Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

OLOLIUQUI: WAT ZIJN DE EFFECTEN EN HOE GEBRUIK IK HET?

OLOLIUQUI: WAT ZIJN DE EFFECTEN EN HOE GEBRUIK IK HET?

Ken je Ololiuqui al? Deze zaden van de Rivea corymbosa-plant worden al eeuwenlang gebruikt in Azteekse culturen. Waar jij het voor kan gebruiken? Trippen! Deze 100% natuurlijke zaadjes hebben de potentie om je een LSD-achtige trip te bezorgen. Dit artikel vertelt je alles wat je over Ololiuqui, de effecten en het gebruik ervan moet weten.

Wat is Ololiuqui?

Ololiuqui is de Azteekse naam voor de zaden van een plantenfamilie die al vele, vele eeuwen door onder andere Azteken en Maya’s werden genuttigd. Het werd net als vele andere eeuwenoude tripmiddelen gebruikt in religieuze en spirituele ceremonies. Ook nu gebruiken lokale stammen het goedje hiervoor. De eerste tekenen die we van Ololiuqui zien in de wereldgeschiedenis, stamt uit 1570. Toentertijd publiceerde een Spaanse arts hierover. Deze man had een (begrijpelijke) fascinatie voor de flora en fauna van Mexico, en dook daarom ook in dit magische plantje. Hierin beschrijft hij hoe priesters Ololiuqui namen en vervolgens gingen trippen. Daarbij kregen ze boodschappen door van het bovennatuurlijke en stonden ze in contact met de goden. Geen kattenpis dus!

De vele namen voor Ololiuqui

Door de Azteekse bevolking wordt Ololiuqui ook wel eens anders genoemd. Namen als coaxihuitl, cuexpalli, a-mu-kia, huan-mei en xtabentum slaan op precies hetzelfde plantje. Al deze verschillende namen voor hetzelfde plantje hebben één ding gemeen: het zijn behoorlijke bekbrekers! Voor ons althans - misschien heeft de lokale bevolking er minder moeite mee.

De effecten

Deze zaadjes bevatten de stof LSA, een voorloper van LSD. Helemaal legaal, maar wel met intense uitwerking! De effecten van Ololiuqui zijn te vergelijken met die van LSD, mescaline-cactussen en psilocybinehoudende tripmiddelen zoals paddo’s en truffels. Verwacht visuals, een intens kleurenpalet en verandering van je perceptie van tijd en ruimte. Een trip duurt zes tot tien uur, vergelijkbaar met een LSD-trip dus.

Veilig trippen op Ololiuqui

Net zoals bij alle tripmiddelen, is het verstandig om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen wanneer je gaat trippen op deze zaadjes. Zorg ervoor dat je omgeving prettig is, inclusief de mensen om je heen. Regel een tripsitter die nuchter blijft, of vraag een vriend om bereikbaar te zijn. Mocht je ervaring niet fijn worden, dan kan het enorm helpen om even met iemand te praten. Schakel dus vooral even iemand in om je uit een bad trip te helpen. En lees deze blog: Na een bad trip: Zo pak je het de volgende keer aan, even om een plezierige trip te ervaren.

Na zo’n lange trip kan de comedown even wennen zijn. Met de informatie uit deze blog: Het einde van je trip hoe rond je jouw trip het beste af, voel je je snel weer fris en fruitig en kun je met een goed gevoel de trip afsluiten. O en misschien overbodig: vermijd alcohol en andere middelen, want dat kan ongewenste gevolgen hebben zoals misselijkheid en verwarring.

Ololiuqui gebruiken: trippen en microdosen

Het nemen van Ololiuqui is eenvoudig. Wil je trippen? Haal dan 14-22 zaadjes uit de verpakking, maal ze fijn of week ze even in water en drink dat vervolgens op. Je kunt ze ook even in de blender doen met wat water, om zo alles uit de zaden te halen. Erop kauwen kan ook. 

Gebruik Ololiuqui het liefst op lege maag, net zoals je zou doen bij paddo’s en truffels.

Je kunt er ook mee microdosen, net als met andere psychedelica zoals paddo’s en magische truffels. Vuistregel voor het doseren van een microdosis, is dat je 1/10e tot 1/20 van een tripdosis neemt. Neem in het geval van Ololiuqui dus gewoon 1 zaadje, hoogstens 2. Net zo makkelijk!

Benieuwd naar deze spirituele zaden? Koop hier je Ololiuqui-zaden en probeer het zelf uit!