Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HOE DE KRUIDEN UIT DE NATUUR JE HELPEN TE ONTSPANNEN

HOE DE KRUIDEN UIT DE NATUUR JE HELPEN TE ONTSPANNEN

Ontspanning is iets om te koesteren, maar we komen er steeds minder aan toe. We voelen ons constant onder druk staan, door werk, zorg voor familie, geldzaken, kortom we moeten presteren. Als er dan tijd is om te ontspannen, lukt het ons vaak niet. Dan laten de zorgen ons niet los. Het kan dan handig zijn om kruiden uit de natuur een handje te laten helpen. De natuur barst van de kruiden die kunnen helpen om sneller tot rust te komen. Waarom zou je daar niet gebruik van maken?

De natuur helpt ontspannenMet alle eisen die er aan je gesteld worden, is het moeilijk om rust te vinden. Vaak gun je jezelf die rust niet eens. Maar als je continu onder druk staat en stress voelt, maakt je lichaam stresshormonen aan, zoals cortisol en adrenaline. Stress kan geen kwaad als het kort duurt, maar voor de langere termijn is het geen goede zaak. Het kan dan zowel lichaam als geest te zwaar belasten. Als je lange tijd onder druk staat is dat vergelijkbaar met een boog die constant gespannen staat. Op een gegeven moment kan de snaar knappen. Daarom is het goed om regelmatig te ontspannen en even de druk van de ketel te halen. Maar ontspannen kan lastig zijn. Je gedachten komen niet tot rust, je spieren blijven gespannen en vaak heb je ook last van slaapproblemen. Maar wees gerust. Kruiden uit de natuur kunnen hierbij helpen. Of het nu gaat om meer ontspanning voor een moeilijk gesprek, bij slaapproblemen, de rust vinden om te mediteren: deze kruiden geven zowel je lichaam als geest meer rust.

Welke kruiden uit de natuur kunnen helpen?


Gifsla

Gifsla (Wild lettuce of Lactuca Virosa) is een sla, die een wittige, bleke melk afscheidt. Mensen gebruiken deze stof vanwege de invloed die dit kan hebben op het centrale zenuwstelsel. De bestanddelen lactucopicrin en lactucin hebben psychoactieve eigenschappen. Het zijn geen opiaten, maar neem je gifsla, dan werkt dit ontspannend, rustgevend en maakt het slaperig. Juist wat je nodig hebt na een drukke dag. Het bevordert de nachtrust. Ben je zenuwachtig, angstig of voel je je onrustig, dan zou gifsla ook voor jou een goede oplossing kunnen zijn. Van deze kruiden kun je thee zetten. Doe 1 tot 2 theelepels gifsla in een kopje gekookt water en laat dit 10 tot 15 minuten trekken. Voor een goede nachtrust neem je dit voor het slapen gaan.

Droomkruid

Droomkruid, ook bekend als Calea zacatechichi, komt oorspronkelijk uit Mexico en Centraal Amerika. De inheemse bevolking gebruikte het kruid om helderziende dromen te krijgen. Vandaar ook de naam, er wordt gezegd dat je dromen intenser en lucide kunnen worden. Als je Droomkruid overdag neemt, kun je je loom en ontspannen gaan voelen. Droomkruid is geschikt om thee van te maken. Giet hiervoor een halve liter heet water over 3 tot 25 gram gedroogde bladeren. Laat dit 15 minuten trekken. De smaak van de thee is behoorlijk bitter, dus voeg wat honing of suiker toe om het lekkerder te maken.

Valeriaan

Valeriaan is een van de bekendste rustgevende kruiden uit de natuur. Al eeuwen geleden werd het gebruikt om mensen te helpen tot rust te komen. Ook de Inca’s gebruikten Valeriaan, evenals de oude Grieken. Je kunt Valeriaan in onze shop kopen in handige capsules, waarvan je er een per dag kunt nemen. Valeriaan kan helpen om ‘s nachts beter te slapen.

Skullcap

Skullcap (Glidkruid), een plant die in Amerika voorkomt, staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. Van de gedroogde bladeren en stengels wordt een kruidenthee gemaakt. Hij kan ingezet worden bij angsten, spanningen, slapeloosheid en kan de stemming verbeteren: je gaat je vrolijker voelen, wanneer je somber bent. Ook van dit kruid kun je een kopje rustgevende thee zetten. Doe 1 theelepel Skullcap kruiden in heet water en laat dit 15 minuten trekken.

Blauwe Lotus

De oude Egyptenaren gebruikten de Blauwe Lotus graag, zowel om er een parfum van te maken, als vanwege zijn rustgevende werking. De Blauwe Lotus helpt ontspannen, terwijl je mentaal toch helder blijft. Een andere eigenschap die goed helpt bij stress, is de krampstillende werking. Stress kan vaak op de maag en darmen slaan. Door Blauwe Lotus te nemen, kunnen klachten als diarree en buikkrampen verminderen. In hogere doses werkt de plant licht hallucinogeen. Maak een thee door 5 gram in heet water te laten trekken.

Er zijn nog andere kruiden uit de natuur die kunnen helpen om beter te ontspannen, zoals Hop, Wild Dagga extract, Moonwalk kruidenlikeur en Kanna Happy Honey. Er is voor iedereen wel een geschikt kruid te vinden. En kiezen voor een natuurlijk middel heeft veel voordelen. Deze middelen werken vaak samen met je lichaam en geven over het algemeen weinig bijwerkingen. Kies daarom het beste uit de natuur in onze smartshop.