Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

DE BESTE TIPS VOOR TRIPSITTERS

DE BESTE TIPS VOOR TRIPSITTERS

Heeft een vriend of vriendin je gevraagd tripsitter te zijn, dan kun je vast wel wat tips gebruiken. Een tripsitter houdt namelijk meer in dan alleen maar naast iemand te gaan zitten die een psychedelisch middel heeft gebruikt. Het is vooral belangrijk dat je er bent als de trip niet helemaal naar wens verloopt.

Ben jij de tripsitter, dan hebben wij de beste tips die je kunnen helpen de trip van een vriend of vriendin zo veilig en prettig mogelijk te maken. Zo lees je wat je voor, tijdens en na een trip allemaal kunt doen en waar je op moet letten.

Waarom een tripsitter?

Vraag je je af waarom jij aanwezig zou moeten zijn bij de trip van een vriend? (De rest van de tekst zullen we de term vriend gebruiken, maar dit omvat vanaf hier ook de term vriendin). Die kan toch zeker wel alleen trippen? Heeft hij of zij echt een oppas nodig?

psychedelico

Trippen is vaak een geweldige ervaring, maar als je wel eens een psychoactief middel hebt gebruikt, weet je dat dat ook anders kan zijn. Daarnaast zijn er allerlei redenen te bedenken waarom het handig kan zijn om een tripsitter te regelen, zoals veiligheid en comfort. Als jij de tripsitter van je vriend zult zijn, heb je een belangrijke rol. Het houdt meer in dan alleen maar aanwezig zijn. Je zult niets doen om de trip te sturen, maar kunt wel ingrijpen als dat nodig is. Hieronder lees je alles over wat je als tripsitter kunt doen voor je vrienden en hoe je ze kunt helpen om voluit te genieten van hun trip.

Voor de trip begint

Er zijn drie dingen die je kunt doen voordat de trip begint, waardoor jij en je vriend zo goed mogelijk voorbereid zijn.

Weet wat er gebruikt wordt

Neem even de tijd om te weten te komen wat je vriend gaat gebruiken. De effecten van het ene middel verschillen van die van het andere middel. Als je weet wat je vriend mogelijk kan ervaren, weet je ook beter wat normaal gedrag tijdens een trip is en wat niet. Je zult daardoor beter weten wat je kunt verwachten.

Bereid de ruimte voor

Kijk goed rond in de ruimte waar je vriend gaat trippen. Probeer deze ruimte zo veilig en comfortabel mogelijk te maken. Zorg dat er een bed of een bank is, met een deken. Regel een fles water en wat te eten. Haal voorwerpen weg die mogelijk gevaarlijk kunnen zijn.

Een goed gesprek

Je kunt je vriend het beste helpen als je weet wat er in diens leven speelt. Als je je vriend goed kent, zal dat geen probleem zijn. Maar is dat niet zo, neem dan even de tijd om elkaar te leren kennen. Heeft die persoon de laatste tijd nog vervelende dingen meegemaakt, zit hij wel lekker in zijn vel? Als de trip op psychedelica niet zo lekker loopt, is dat soort kennis precies wat je nodig hebt. Je kunt diegene dan beter geruststellen, doordat wat je zegt op persoonlijk vlak aansluit. Maar het is ook van belang dat de ander zich op zijn gemak voelt bij je, en dat gaat beter dan je elkaar al een beetje kent.

paddenstoel

Tijdens de trip

Soms zal je tijdens een trip niet veel te doen hebben. Eigenlijk is dat goed nieuws, want je vriend zal dan gewoon lekker de reikwijdte van zijn geest aan het ontdekken zijn. Je zult dus misschien toch wat uren moeten zien door te komen. Zorg dus dat je iets bij je hebt dat voor afleiding zorgt. Let alleen wel op met luidruchtige games of harde muziek. In sommige gevallen kan dat je trippende vriend afleiden of zijn stemming negatief beïnvloeden.

Het is het beste dat je niet in dezelfde ruimte bent als je vriend. Je wilt dat de ander zich volledig kan overgeven aan de ervaring, en dat kan het beste als je daar niet bij bent. Houd echter wel je oren en ogen open: Werp regelmatig even een blik in de kamer. Een trip kan namelijk zomaar opeens omslaan. Mocht dat gebeuren, dan is er werk aan de winkel.

Als je je vriend goed kent, kun je hem afleiden met vrolijke herinneringen die jullie hebben meegemaakt. Probeer de ander zo goed mogelijk gerust te stellen. Stel simpele vragen en herinner je vriend aan het feit dat de trip vanzelf voorbij gaat. Geef een tripstopper indien nodig. Zorg altijd voor je eigen veiligheid en die van de ander. Is er sprake van een gewelddadige situatie of maak je je zorgen over de lichamelijke of geestelijke toestand van je vriend? Aarzel dan niet en schakel professionele hulp in. Als die gekomen is, leg dan uit wat je vriend gebruikt heeft en vertel wat er gebeurd is.

hallucineren

Na het trippen

Ook na het uitwerken van het psychedelische middel is het goed om nog bij de tripper te blijven. De hersenen hebben tijd nodig om de hele ervaring een plekje te geven. Ook wil je natuurlijk nagaan of je vriend zich goed voelt, zowel geestelijk als lichamelijk. Neem de tijd om even na te praten. Laat de ander vertellen wat deze heeft meegemaakt en hoe hij op de trip terugkijkt. Dat helpt met de verwerking, maar helpt je eveneens om beter in te schatten of je vriend wel weer helemaal terug op aarde is.

Als er sprake was van een bad trip, kan het goed zijn om te bespreken of hier een reden voor was. Als je die kunt vinden, kun je misschien deze situatie volgende keer voorkomen. Zie je dat je vriend toch nog niet helemaal zichzelf is, zorg dan dat hij rust neemt. Slapen is een goede manier om van de laatste effecten af te komen. Maar je kunt ook altijd een detox-product nemen, om je lichaam te helpen sneller van de schadelijke stoffen af te komen.

Zoals je ziet, is een tripsitter zijn best een verantwoordelijkheid en zijn er heel wat zaken om op te letten. Je zou misschien liever zelf wat gaan gebruiken, maar het is echt heel belangrijk dat je zelf nuchter blijft en klaar staat voor je vriend. En als jij dit nu voor hem doet, zal je vriend de volgende keer als jij wilt trippen, waarschijnlijk de rol van tripsitter op zich nemen. Dus zo kunnen jullie elkaar helpen veilig te trippen. Denk ook aan een tripstopper deze kunnen de trip geleidelijk afremmen.