Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS EEN MINDFOLD?

WAT IS EEN MINDFOLD?

Ben je al bekend met de Mindfold: een speciale blinddoek voor wie graag even helemaal weg is bij het trippen? De creator van dit geweldige product dat elke tripper zou moeten hebben is niemand minder dan Alex Grey. Deze psychonaut maakt verbluffende trippy kunst. En nu dus ook de Mindfold. Lees hier alles over wat deze speciale blinddoek voor jou kan betekenen.

Mindfold: multifunctionele blinddoek

De Mindfold is een zacht en ultiem comfortabel masker voor over je ogen. Deze heeft een laag foam rubber om je ogen heen en een verstelbare band die je om je hoofd doet. Maar wat maakt de mindfold nu onderscheidend van een gewone blinddoek? Waarom zou je niet gewoon je slaapmasker gebruiken bijvoorbeeld? Nuwel: als je de Mindfold draagt, kun je gewoon je ogen openhouden. Toch zie je in dat geval niets. Veel mensen vinden het onprettig om druk te ervaren op hun ogen als ze wakker zijn. Bij het mediteren en trippen kan het voelen van stof en druk op je oogleden behoorlijk afleiden. Zo biedt deze speciale blinddoek dus uitkomst. Daarnaast komt de Mindfold met oordoppen. Zo kun je zowel licht als geluid blokkeren en volledig in je trip, meditatie of slaapje opgaan. Je krijgt vrijwel niets mee van buitenaf. Zeker tijdens een trip is dit een fantastische toevoeging. Zo zie je alleen wat uit jouw geest komt!

 

Maar ook tijdens broodnuchtere momenten kan dit product je van dienst zijn. Als je iemand bent die zich makkelijk laat afleiden door externe prikkels tijdens meditatie of yoga bijvoorbeeld. Ook is een rommelige kamer geen stoorzender meer als je de Mindfold draagt. En tijdens het reizen biedt deze speciale blinddoek natuurlijk ook uitkomst. Zo pak je gemakkelijk je slaap in een vliegtuig of dorm.

Geen nieuw concept

Het concept van het gebruik van hoofddeksels zoals deze Mindfold om de concentratie te verbeteren en ontspanning makkelijker te maken, is niet nieuw. Oude culturen, zoals de Egyptenaren en de Grieken, gebruikten hoofddeksels om mensen te helpen zich te concentreren. Of ze ermee tripten is niet bekend…

Wie is Alex Grey eigenlijk?

De mindfold is oorspronkelijk ontwikkeld door Alex Grey. Het was echter niet zijn intentie om een trip-blinddoek te maken. In eerste instantie was hij namelijk op zoek naar een manier om op comfortabele wijze zijn ogen te bedekken tijdens meditatie of rustmomenten.

Alex Grey is een kunstenaar die in zijn werken weet vast te leggen wat je zoal tijdens een trip kunt zien. Grey is behoorlijk spiritueel en heeft zelf overduidelijk de nodige ervaring met intense trips. Hij begon als illustrator voor medische afbeeldingen en gaf les in zijn vak aan universitaire studenten.

In de jaren 70 nam hij voor het eerst LSD - voor hem een levensveranderende ervaring. Op die avond ontmoette hij zijn huidige vrouw, met wie hij nauw samenwerkt om zijn werk onder de mensen te brengen. Met succes, want dat is te vinden in vele toonaangevende musea én op albumhoezen van onder andere Nirvana en Tool.Zo zorg je voor een perfecte trip met en zonder Mindfold

Ga je trippen en wil je daarbij de Mindfold gebruiken? Lees dan zeker onderstaande tips even door om ervoor te zorgen dat je het maximale uit deze beleving haalt. Zorg er ook altijd voor dat je fysiek en mentaal goed in je vel zit, doe het niet alleen als je verwacht hard te gaan en pas op jezelf. Richt je omgeving op de juiste manier in, ook al gebruik je de Mindfold en zie je er niets van. Hieronder nog een extra aantal tips voor de ervaren en minder ervaren tripper.

1.    De juiste dosis

Een ideale trip begint met de juiste dosis. Ga je aan de paddo’s of truffels? Lees dan zeker ons artikel over het bepalen van de juiste dosering door!

2.    Leuke dingen doen

Ben je iemand die niet zo goed stil kan zitten, zelfs tijdens een trip? Verveel je niet met deze tips: leuke dingen om te doen tijdens het trippen.

3.    De juiste plek

Locatie is alles. Ook tijdens het trippen! Hier vind je onze tips voor het vinden van de juiste trip-spot: Wat zijn de beste plaatsen om te trippen?

4.    Don’ts tijdens het trippen

Trippen wordt een heel stuk leuker als je weet wat je níet moet doen. Lees hier wat dat allemaal is en voorkom een slechte ervaring.

5.    Nuchter trippen met de Mindfold

Trippen zonder middelen: het kan! Zeker door het gebruik van de Mindfold, waarbij je externe prikkels blokkeert. Lees vooral hier onze tips voor het bereiken van een veranderende staat van bewustzijn.