Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS EEN LIQUID CULTURE EN HOE GEBRUIK JE DEZE?

WAT IS EEN LIQUID CULTURE EN HOE GEBRUIK JE DEZE?

Wil je graag zelf magic mushrooms kweken vanaf sporen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Geen zorgen, we gaan je introduceren tot een handige techniek genaamd Liquid Culture. Met Liquid Culture kun je snel en gemakkelijk paddo-mycelium laten groeien. In dit artikel leggen we je uit wat Liquid Culture is, hoe je het kunt gebruiken en waar je een Liquid Culture set kunt kopen.

Wat is een Liquid Culture?

Een Liquid Culture, ook wel bekend als LC, is een geconcentreerde oplossing die gebruikt wordt om paddo-mycelium te kweken en vermeerderen. Het bestaat uit een voedingsrijke vloeistof, zoals een mengsel van water en nutriënten, waarin het paddo-mycelium actief is en zich kan vermenigvuldigen. Over het algemeen is een Liquid Culture een handige en efficiënte manier om mycelium te kweken en te verspreiden voor paddo-teelt, waardoor het mogelijk is om meerdere kweeksets te starten en een grotere opbrengst te behalen.

Recept voor het maken van een liquid culture

Je eigen Liquid Culture maken is leuk, goedkoop en duurzaam. Je kunt dit eenvoudige recept volgen met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt staan. Om te beginnen heb je een paar dingen nodig. Zorg ervoor dat je steriel water hebt. Dit kun je maken door water te koken en het vervolgens af te laten koelen. Ook heb je suiker nodig, zoals gewone tafelsuiker, of je kunt honing gebruiken als alternatief. Daarnaast heb je een glazen pot of fles nodig met een goed afsluitbaar deksel. Zorg ervoor dat alles goed schoon is. Gebruik een steriele lepel om te roeren en een steriele spuit, sporenflesje of ampoule om later een klein beetje paddo-mycelium toe te voegen aan je suikerwateroplossing. Meng een kopje steriel water met een eetlepel suiker of honing in je glazen pot. Roer goed met de steriele lepel totdat de suiker volledig is opgelost. Zorg ervoor dat er geen klontjes achterblijven. Sluit de pot vervolgens goed af met het deksel.
Liquid Culture Vial kopen

Heb je helemaal geen zin of simpelweg geen tijd om zelf een Liquid Culture te maken? Wil je liever direct aan de slag met Liquid Culture? Snappen we. Gelukkig is tegenwoordig de Mondo Liquid Culture Vial te koop die de kweek weer een stukje makkelijker maakt.

Hoe gebruik je een Liquid Culture?

Het gebruik van Liquid Culture is eenvoudig. Ten eerste, zorg ervoor dat alles schoon is, zoals je werkplek, je handen en je spuiten. Je wilt geen vervelende beestjes of schimmels in je kweek hebben. Open het flesje of glazen pot Liquid Culture met een beetje voorzichtigheid, zonder de binnenkant van de dop of de opening aan te raken. Gebruik je steriele spuit, sporenflesje of ampoule om een klein beetje paddo-mycelium toe te voegen aan de suikerwateroplossing in de pot.

Wees voorzichtig en zorg ervoor dat alles steriel blijft om besmetting te voorkomen. Schud de pot voorzichtig om de ingrediënten goed te mengen. Meng het goed door elkaar of spuit het op verschillende plekken. Sluit nu je bak of container goed af. Je wilt een mooi gezellig plekje creëren voor je paddo's om te groeien.

Liquid Culture bewaren

Zet het ergens waar het lekker donker en warm is. Bewaar de pot op een plek waar de temperatuur bij voorkeur rond de 24-26 graden Celsius is. Dit is de ideale temperatuur voor het groeien van mycelium. Als je twijfelt, gebruik dan een thermometer voor de ideale temperatuur. Je kunt altijd een thermomat gebruiken als de ondergrond te koud is.

Nu is het tijd om geduldig te zijn. Laat het mycelium rustig groeien. Na een paar dagen zou je misschien al de eerste tekenen van groei kunnen zien, zoals kleine witte draden die zich verspreiden in de vloeistof. Dit is het mycelium dat zich ontwikkelt. Controleer regelmatig of alles er goed uitziet. 

Zorgvuldig proces

Onthoud dat het maken van je eigen Liquid Culture enige zorg en aandacht vereist. Zorg ervoor dat je alle materialen en ingrediënten goed schoonmaakt om besmetting te voorkomen. Blijf geduldig en observeer de groei van het mycelium. Nu je weet hoe je je eigen Liquid Culture kunt maken, kun je deze gebruiken om andere substraten te inoculeren en een gezonde paddo-kolonie te laten groeien.

Een andere manier om Liquid Culture te gebruiken

Je kunt je Liquid Culture ook op een andere manier gebruiken. Zo kun je ook een beetje Liquid Culture op een agarplaat druppelen. Een Agarplaat is een soort gelatine-achtige voedingsbodem. Het mycelium zal zich verspreiden en groeien op de plaat, waardoor je een gezonde kolonie kunt creëren die je later kunt gebruiken om andere substraten te inoculeren.