Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

KOKEN MET WIET: 5 LEKKERE EN MAKKELIJKE RECEPTEN MET CANNABIS

KOKEN MET WIET: 5 LEKKERE EN MAKKELIJKE RECEPTEN MET CANNABIS

Cannabis kun je niet alleen roken - wiet kun je ook verwerken in recepten om bijvoorbeeld edibles van te maken. Dit is niet alleen gezonder voor je longen, maar ook nog eens lekker. Bovendien geven edibles een duidelijk andere ervaring dan smoken. Wil je zeker weten dat je cannabis op de goede manier verwerkt in je eten? Hier vind je alles over koken met cannabis: van de juiste dosering en ingrediënten tot onze favoriete recepten.

Cannabis in een recept verwerken versus wiet roken

Het roken van wiet zorgt voor andere effecten dan wanneer je cannabis in een recept verwerkt. Dat zie je ten eerste terug in hoe snel het werkt. Wanneer je het rookt, wordt het via je longen vrijwel direct in je bloedbaan opgenomen. Zo kun je na een paar minuten van broodnuchter tot vrij high gaan, afhankelijk van hoe sterk de cannabis is en hoe vaak en diep je inhaleert.

Wanneer je cannabis in je recept verwerkt, noemen we dit edibles. Een edible belandt via je mond en slokdarm in je maag. Maar pas wanneer de actieve stoffen naar je lever zijn afgereisd, kunnen deze in de bloedbaan worden opgenomen. Zoals je kunt raden, duurt het een flink langere tijd voordat je een effect ervaart van het eten van cannabis. En dat is waar veel gebruikers van edibles zich op verkijken. De klassieke beginnersfout is je misschien wel bekend: een half tot heel uur na het nemen van je wiet cake of cannabis snoepje voel je nog niets, dus neem je nog een portie. En ineens begint die eerste portie te werken… Voor je het weet, ben je higher dan je ooit bent geweest. Maak dus vooral deze fout niet (of niet nog eens) en heb geduld. De meeste mensen merken na 30-120 minuten iets van een edible. 120 minuten: dat is inderdaad 2 uur.

Effecten

Waar bij het roken van wiet en hasj de piek na 30 minuten afzwakt, duurt het bij edibles zo’n 4 uur voordat je op dit niveau zit. Al met al kun je zo’n 12 uur zoet zijn met een edible, terwijl de effecten van het roken ervan na een uur of 6 wel verdwenen zijn. Begin dan ook op tijd met bakken en eten, wanneer je een van onze cannabis recepten gaat maken. Zo voorkom je dat je midden in de nacht pas gaat pieken.

Weet ook dat veel gebruikers een intensere high rapporteren van edibles, zeker wanneer de dosis hoog is. Iets om mee rekening te houden wanneer je bepaalt waar, wanneer en met wie je onze cannabis recepten gaat maken.

Easy recepten met cannabis

12 uur lekker stoned, klinkt je als muziek in de oren? Je staat dan vast te trappelen om lekker aan het bakken te slaan. Hieronder vind je onze 5 favo recepten met cannabis. Eigenlijk zijn het er 4, want het eerste recept vertelt je hoe je de basis van de meeste baksels maakt: cannabisolie.

De basis van je wiet recept: cannabis olie

Bevalt het nemen van edibles je zo goed dat je het op regelmatige basis gaat doen, dan is het handig om altijd een batch cannabisolie in huis te hebben. De olie bindt zich aan de actieve stoffen in cannabis, de cannabinoïden.  Met dit recept maak je heel makkelijk zelf je cannabisolie met gewone wiet:

Ingrediënten:

  • 5 gram wiet (gedroogd; zelf gekweekt of van de shop)
  • 70 ml water
  • 20 ml olijfolie

Bereiding:

  1. Vermaal de wiet tot een fijn poeder in een grinder en/of hakselmolentje en keukenmachine.
  2. Meng cannabis, olie en water in een (roestvrijstalen) pan.
  3. Verwarm dit twee uur au bain marie op een laag vuur.
  4. Haal de pan van het vuur en laat alles afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Filter het residu door een zeefje en daarna door een koffiefilter en doe de wietolie in een bakje.
  6. Spoel het overige plantmateriaal af met wat water en filter het nogmaals door de cafetière.
  7. Voeg water toe aan het bakje met het gefilterde mengsel.
  8. Laat het mengsel een nacht in de vriezer staan. De olie zal daardoor bovenop het water gaan drijven.
  9. Giet de olie voorzichtig af.

Met deze olie kun je vervolgens van alles maken! Hieronder geven we je enkele voorbeelden van veelzijdige recepten met cannabis.

1.   Space koekjes

Met elk koekjesrecept kun je spacecookies maken. En dat is eenvoudiger dan je denkt! Zoek een lekker recept voor koekjes en voeg simpelweg de olie toe in de bakmix. Of maak het jezelf helemaal makkelijk en koop een kant-en-klare bakmix in de supermarkt. Even afbakken en genieten maar! Onderzoek wel even hoe sterk een koekje is. Neem er dus eerst één, voordat je de munchies krijgt en de hele batch oppeuzelt…

2.   Brownies met wiet

Ook spacebrownies of spacecake zijn megamakkelijk te maken. Net als bij koekjes geldt dat je de cannabis olie gewoon aan een recept voor brownies kunt toevoegen. Volg de instructies van het recept of de verpakking van de brownie bakmix en klaar ben je.

3.   Cocktail 2.0

Houd je wel van een cocktail of speciaal drankje op zijn tijd? Voeg er dan een paar druppels cannabis olie aan toe! Het zal je verbazen hoe lekker dit kan zijn, als je de juiste smaakcombinaties te pakken hebt. Ga bijvoorbeeld voor een pina colada, maar dan met een extra dimensie dankzij de wietolie.

4.   Saladedressing

Niet zo gek op zoet? Ga op de gezonde toer en maak een dressing met cannabisolie. Ook voor dressings vind je online veel inspiratie. Zoek een lekker recept, voeg de cannabis olie toe en geniet van je gezonde maaltijd.

5.   Chocolademelk

Niets lekkerders op een gure avond dan een kop chocolademelk. Of toch wel? Maak space chocomelk met een paar druppels van je wietolie voor een heerlijk avondje op de bank. Of ga voor onze kant-en-klare cannabis chocolademelk, als je liever je olie opspaart voor een ander recept.