Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HET EINDE VAN JE TRIP: HOE ROND JE JOUW TRIP HET BESTE AF?

HET EINDE VAN JE TRIP: HOE ROND JE JOUW TRIP HET BESTE AF?

Ga je trippen op paddo’s, truffels of andere psychedelica, dan laat je je vaak leiden door het moment. Helemaal prima! De meeste trippers hebben wel eens moeite met het einde van een trip, wanneer de boel langzaam uitgewerkt raakt. Wat kun je op dat moment het beste doen om jezelf te vermaken en je comfortabel te voelen? Hier onze tips voor een optimaal einde van een psychedelische trip.

Sfeer: de juiste mood voor een positief einde van je trip

Als je aan het trippen bent, ben je heel gevoelig voor prikkels en sfeer. Creëer tijdens je trip, maar ook zeker aan het einde ervan een sfeer waarin je je prettig voelt. Met fijne verlichting en de juiste muziek bijvoorbeeld. Aan het eind van je tripervaring kan kalme (al dan niet psychedelische) muziek wonderen doen. Hier vind je onze tips voor de beste muziek tijdens het trippen, die je ook tijdens het staartje van je trip kunt gebruiken. Lees vooral deze tips vóór je gaat trippen, zodat je zeker weet dat je deze in goede banen leidt.

Entertainment

Ben jij iemand die zich eigenlijk een beetje verveelt zodra je trip niet meer zo intens is? Zorg ervoor dat je jezelf en je eventuele gezelschap voorziet van verschillende opties, zodat je niet onrustig wordt van dat verveelde gevoel. Simpele bordspelletjes of knutselactiviteiten zijn een leuke manier om bezig te zijn terwijl de trip langzaam wegebt. Of kies een paar films of series uit die je op dat moment blij kunnen maken.

tripping

Trek je veilig terug

Trippen kan natuurlijk overal. Zeker in de natuur kan psychedelica geweldige ervaringen opleveren. De buitenwereld is dan extra kleurrijk en mooi, zeker als je je in het bos of een andere rustige natuurlijke setting bevindt. Sommige mensen houden er juist van om te trippen op een feestje of zelfs een druk festival. Meestal merk je bij het uitwerken van psychedelica op dat je de behoefte krijgt aan extra rust. Zorg er daarom voor dat je een exit strategie klaar hebt liggen. Weet waar je heen kunt om je comfortabel terug te kunnen trekken.

Een goed einde van je trip op een festival of vakantie

Ben je op een festival, dan is je eigen accommodatie de beste optie om je in terug te trekken als de trip ten einde loopt. Het laatste dat je wil is met een wazig of overprikkeld hoofd op zoek moeten naar een privéplekje in de schaduw. Heb je er het budget voor, dan kun je jouw verblijfsopties upgraden. Glamping is steeds populairder, en zelfs de meest ruige festivals bieden een kant-en-klaar ingerichte comfortabele tent of huisjes aan. Heel handig wanneer je je volledig wilt focussen op je trip en de festivalervaring, zonder in te leveren op comfort.

Of je nu je eigen tentje opzet of een huisje huurt, deze tips zullen je extra helpen om je comfy te voelen aan het einde van je trip:

  1. Neem een paar persoonlijke items van huis mee waar jij je fijn door voelt. Je knuffel, je memory foam hoofdkussen en beddengoed, foto’s van je huisdier; het kan van alles zijn. Wanneer je ver van je vertrouwde omgeving bent, kan het einde van je trip je soms wat heimwee geven. Door een paar dingen mee te nemen die je thuis doen voelen, heb je hier gegarandeerd minder last van.
  2. Ruim je verblijf op voordat je gaat trippen, zodat je niet in een bende terugkomt. Een schoon bedje doet wonderen. Leg ook alvast een setje schone kleren neer en zorg dat alles dat je nodig denkt te hebben binnen handbereik ligt. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete snacks, oordoppen en slaapmasker.
  3. Neem een (camping)douche wanneer dit je lukt. Voel je je hier niet okee bij? Dan zijn babydoekjes de ultieme tip. Zo kun je je toch nog lekker opfrissen aan het einde van je trip.

magic mushrooms trip

Eten, drinken en supplementen

Voor een trip raden we aan om een lege maag te hebben. En tijdens je psychedelische ervaring zul je ongetwijfeld minder trek hebben. Snoep of fruit gaat er soms nog wel in, wat geregeld een hele aparte ervaring kan zijn. Vergeet ook vooral niet voldoende te drinken tijdens en na je trip.

Aan het einde van je trip zal je lijf het toch wel wat uurtjes zonder voedsel hebben moeten doen. Het is dan ook slim om alvast wat gezonde en lekkere dingen in huis te hebben, zodat je niet nog naar de supermarkt hoeft of over eten bestellen na hoeft te denken.

Verder zijn er verschillende supplementen en natuurlijke middeltjes die je kunt inzetten voor een zachte landing. Zet een lekkere pot kruidenthee bijvoorbeeld. Wat supplementen betreft kan 5-htp en ashwagandha helpen je kalmer te doen voelen. Wil je zeker weten dat je kunt slapen, bekijk dan ons assortiment van slaapkruiden en andere middelen.

Na een bad trip

Viel je trip wat tegen? Dat kan gebeuren. Vaak heeft dit wel duidelijke oorzaken. Je hebt bijvoorbeeld je tripmiddelen gecombineerd met alcohol. Hier leggen we uit waarom dat geen goed idee kan zijn: Drank en drugs: welke kun je beter niet samen nemen?

Andere oorzaken voor een bad trip:

  • vermoeidheid
  • stress
  • onveilige omgeving, zoals te drukke muziek of onprettig gezelschap
  • te veel of te zwaar gegeten vlak voor het trippen

Reflecteren, leren en mediteren als einde van je trip

Door zelfreflectie kun je echt meer uit je tripervaringen halen. Trip met een bepaalde intentie en leer van je ervaring door stil te staan bij de lessen die de psychedelica je hebben voorgeschoteld. Schrijf je gedachten en gevoelens op terwijl de trip ten einde loopt. Leg dit desgewenst weg om er later, op een nuchter moment, nog eens over na te denken. Dit helpt ook wanneer je de neiging hebt te piekeren en je hierin te verliezen. Door deze gedachtes op te schrijven en letterlijk weg te leggen, ruim je je geest op en parkeer je het gepieker.

Nog een goede tip voor de piekeraars: meditatie. Dit kan je zowel tijdens als na je trip heerlijk zen maken.