Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

DE BESTE PSYCHEDELISCHE MUZIEK VOOR TIJDENS JE TRIP

DE BESTE PSYCHEDELISCHE MUZIEK VOOR TIJDENS JE TRIP

Muziek is een geweldige toevoeging aan een psychedelische trip op paddo’s, truffels, LSD, DMT en andere psychedelica. Het kan je tripervaring heel intens maken, of juist lichter. Muziek kan je bijna letterlijk bij de hand nemen en de trip een bepaalde richting op laten gaan. Het kan je ook tijdens een (bijna) bad trip weer op het juiste, blije pad brengen. Ben je een beginner wat betreft psychedelische muziek en wil je wat tips? Hier een aantal topartiesten om naar te luisteren tijdens het trippen. Die het vaak ook goed doen bij een jointje trouwens.

Geliefde psychedelische muziek: de populairste artiesten

Zeg je psychedelische trip, dan zeg je psychedelische muziek. Ken je eigenlijk geen artiesten in dit genre? Om inspiratie op te doen voor de beste psychedelische muziek tijdens het trippen, hoef je eigenlijk alleen maar naar de line-up van de bekendste psy-festivals te kijken. Ozora en Boom bijvoorbeeld. Daar zie je bepaalde geweldige artiesten keer op keer terugkomen. Bijvoorbeeld:

Ott

De meestal heerlijk mellow psy dub muziek van Ott is een absolute aanrader tijdens je psychedelische trip. Zijn albums zijn er gewoonweg voor gemaakt. Geen bad trips op deze nummers! In het werk van Ott hoor je natuurgeluiden terug, maar ook tribal instrumenten en onverstaanbare vocalen waar je geheel je eigen interpretatie aan kunt geven. Lekker wegdromen bij ‘One Day I Wish To Have This Kind Of Time’, dat ook ideaal is voor een meditatief moment overigens.

Infected Mushroom

De meer uptempo muziek van Infected Mushroom is niet echt in één genre te stoppen. Je zou het psychedelic electronic rock kunnen noemen, maar daar doe je ze eigenlijk tekort mee. Zoek je muziek die lekker intens is en energie geeft of zelfs een duister randje, dan is dit een goede keuze.

Shpongle

Shpongle is in staat om je tijdens het luisteren een instant spirituele trip te bezorgen, zelfs nuchter. Op een van hun bekendste albums, ‘Tales of the Inexpressible’ vind je liedjes getiteld ‘My head feels like a frisbee’ en ‘Once Upon the Sea of Blissful Awareness’. Met zulke titels weet je: die lusten er zelf ook wel pap van wat het trippen betreft. Hun nummers laten zich het beste omschrijven als trippy ambient. Perfect om je op te laten meevoeren naar onbekende bestemmingen binnen jezelf.

Nieuwe muziek (her)ontdekken

Nieuwe muziek ontdekken tijdens het trippen kan geweldig zijn. De meest bekende platformen om muziek mee te streamen, hebben de mogelijkheid om nieuwe nummers en sets te ontdekken. Spotify geeft veel vrij goede suggesties door via de opties naar de radio van je favoriete nummer te luisteren. In Soundcloud heet dit ‘station’. YouTube speelt automatisch suggesties af wanneer je één nummer opzet. Zorg er wel voor dat je van een van deze opties een premium-account hebt, anders krijg je reclames te horen tussen de nummers door. En dat zal een letterlijke stoorzender kunnen worden van je trip…

Je kunt zelfs muziek die je al kent herontdekken tijdens je psychedelische trip. Psychedelica helpen je extra lagen ontdekken of geluidjes te ontdekken waar je eerst gewoon langsliep, bij wijze van spreken. Kijk er niet raar van op als je tijdens een sterke DMT-trip je favoriete nummer als compleet anders ervaart, het ontleedt als een chirurg of er je trip mee kan sturen. Probeer het zeker eens!

Playlists en setjes met alle muziek voor je psychedelische reis

Waarschijnlijk heb je zelf al een collectie psychedelische en minder psychedelische muziek waar je graag naar luistert tijdens een trip-sessie. Vul deze aan met bovenstaande tips en vraag ook je vrienden voor hun favoriete nummers. Kijk ook naar de lengte van een nummer of set en stem dit af op het tripmiddel. Ideaal voor een DMT-trip is een lekker lang nummer dat je echt mee op reis neemt. ‘Hidden Heart of Gold’ is bijvoorbeeld een spacereis in een nummer samengevat.

Jouw favoriete artiesten van toen of nu

Heb je geen zin in psychedelische muziek tijdens je trip? Of heb je behoefte aan een vertrouwde vibe? Zet gerust je favoriete artiesten van dit moment op en kijk wat het met je doet. Denk ook terug aan artiesten waar je graag naar luisterde in het verleden, in gelukkige en onbezorgde tijden. Ook al waren dit de Spice Girls of Bløf; het zal je misschien verbazen hoe goed het je kan doen deze muziek te luisteren tijdens je psychedelische trip.

Meer tips naast muziek voor een geweldige psychedelische trip

Muziek is slechts één aspect waarmee je jouw psychedelische trip tot een sublieme ervaring kunt maken. Sfeerbeheer is bijvoorbeeld ook een punt van aandacht. Lees hier tips hoe je een ideale stonerkamer inricht - deze adviezen kun je natuurlijk breder trekken naar andere chill- en tripmiddelen. Zorg voor een comfortabele omgeving met oog voor alles wat jou je prettig doet voelen: het juiste licht, snacks, goed gezelschap en de juiste omgeving.

Je kunt je ook juist visueel helemaal afsluiten van de buitenwereld door een speciale blinddoek te dragen: de Mindfold. Deze blokkeert licht en kan je helemaal doen opgaan in je eigen wereldje en je eigen muziek.