwekers krijgen door deze database meer zekerheid over de soort waarmee ze willen werken. Dat brengt natuurlijk extra veiligheid met zich mee. Ook kan een kweker, als deze een nieuwe unieke soort heeft ontwikkeld, deze registreren op de site. Dit kan helemaal veilig, doordat hiervoor blockchain technologie gebruikt wordt. Op die manier is een nieuw ontwikkelde soort beschermd en staat vast wie deze ontwikkeld heeft.

Maar ook gebruikers kunnen profiteren van de DNA-database voor paddo’s. Ben jij een ervaren psychonaut of kom je net kijken in de wereld van paddo’s? Ook voor jou kan deze site interessant zijn. Op dit moment is het nog niet mogelijk de belevenissen van andere gebruikers bekijken en je eigen ervaringen te noteren. Dat kan op de site van Kannapedia wel en hopelijk komt dit in de toekomst ook op Psilocydia. Dit kan interessante informatie opleveren, die hopelijk het inzicht in genetische samenstelling van paddo’s en de ervaringen die ze kunnen veroorzaken, vergroot.

Medicinal Genomics Corp heeft de database opgezet met het doel de eigendomsrechten van degenen die nieuwe variëteiten van paddo’s kweken, te verdedigen. Het voordeel is dat ook klanten hiermee precies weten wat ze aanschaffen. Deze dynamische genomische bibliotheek zal veel voordelen met zich meebrengen voor deze groeiende industrie. De database kan het ontdekken van nieuwe genetische eigenschappen makkelijker maken en interessante genen helpen identificeren. Maar een van de belangrijkste voordelen, zo geeft het bedrijf aan, is dat klanten zekerheid kunnen krijgen dat ze een veilige paddo soort hebben en geen giftige.

Medische ontwikkelingen

Voor mogelijk medisch gebruik van paddo’s is de DNA-databank ook van belang. McKernan wijst erop dat we moeten zorgen dat de kwaliteit van paddo’s consistent is, willen we paddo’s effectief kunnen gaan gebruiken als medicijn. Uit onderzoek blijkt dat psilocybine mogelijk kan helpen bij een aantal mentale klachten, zoals depressie en PTSS. Paddo’s zijn dus niet alleen een middel waarmee je een fijne trip kunt hebben. Maar om in de medische wereld als medicijn gebruikt te kunnen worden, is meer inzicht nodig in de genetische opmaak en de eigenschappen van paddo’s. De DNA databank voor paddo’s kan daar een belangrijke rol in gaan spelen.Genetica van paddo’s

Op dit moment staan er 105 verschillende soorten paddo’s op Psilocydia. Deze database is dus lang zo groot niet als Kannapedia, maar er komen regelmatig nieuwe soorten bij. Kannapedia is inmiddels bekend bij kwekers van cannabis en bij MGC geloven ze dat Psilocydia voor paddo kwekers net zo belangrijk zal worden.

Om de database op te zetten, werden meer dan 42 miljoen basenparen van de psychedelische psilocybe cubensis geïdentificeerd en gelokaliseerd, evenals niet gecodeerde secties van het DNA. In de informatie vind je niet alleen varianten met grote betekenis (zoals psilocybine en psilocine synthase), maar ook tabellen waarmee monsters van strains vergeleken kunnen worden. De Blockchain Digital Stamping Certificates leveren het bewijs dat de genetica van een soort in de Blockchain zijn ingevoerd. Tevens vind je er microbioom analyse, waarmee inzicht verkregen wordt in de mogelijke verontreinigende stoffen die invloed kunnen hebben op paddo’s.

MGC’s McKernan geeft aan dat ze zo’n tien jaar geleden begonnen zijn met een database voor de cannabis-gemeenschap. Sindsdien is gebleken hoeveel voordeel iedereen hiervan kan hebben. Hij gelooft dan ook dat het nu de ideale tijd is om een dergelijke database te leveren aan gebruikers en kwekers van geestverruimende paddenstoelen. Hij kijkt al uit naar de boost die het de ontwikkeling van paddo’s kan geven.

Een DNA databank voor paddo’s is dus een belangrijke stap voor de paddo gemeenschap. Het helpt het werk van kwekers te legitimeren, geeft gebruikers de mogelijkheid meer te leren over paddo’s en tevens bevordert het veilig gebruik van paddo’s. De kans is groot dat deze DNA-databank door blijft groeien en ons gaat helpen meer inzicht te krijgen in de genetica van paddo’s en wat zij voor ons kunnen betekenen.