Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

MAAK GEZONDE CANNABIS GREEN JUICE

MAAK GEZONDE CANNABIS GREEN JUICE

Groene sapjes of smoothies zijn populair. Ze maken het makkelijker om super gezonde groene groenten en allerlei soorten fruit binnen te krijgen. Maar kweek jij je eigen cannabis, dan kun jij nog wat extra’s aan je smoothie toevoegen, namelijk wietbladeren. Ze geven je sapje niet alleen een unieke smaak, maar je krijgt ook meteen allerlei cannabinoïdezuren binnen. Lees dus hieronder meer over hoe je deze bijzondere cannabis green juice maakt.

Wat is cannabis green juice?

Een smoothie zit bomvol vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. Vaak worden er groene bladgroenten in gestopt, zoals spinazie of boerenkool. Lekker fruit zorgt voor extra vitamines, maar ook voor een aangenaam zoete smaak. Je kunt onbeperkt groente, fruit, noten en zaden met elkaar combineren voor de gezondste en lekkerste smoothies. Maar heb je wel eens cannabisbladeren toegevoegd?

Een smoothie met wietbladeren wordt rauw cannabissap genoemd. Je zult er niet high van worden, maar het voegt wel wat extra’s aan je green juice toe. De bladeren bevatten namelijk ook veel gezonde stoffen, zoals terpenen, flavonoïden en ook cannabinoïden. Het zou kunnen dat deze dezelfde gezondheidsvoordelen met zich meebrengen, als wanneer je wiet op de normale manier rookt of vapet. Daarnaast bevatten wietbladeren ook andere gezonde stoffen, zoals magnesium, calcium en vezels.

Cannabinoïdezuren in wietbladeren

Als je iets weet van cannabis, heb je vast ook van de cannabinoïden gehoord die in de toppen van deze plant voorkomen. Het zijn inmiddels bekende namen, zoals THC, CBD en CBG. Via het endocannabinoïde systeem (ECS) kunnen ze invloed uitoefenen op lichamelijke processen, zoals de bloeddruk, slaap en de spijsvertering. Maar deze neutrale cannabinoïden, zoals ze genoemd worden, komen niet zoveel voor in de bladeren van de wietplant. In plaats daarvan zitten daar de voorlopermoleculen in, die cannabinoïdezuren worden genoemd.

Het zijn moleculen die omgezet kunnen worden in de bekende cannabinoïden, door bepaalde processen of onder bepaalde omstandigheden. Ze hebben nog een extra carboxylgroep, wat betekent dat ze extra atomen hebben. Onder invloed van bijvoorbeeld hitte, kan er een neutrale cannabinoïde ontstaan. In rauw cannabissap zitten allerlei cannabinoïdezuren, zoals CBDA, CBCA, CBGA en THCA. Omdat het hierbij gaat om zuren met een andere structuur, hebben ze ook andere effecten op je lichaam dan normale cannabinoïden.De veiligheid van rauw cannabissap

Het toevoegen van cannabisbladeren aan green juice wordt steeds populairder. Toch is er nog niet veel onderzoek gedaan naar de veiligheid (of juist de voordelen) van wietbladeren. Wat we wel weten is welke stoffen er in cannabis green juice zitten. Dat zijn onder andere:

 • THCA: niet psychoactieve versie van THC
 • CBDA, CBCA, CBGA: voorlopers van CBD, CBC en CBG
 • Terpenen, zoals pineen en bèta-caryofylleen (komen ook in andere groente en fruit voor)
 • Cannaflavines: een flavonoïde die specifiek in cannabis voorkomt

Deze fytonutriënten worden op dit moment nog onderzocht op hun effecten, maar de kans is groot dat ze geen nadelen voor de gezondheid met zich meebrengen. De meeste mensen die cannabisbladeren in hun smoothie verwerken, ondervinden hiervan dan ook geen nadelen. Maar het is wel van belang goed op enkele zaken te letten.

Rauwe cannabis kan namelijk bepaalde pathogenen bevatten, zoals salmonella en E. coli. Ook zouden er nog resten van bestrijdingsmiddelen op de bladeren kunnen zitten. Gebruik daarom plantmateriaal dat afkomstig is van een biologische kweker of van planten die je zelf hebt gekweekt. Let daarom goed op de hygiëne en spoel de bladeren zorgvuldig af voor je ze in je green juice verwerkt.

Het tweede punt om rekening mee te houden is oxaalzuur. Veel groene bladgroenten bevatten oxaalzuur, en zo ook cannabis. Oxaalzuur kan zich in het lichaam binden aan calcium, wat kan leiden tot nierstenen. Het hoeft niet tot problemen te leiden, de meeste mensen kunnen calciumoxalaat goed uitscheiden. Maar als je langere tijd veel oxaalzuur binnenkrijgt, wordt het risico op nierstenen wel groter. Het kan dus handig zijn om niet dagelijks een cannabis green juice te nemen.Zelf cannabis green juice maken

Cannabis green juice maken is heel eenvoudig. Je hebt er alleen een blender of staafmixer voor nodig. Verder heb je wat extra ingrediënten nodig om aan je smoothie toe te voegen. Je kunt zelf kiezen wat je lekker lijkt. Hieronder hebben we een voorbeeld van een recept voor je, maar voel je vrij om te experimenteren. Deze smoothie is rijk aan vitamines, mineralen, vezels, antioxidanten en cannabinoïdezuren en het heeft een grasachtige, friszoete smaak.

 • Spinazie (5 handjes)
 • 10 cannabisbladeren
 • ½ citroen
 • ½ komkommer
 • Muntblaadjes naar smaak
 • Klein stukje gember (geschild)
 • 1 appel

Schil de appel en snijd de komkommer in stukken. Doe ze in een grote kom, samen met de spinazie en de cannabisbladeren. Voeg de gember en de muntblaadjes toe. Blend tot een romig sap en knijp als laatste de halve citroen uit boven het sap. Even doorroeren en genieten maar.

Genieten van gezonde sapjes

Smoothies maken is al jarenlang populair. Het toevoegen van cannabisbladeren geeft je de mogelijkheid een nieuwe smaak aan je favoriete smoothie toe te voegen. Het voordeel is dat je wel kunt genieten van de mogelijke gezondheidsvoordelen van cannabis, zonder dat je daar stoned van wordt. Een smoothie is snel gemaakt, zit bomvol gezonde voedingsstoffen en smaakt nog lekker ook. Combineer je favoriete groenten en fruit, voeg cannabisbladeren aan je green juice toe en geniet van dit gezonde drankje.