Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

KANNA

KANNA

Angsten heeft praktisch iedereen. Toch is er een groep mensen die al jaren zonder enige vorm van angst leeft. Het geheim achter dit angstloze bestaan? Kanna, ook wel bekend als sceletium tortuosum. Kanna vermindert angstgevoelens, stress en kan zelfs helpen bij depressieve klachten.

Hoe ontdekten we kanna?

Sceletium tortuosum is ontdekt in Zuid-Afrika door onder andere Nederlanders, die het liefkozend bestempelde als ‘kauwgoed’. Dit gebeurde doordat ze in contact kwamen met de Khoikhoi, ook bekend als Khoi. De Khoikhoi bevolking leefde in Zuid-Afrika en gebruikte kanna al duizenden jaren tijdens hun jacht tochten. Ze gingen op jacht naar de grootste dieren van Afrika en dat kan, slechts gewapend met een speer, vrij veel stressgevoelens en angst oproepen. Om die angsten tegen te gaan kauwden de Khoikhoi op sceletium tortuosum.

kanna


Ook na terugkomst van de jacht werd dit kruid veelvuldig gebruikt om gevoelens van angst en zelfs depressieve klachten te bestrijden. Dit hielp bij de verwerking van traumatische gebeurtenissen die plaats hadden gevonden tijdens de jacht. De Khoikhoi hebben onder andere samen met de Nederlanders tijdens de VOC periode gevochten tegen de Xhosa en gestreden in de Slag om Muizenberg. Daar was toen een 400 man sterk hottentotten bataljon voor opgericht. De naam hottentotten komt van de dans van de Khoikhoi. Volgens de Nederlanders zongen ze tijdens deze dans steeds ´hot, hot’. Het hottentotten bataljon kon strijden zonder angst door het gebruik van sceletium tortuosum en dat maakte indruk.

Hoe gebruik je kanna?

Sceletium tortuosum (kanna) werd door de Khoikhoi gebruikt als kauwmiddel. Door op de bladeren te kauwen kwamen de werkzame stoffen vrij. Vandaag de dag kan je sceletium tortuosum op meerdere manieren gebruiken. Zo kan je sceletium tortuosum roken, snuiven of gebruiken in je thee om te drinken. Kies bijvoorbeeld voor een e-liquid wanneer je sceletium tortuosum wilt gebruiken via jouw vaporizer, of denk aan Kanna Happy Honey wanneer je liever kanna tot je neemt via een theetje. Je kan sceletium tortuosum kopen in poedervorm, als onderdeel van een theemix, maar ook als extract. De poedervorm kan je bijvoorbeeld eenvoudig onder je tong plaatsen om het te gebruiken. Dit wordt ook wel sublinguaal gebruik genoemd. In dat geval kies je voor Kanna van Mystic Herbs.

Dosering

De verschillende manieren van sceletium tortuosum gebruik die er zijn hebben ook zo hun invloed op de dosering die je dient te hanteren. Het snuiven van sceletium tortuosum vereist een andere dosering dan het plaatsen van kanna onder de tong bijvoorbeeld. Daarom hebben we voor jou een lijstje samengesteld qua dosering voor een gemiddeld effect.

• snuiven: 50 - 150 mg
• roken: 100 - 250 mg
• Sublingiuaal gebruik: 200 - 400 mg
• Kauwen: 200 - 400 mg
• Kanna thee: 200 - 500 mg

kanna angst

Wat zijn de effecten van kanna?

Sceletium tortuosum verminderd spanningen, gevoelens van stress, depressie en angst. Dit is echter niet het enige dat sceletium tortuosum doet. Sceletium tortuosum zorgt namelijk ook voor een euforische stemming. Zeker wanneer je ervoor kiest om kanna te snuiven zal je de euforische stemming opmerken. Dit kan uiteraard helpen bij personen die te maken hebben met angst! Kies bij het snuiven overigens voor het ET2 extract wanneer je voor het beste euforische effect wilt gaan. Bij het roken van sceletium tortuosum merk je een meer stoned effect. Ook bij de extracten zijn er verschillen in effecten. Zo kies je voor het UC-extract wanneer je minder stress wilt ervaren. Handig bijvoorbeeld wanneer je een presentatie geeft of als spreker dient op te treden.

Alle effecten van kanna dan nog even op een rij:

• Vermindering van angst
• Verlaging van stress
• Minder last van spanningen
• Euforische gevoelens
• Onderdrukking van de eetlust
• Meer zin in sex
• Vermindering depressieve klachten
• Pijnbestrijding
• Een positief effect op paniekstoornissen
• Vermindering van obsessief-compulsieve stoornissen

Zelf kanna kweken?

Hoewel kanna traditioneel gezien uit Zuid-Afrika komt, kan je sceletium tortuosum nu ook zelf kweken. Hier gewoon in Nederland. Hiervoor koop je Kanna Zaden. Deze kan je gewoon kopen in onze online smartshop zodat je nu zelfstandig jouw sceletium tortuosum kan kweken.

Kanna online kopen

In Nederland is kanna inmiddels steeds beter verkrijgbaar. In onze online smartshop vind je een enorm assortiment aan sceletium tortuosum producten. Of het nu gaat om thee, poeders, extracten of zaden om zelf de kanna plant te kweken, je vindt het allemaal in onze online smartshop. Wij zorgen voor een snelle verzending en altijd discrete levering.