Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

DE MAGISCHE GROEI VAN DE PSILOCYBE TRUFFEL

DE MAGISCHE GROEI VAN DE PSILOCYBE TRUFFEL

De psilocybe truffel bevat dezelfde stoffen en werkzame eigenschappen als de paddo. De psychedelische paddo komt vooral in de tropische gebieden van Mexico, Centraal- en Zuid-Amerika voor. Deze schimmel of mycelium waaruit de paddo groeit bevindt zich onder de grond en meestal rond struiken en bomen. Hoe de psilocybe truffel precies groeit? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Wat is een psilocybe truffel?

Een psilocybe truffel is knolachtig en groeit vaak in warme tropische gebieden. Psilocybine is de belangrijkste psychoactieve stof in de truffel en ook de paddo, dit is waar de psychedelische werking vandaan komt. Daarom worden ze ook wel een psychedelische truffels genoemd. In een ander artikel vertellen we je meer over magische truffels.

Hoe groeit de psilocybe truffel?

De psilocybe truffel komt voort uit de sporen van zowel gewone als magische paddenstoelen. Zodra de paddohoed groot genoeg is en zich opent, laat hij ‘sporen’ los die op de grond vallen. Door de wind kunnen ze op allerlei verschillende plekken terecht komen. Deze sporen worden daarom ook wel de zaden van een paddenstoel genoemd. Het zijn de voortplantingscellen van waaruit schimmels zich vermenigvuldigen en groeien. De sporen zorgen namelijk voor een mycelium: een netwerk van schimmeldraden die vaak onder de grond groeien of in rottende boomstammen.

Uit dit mycelium groeien de vruchtlichamen, de psychedelische paddo’s. Deze groeien boven de grond. Je kunt het mycelium dus eigenlijk zien als de wortels van een plant en de paddo als de vrucht. De truffel groeit echter in het mycelium en bevat net als de paddo alle werkzame psychedelische stoffen.

Waar groeit de psilocybe paddenstoel?

Psilocybine paddenstoelen komen het meest voor in Zuid-Amerikaanse landen. Ze kunnen ook in Azië en Australië groeien, maar dit komt minder vaak voor. Je ziet ze vooral in landen zoals Mexico, Bolivia, Peru, Ecuador, Brazilië. In Mexico is de kans het grootst dat je ze ziet. Ze groeien hier voornamelijk in het wild onder struiken en bomen. In Nederland komen ze ook voor in de natuur, maar aangezien het zelf plukken hiervan zeer gevaarlijk kan zijn, adviseren we je deze zelf te kweken met sporen van de paddo of met behulp van een growkit.

Welke soorten psychedelische truffels zijn er?

Er zijn verschillende soorten magische truffels, maar de bekendste soort is de cubensis. Deze wordt ook wel de Mexican Magic Mushroom genoemd. De naam is afgeleid van de stad Cuauhtémoc in Mexico, waar deze paddo voor het eerst is ontdekt. De cubensis is een grote paddenstoel met een diameter van 5 centimeter. Andere paddo soorten zijn:

  • Amazonia
  • Tampanensis
  • Atlantis
  • Dragon’s Dynamite
  • Utopia
  • Hollandia

Zelf paddo's kweken

Wil je graag zelf paddo’s kweken, maar heb je dit nog nooit gedaan? Een all-in-one kweekset is perfect voor de beginnende gebruiker en kweker. Ze bevatten alles wat je nodig hebt om zelf paddo’s te kweken. De Golden Teacher kweekset is een goede om mee te beginnen. In de growkit vind je onder andere sporen van de paddo, kweekinstructies en een growbag. Je kunt er zelfs meerdere oogsten uithalen en het is volledig legaal!

Kweken in de buitenlucht

De meeste kweeksets zijn ingesteld voor het binnen cultiveren van paddenstoelen en maken gebruik van graankorrels als substraat. Een geweldig voedingsmiddel voor de schimmel, maar het werkt alleen in een hygiënische omgeving waar de kans op kruisbestuiving klein is. Buitenshuis wordt dit erg lastig om te bewerkstelligen. Er zijn wel speciale kweeksets voor het buiten kweken. In een ander artikel vertellen we je meer over het buitenkweken van paddo’s.

Psilocybe truffels kopen bij 24high

Wil je er zeker van zijn dat je kwalitatieve psilocybe paddenstoelen in huis haalt? In onze online smartshop kun je verschillende soorten growkits kopen. Bij 24high ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Dit betekent dat alle kweeksets in een steriele omgeving worden samengesteld. Verder werken we met een kleine voorraad, zodat de kweeksets niet uitdrogen.