Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

DRANK EN DRUGS: WELKE KUN JE BETER NIET SAMEN NEMEN?

DRANK EN DRUGS: WELKE KUN JE BETER NIET SAMEN NEMEN?

Zin in een avondje stappen? Misschien heb je wel bedacht dat je drank of verschillende soorten drugs zou kunnen combineren. Maar dat is toch oppassen geblazen, want sommige soorten geestverruimende middelen combineren echt niet goed. Ze kunnen onverwachte en gevaarlijke gevolgen hebben. Daarom leggen we in deze blog uit welke drank en drugs je beter niet samen kunt nemen.

Verschillende soorten drank en drugs nemen

Het nemen van verschillende soorten drugs is niet nieuw. Mensen zijn nieuwsgierig naar de effecten en proberen of een bepaalde combinatie hun trip nog net wat intenser maakt. Dat is mogelijk, sommige geestverruimende middelen (en ja, ook alcohol is een drug) versterken elkaars werking. Als voorbeeld noemen we DMT en paddo's. Dit is een relatief veilige combinatie, die ervoor zorgt dat je trip een fikse boost krijgt.

Maar polydrugsgebruik, zoals het mixen van meerdere soorten drugs genoemd wordt, geeft niet altijd de effecten waar je op hoopt. Soms zal je trip omslaan in een bad trip, maar sommige combinaties kunnen ook risico's voor je gezondheid opleveren. Wees dus altijd heel voorzichtig en zorg dat je weet welke drank en drugs je beter niet samen kunt nemen.

XTC combineren met alcohol

Veel mensen gebruiken alcohol samen met XTC. Op festivals en houseparty's zijn beide populair. Maar de vraag is of dit risico's met zich meebrengt. De mogelijke gevolgen zijn redelijk mild. Je kunt hoofdpijn krijgen en misselijk worden en de kans is groot dat je na het feest last krijgt van een fikse kater. Daarbij komt dat zowel alcohol als XTC je remmingen laten wegvallen, waardoor je mogelijk ook dingen doet waar je later van spijt van krijgt.

Een ander gevolg van XTC gebruik is dat het een emotionele dip kan veroorzaken. XTC zorgt voor een verhoging van de levels serotonine in je lichaam. Hierdoor voel je je tijdens het feest vrolijk en uitgelaten, maar door XTC raakt je voorraad serotonine uitgeput. Het duurt minstens een dag of twee voor je lichaam de niveaus weer kan herstellen. Tijdens de dip voel je je meestal somber, sloom en mogelijk zelfs angstig. Supplementen kunnen helpen bij deze vervelende dip. Neem bijvoorbeeld 5-HTP van Fit4Seasons, dat de productie van serotonine ondersteunt.

Cannabis en alcohol

Waarschijnlijk zijn cannabis en alcohol de drugs die het meest samen gebruikt worden. Dit is op zich ook een redelijk veilige combinatie, als je goed weet wat je aan kunt en op tijd weet te stoppen. Wiet en alcohol samen kan hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid veroorzaken. Zoals je misschien weet kan wiet gevoelens van paranoia veroorzaken en wanneer het gebruikt wordt samen met alcohol, loop je hier meer risico op. De gevoelens kunnen dan heftiger worden.

Verder blijkt uit onderzoek dat mensen die deze drugs samen gebruiken, over het algemeen de neiging hebben meer van beiden gebruiken. Daardoor loop je ook meer risico om verslaafd te raken aan wiet of aan alcohol of aan allebei. Om die reden lijken cannabis en alcohol toch niet zo'n goede combinatie te zijn.

Alcohol en paddo's

Denk jij erover om drank te combineren met paddo's? We raden je dat ten zeerste af. Alcohol verhoogt het risico op een bad trip en maakt deze ook nog eens heel onvoorspelbaar. Ook kun je doordat je aan het trippen bent, minder goed waarnemen of je dronken bent of niet en daardoor meer drinken dan je denkt. Dat zal ook weer gevolgen hebben.

Paddo's en XTC

Ook paddo's worden soms gemixt met XTC. Paddo's bevatten de psychedelische stof psilocybine, wat ervoor zorgt dat je gaat hallucineren. Mensen combineren paddo's en XTC omdat dit laatste middel je je meer sociaal laat voelen, waardoor je meer liefde voelt voor de mensen om je heen. In combinatie met de euforische gevoelens die bij een trip kunnen voorkomen, zou dat een prachtige ervaring kunnen zijn.

Het is echter zo dat XTC een paddotrip enorm heftig kan laten zijn. Je trip wordt intens en onvoorspelbaar. Dat is niet voor iedereen goed te verwerken. Daarnaast hangen de effecten erg af van de set en setting. Krijg je een bad trip, dan is deze combinatie al helemaal geen goed idee. Wees hier dus erg voorzichtig mee en houd voor ogen dat paddo's op een druk feest sowieso af te raden zijn.

Cannabis en paddo’s

Zijn cannabis en paddo's dan misschien wel drugs die je samen kunt nemen? Hierover zijn de meningen wat verdeeld. Sommigen zeggen dat het af te raden is, omdat wiet de effecten van de trip intenser maken en dat deze langer zal duren. Zelfs een paar halen van een joint kunnen de hallucinaties versterken en ook je gedachten en gevoelens verstoren. Dit is niet altijd een goede combinatie en het is aan te raden voorzichtig te zijn. Zorg in ieder geval altijd dat je een betrouwbare vriend of vriendin, een tripsitter, bij je in de buurt hebt.

Een goed idee, drank en drugs combineren?

Uit wat je hierboven kon lezen blijkt dus dat in sommige gevallen het combineren van drank en drugs goed kan uitvallen, maar het is zeker niet zonder risico's. Houd het veilig en geniet van de effecten van een van beiden, zodat je altijd weet wat je kunt verwachten. En ga je het toch wel proberen, zorg dan dat je goed weet wat de risico's zijn en dat je altijd in de buurt bent van anderen die kunnen helpen als dat nodig is.