Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HOE JE MET MICRODOSING IN DE FLOW KUNT KOMEN

HOE JE MET MICRODOSING IN DE FLOW KUNT KOMEN

Een staat van flow is een haast mythisch gevoel van “in het nu” zijn, waarbij je volledig opgaat in wat je doet. Wanneer je in de flow bent, valt de tijd weg en lijkt alles vanzelf te gaan. Dat is dus iets wat je vaker zou willen meemaken, maar over het algemeen is flow niet iets wat je bewust kunt oproepen. Psilocybine lijkt echter te kunnen helpen. In deze blog gaan we in op wat flow precies is en hoe je het met microdosing er makkelijker in kunt komen.

 

Een staat van flow, wat is dat?

Stel je voor, je bent een wedstrijd aan het hardlopen. Je aandacht ligt volledig bij de bewegingen van je lichaam, de kracht die je spieren leveren, de adem die in je longen binnenkomt en het gevoel van de straat onder je voeten. Het hardlopen gaat lekker, je bent wel moe, maar dat merk je niet. Je bent volledig in het moment, er zijn geen zorgen, geen piekergedachten. Je bent in de flow.

Of je jezelf nu herkent in een hardloper of niet, het gevoel van in de flow (of in de zone) zijn, is bij vrijwel iedereen bekend. Wanneer je in een staat van flow bent, ga je volledig op in je taak: je bent geconcentreerd, gefocust en betrokken. Zoals Mihaly Csikszentmihalyi zegt, de wetenschapper die de term flow heeft bedacht, valt het ego weg. Je bent je niet meer bewust van de tijd. Elke actie en gedachte volgt soepel op de voorgaande. Je bent met je hele wezen betrokken bij de activiteit. Wanneer je in de flow bent voel je je tevreden en brengt wat je doet je een groot gevoel van vreugde.

Vaak wordt in de flow komen geassocieerd met creatieve bezigheden, zoals muziek maken, schrijven en schilderen. Maar het kan ook goed voorkomen wanneer je met sport of je werk bezig bent. Flow kan op verschillende manieren ervaren worden door verschillende mensen. Maar over het algemeen komt het voor als je iets aan het doen bent waar je plezier aan beleeft en waar je redelijk goed in bent. Mogelijk kan microdosing helpen om makkelijker in de flow te komen. Daarover lees je later meer. Eerst leggen we uit wat de kenmerken van flow precies zijn.

De 8 kenmerken van in de flow zijn

Csikszentmihalyi, een wetenschapper die de grondlegger van de positieve psychologie wordt genoemd, zegt dat het bereiken van flow een van de voorwaarden is om een toestand van geluk te kunnen handhaven. Hij geeft aan dat de staat van flow 8 kenmerken heeft:

  • Je handelingen versmelten met je bewustzijn
  • Er is volledige concentratie op de taak
  • De activiteit op zichzelf geeft voldoening
  • Gevoel van tijd transformeert
  • Je doelen zijn duidelijk en je krijgt direct feedback
  • Wat je doet, gaat moeiteloos
  • Je hebt een gevoel van controle over de taak
  • Er is balans tussen uitdaging en vaardigheden

De laatste jaren kom je de term “in de flow zijn” weer vaker tegen. Dat komt omdat mensen beseffen dat de flow toestand zowel op het werk als in de privésfeer voordelen kan hebben. Het zorgt ervoor dat mensen niet alleen efficiënter, maar ook met meer plezier hun werk kunnen doen.Het verband tussen microdosing en in de flow komen

Ben jij al bekend met de term microdosing? Microdosing betekent dat je een sub-perceptuele dosis neemt van een geestverruimend middel, zoals psilocybine paddo's of truffels. Het kan mogelijk helpen bij problemen met de concentratie, creativiteit en productiviteit. Alles wat feitelijk ook betrokken is bij het bereiken van een staat van flow. Wil jij dat gevoel van flow vaker of makkelijker ervaren, dan zou je microdosing kunnen gaan proberen.

Psychedelische middelen zijn bij kunstenaars en muzikanten al langer populair. Ze kunnen de creativiteit en het out-of-the-box denken stimuleren. Maar in normale doseringen bereik je meestal juist niet die geraffineerde staat van flow waar we nu wel naar op zoek zijn. Microdoseren kan juist doordat je een lage dosis neemt, je brein die subtiele prikkels geven, waarmee de flow staat makkelijker bereikt wordt. Volgens gebruikers ligt de kracht van psychedelica in het feit dat ze het analytische gedeelte van de hersenen op de achtergrond zetten, waardoor je geest soepeler en efficiënter gaan werken. Meer in het huidige moment, in het nu.

 

Profiteren van de kracht van microdosing

Wil jij de flowtoestand makkelijker bereiken? Dat gevoel van meegaan in de stroom, terwijl je schrijft, puzzelt, schildert of muziek maakt? Dat je voelt dat je in harmonie bent met jezelf en dat de tijd naar de achtergrond verdwijnt. Het lijkt intense gevoelens van tevredenheid, plezier en geluk met zich mee te brengen en daardoor is “in de flow zijn” waarschijnlijk ook nog eens goed voor je geestelijke gezondheid.

Als microdosing kan helpen vaker en met minder moeite in de flow te komen, is het de moeite waard dit eens te proberen. Microdosing met psilocybine is veilig en het veroorzaakt geen geestverruimende effecten. Het kan voordelen met zich meebrengen, zoals een toename van energie, vermindering van depressieve gevoelens en beter slapen. En dus ook vaker het gevoel van in de flow zitten. Neem daarom een microdosing dosis en ga vervolgens lekker aan de slag met je hobby of je werk. Laat je het ons weten of je lekker in de flow bent gekomen?