Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS HET KRUID MULUNGU (ERYTHRINA MULUNGU)?

WAT IS HET KRUID MULUNGU (ERYTHRINA MULUNGU)?

Al eens gehoord van het kruid Erythrina Mulungu? Dit Braziliaanse boompje heeft z’n weg naar Nederland gevonden als geneeskrachtig en geest opkrikkende middel. De producten afkomstig van deze kleine boom hebben verschillende positieve eigenschappen waar jij misschien wel baat bij kan hebben. Zo is het een bewezen angstremmer. Natuurlijk is Mulungu dan ook bij ons te vinden! Wat zijn alle bekende effecten van Mulungu die het zo interessant maken? Je leest het hier!

De oorsprong van Mulungu

De volledige naam van Mulungu is ‘Erythrina Mulungu’. Dit is een kleine inheemse boomsoort uit Brazilië. Van deze boom kun je de schors, bladeren en bloemen gebruiken voor medicinale toepassingen en ter ontspanning. De lokale bevolking heeft dit al een paar eeuwen geleden ontdekt. Maar ook bij de moderne wetenschap begint het boompje op te vallen vanwege de verschillende effecten op lijf en geest. Hieronder lees je welke effecten Mulungu kan hebben. Is het ook iets voor jou?

Wat zijn de effecten van Mulungu?

Erythrina Mulungu wordt door mensen gebruikt om verschillende effecten op te wekken. De belangrijkste is het bevorderen van je stemming. Maar deze boom kan meer, als we een nadere blik werpen op de ingrediënten die het zoal heeft. Zo blijkt dat de schors twee belangrijke werkzame stoffen bevat: alkaloïden en flavonoïden. Beide hebben verschillende positieve uitwerkingen op de gezondheid van lijf en geest.

Minder stress, slapeloosheid, angst en depressieMulungu wordt vooral gebruikt om de stemming op te krikken en angst te verminderen. De schors van de boom bevat onder andere lignanen, die vermoedelijk antidepressieve en angstremmende effecten hebben. Ook wordt het gebruikt bij slapeloosheid.

Uit studies met ratten blijkt dat Mulungu stressverminderende eigenschappen heeft. Nu denk je misschien: leuk voor die ratten, maar wat heb ik aan die informatie? Nou, waarschijnlijk best veel! Ratten en andere knaagdieren worden namelijk geregeld gebruikt in onderzoeken naar de effecten van middelen. Vaak komen die effecten overeen met die bij ons. Daarom zouden we een zelfde werking bij de mens mogen verwachten. Meer onderzoek met menselijke proefpersonen zal gedaan moeten worden om dit met 100% zekerheid te kunnen zeggen. Toch zijn de ervaringen van gebruikers wat de ontspannende effecten betreffen positief, dus probeer het vooral zelf eens uit.

Pijnstiller en ontstekingsremmerNet zoals verschillende andere producten uit onze webshop (zoals CBD), heeft Mulungu een pijnstillende werking. Zo wordt het gebruikt door mensen met reumatische klachten of menstruatiepijn. Het extra goede nieuws hierbij is dat onderzoek laat zien dat je het als pijnstiller kunt gebruiken zonder dat je er wazig van wordt. Diezelfde studie vond ook nog eens ontstekingsremmende effecten. Dat effect van Mulungu wordt bevestigd door een andere studie. Hierin blijkt dat muizen met astma er baat bij kunnen hebben, dankzij het naar beneden brengen van ontstekingswaarden. Handig als je immuunsysteem wel een boost kan gebruiken. Of als je astmatische klachten hebt - of je muis natuurlijk.

De stofjes die ervoor zorgen dat Mulungu deze pijnstillende effecten heeft, zijn onder andere de verbinding echinacoside. Die staat bekend om z’n anti-oxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast bevat het de flavonoïde quercetine, waarvan is aangetoond dat het kankerremmende, ontstekingsremmende en antioxiderende effecten heeft. Kom er nog maar eens om!

Ernstige klachten of medische aandoening? Eerst even naar je huisarts

Als laatste willen we je op het hart drukken: bij ernstige en langdurige klachten heb je zeker hulp nodig van een professional. Probeer zeker Mulungu als je af en toe een beetje (verklaarbare en oplosbare) stress hebt, of een paar nachten wat minder goed hebt geslapen. Maar ben je eigenlijk hartstikke, angstig of depressief? Dan is het tijd voor een bezoek aan je huisarts. Ook als je een aandoening hebt waar je wel of geen medicatie voor gebruikt, raden we aan om voor gebruik van Mulungu even met je arts te overleggen. Het kan namelijk zijn dat het de werking van je medicatie of je lijf of geest beïnvloedt.

Dosering van Mulungu

Wat is nu de beste dosis voor Mulungu? Dat hangt vooral af van welke je in handen hebt en hoe je het neemt. In onze webshop vind je Indian Spirit Mulungu. Daarbij raden we aan om twee flinke theelepels in 250ml water op te lossen, wat je een minuut of twintig laat rusten. Vervolgens zeef je het even door een filter zodat je een drinkbaar elixer overhoudt.

Vergelijkbare producten

Mulungu is niet het enige product dat je kunt proberen om mee te ontspannen of beter te slapen. De natuur zit gelukkig vol plantjes die ons daarbij kunnen helpen! In dit artikel gaan we bijvoorbeeld in op een hele reeks kruiden die je relaxter kunnen maken, zoals Valeriaan. Ook ben je ongetwijfeld bekend met de ontspannende werking van CBD en THC.

Wil je beter slapen zonder een middel te gebruiken, dan kunnen we je ontspanningsoefeningen aanraden. Al onze ontspannende producten vind je trouwens hier op een rijtje. Probeer er gerust een aantal uit en enjoy!